Annonce
Videbæk

Godt spørgsmål: Hvor F….. ligger Videbæk…?

Hvem kender til Videbæk rundt omkring var et emne, der blev vendt ved bordet, hvor Thorkild Simonsen, Ingolf Hoffmann og Kim Mouridsen sad sammen med Anni Thusholt og Johannes W. Jakobsen. Foto: Jørgen Kirk
Hvad er Videbæk egentlig for en størrelse, set med andres øjne, vel at mærke.

VIDEBÆK: Hvad er du stolt af ved Videbæk, lød et af de emner, der var til debat på kick off-mødet.

Det blev også debatteret ved bordet i et af de bagerst hjørner i salen tirsdag aften. Her sad tre håndværkere, Thorkild Simonsen, Ingolf Hoffmann og Kim Mouridsen sammen med lærer Anni Thusholt og sælger Johannes W. Jakobsen.

ABC Lavpris, mejeriet, byens handelsliv og Kunstpavillonen var nogle af de bud, der kom på bordet.

Men, spurgte Anni Thusholt, er det ikke mest vores interne stolthed.

- Når jeg er uden for byen, er der ikke mange, der kender til Videbæk, sagde hun.

Annonce

Anonym by

Thorkild Kristensen var enig. Ved et bryllup for nylig og ved andre lejligheder er han blevet spurgt; hvor ligger Videbæk, fortalte han og rystede på hovedet.

- Det er da et problem, kommenterede Anni Thusholt ved tanken om, at Videbæk er anonym i andre folks bevidsthed.

- Folk kom da langvejs fra for at handle i Sy- og Stofbutikken, men den er jo lukket, sagde Ingolf Hoffman.

Det kneb med at komme på andre eksempler, der kan sætte Videbæk på danmarkskortet. Og som Kim Mouridsen bemærkede, så er der jo eksempelvis ikke mange, der ved, at ABC Lavpris har sin oprindelse i Videbæk.

Giv det en tanke

Arkitekt Lene Gundahl Sørensen bragte også spørgsmålet om Videbæks identitet uden for bygrænsen op.

- Hvide Sande er kendt for turisme og Ringkøbing som købstad, sagde hun blandt andet.

- Hvad er Videbæk kendt for, spurgte hun efterfølgende som en opfordring til at give spørgsmålet en tanke.

På tavlen over temaer kom spørgsmålet om byens identitet op, men det er antageligt ikke et emne, der lægger folk på sinde. I hvert fald var det kun ganske få, der satte deres røde klistermærke ved det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Tyve stjal smykker ved villaindbrud i Skjern

Læserbrev

Udbud af ambulancekørsel: Den gode idé opstår i samarbejdet

Læserbrev: I løbet af januar tager Region Midtjylland vigtige skridt i retning af at fastlægge fremtidens ambulancekørsel, når der tages stilling til det kommende udbud af kørslen. Der er meget på spil i regionsrådets måde at skrue udbuddet sammen på: Grundlæggende spørgsmål om, hvilken pris og kvalitet borgerne kan få for skattekronerne i de kommende år, og mulighederne for at bruge offentlig-privat samarbejde som driver for innovation i den offentlige sektor. I disse år går en stor generation på pension med udsigt til at leve længere, og færre er tilbage til at forsørge flere. Lige som vi står overfor udfordringer med at få sundhedskronerne til at række, fordi folk lever længere, og flere får kroniske sygdomme. Der er med andre ord grundlag for at tænke nyt og bruge det store potentiale, der ligger i samarbejdet mellem sektorerne, til at få mere for pengene og levere ny og innovative løsninger. De gode ideer og intelligente løsninger på sundhedsområdet er allerede mange – og regionerne er grundlæggende gode til at række ud til offentlig-privat samarbejde i udviklingen af nye innovative teknologier og måder at løse sundhedsudfordringen på. Historisk gælder det også indenfor det akutte og det præhospitale område, hvor vi har set forsøg med el-køretøjer, kunstig intelligens, stabilisering eller færdigbehandling af KOL-patienter. Og mange nye tiltag er for længst implementeret, som for eksempel den elektroniske patientjournal, der optimerer patientforløbet, eller EKG taget allerede i ambulancen, som sikrer, at hjertepatienter kommer til det rigtige hospital. Langt flere bliver i dag hjulpet hurtigere og bedre, fordi den fælles innovation fungerer. Region Midt står overfor de kommende udbud på ambulanceområdet, og her har regionen gode muligheder for at stille krav i udbud til andet og mere end blot økonomien. Udbud bliver dermed en vej til at omsætte innovationen og de smarte løsninger hos leverandørerne til realitet til gavn for borgerne. Man behøver ikke se længere end til Norge, hvor flere kommuner gik sammen om at stille krav om CO2-neutrale byggepladser til leverandørerne i forbindelse med et stort fælles byggeri. På den måde kommer offentlige økonomiske muskler i spil og bliver en driver for innovationen. På samme måde har Region Midtjylland med udbuddet gode muligheder for at skubbe på innovation på sundhedsområdet til patienternes og borgernes fordel.

Annonce