x
Annonce
Erhverv

Godt regnskab: Agilia leverer overskud trods investeringer

I foråret var der rejsegilde med tale af direktør Jens Iversen hos Agilia, som i dag er rykket ind i det nye domicil på Skjernvej ved Videbæk. Foto: Jørgen Kirk

VIDEBÆK: Selvom protein-producenten Agilia har udvidet og bygget om i det forgangne år, kommer den vestjyske virksomhed ud med et overskud for regnskabsåret 2018/2019.

Overskuddet lyder på 14,2 mio. før skat, hvilket er en smule mindre end året før, skriver Agilia i en pressemeddelelse.

Agilia, der laver kosttilskud til landbruget, har adresse på Skjernvej ved Videbæk og indviede i efteråret 2019 sine nye lager- og personalebygninger, så virksomheden har samlet alle sine vestjyske faciliteter et sted. Sidste år lancerede man desuden en ny proteinkilde ved navn Cellpro til grise.

Overskuddet skal geninvesteres i Agilias vækst i 2020, hvor man vil fortsætte med at ekspandere på nye markeder og udvikle nye produkter til husdyrproduktionen. Agilia er ejet af det engelske AB Agri.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Stemmer fra coronalandet: Såvejr, savn og mangel på svar

Leder For abonnenter

De hjælper bare for at hjælpe: Det er Danmark, når vi er bedst

Vi har jo oplevet anmeldere, der er kommet galt afsted ved at mene noget om bøger, de ikke har læst, og om koncerter, de ikke har hørt. Derfor denne varedeklaration: TV2’s ”Danmark står sammen” blev først sendt efter, at denne avis gik i trykken. Alligevel siger vi: Hvor var det godt. Det handlede nemlig om Danmark, når det er bedst, og om de danskere, der er bedst. Dem, der uden kold kalkule gør noget for deres medborgere. Vi har dem også til hverdag. Hundredtusindvis af frivillige i foreninger og socialt arbejde, men nu popper endnu flere op. Allermest selvfølgelig vores helte i sundhedssektoren suppleret af de tusinder af pensionerede læger og sygeplejersker, der sammen med medicinstuderende melder sig til tjeneste. De, der bringer mad til isolerede. Skolelæreren fra Varde, der kører rundt og hilser på sine elever. De, der arrangerer fællessang i baggårdene. Alle de, som på utallige måder hjælper bare for at hjælpe. Det er ikke bare godt. Det er også rørende, fordi det rammer lige i hjertet af det fællesskab, der trives i bedste velgående trods mange forfaldsmyter om, at vi lever i egoistiske tider. Og det er bare mere bevægende, når nogen gør og opnår noget sammen, end når det sker hver for sig. Vi kender det også fra sport. Det er enestående, når Viktor Axelsen og Mads Pedersen bliver verdensmestre med ketsjer og på cykel, men det giver ikke rigtigt en klump i halsen og fugt i øjenkrogen. Det gør det derimod, når vores håndboldmænd går amok i glæde over at være blevet verdensmestre, eller for den sags skyld, når et hold fodbolddrenge skriger glæden ud over at have vundet deres kreds i den laveste række. Fordi de hver især har gjort deres yderste for at vinde noget sammen. Sådan er det i hvert fald for denne skribent. Formentlig har mange andre det på samme måde. Det rører hjertet, når vi gør noget sammen og for hinanden. Derfor var det et fremragende program, TV2 sendte i aftes om et Danmark, der står sammen.

Annonce