Annonce
Ringkøbing-Skjern

Godt nyt til havefolket: Genbrugspladser åbner igen for private

Efter næsten tre ugers nedlukning for private er der fra på tirsdag atter udsigt til, at det bliver muligt at lægge vejen forbi de kommunale genbrugspladser. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Sundhedsmyndighederne vurderer nu, at kommunerne atter kan åbne genbrugspladserne for private, hvis en række sikkerhedsforanstaltninger følges.

Ringkøbing-Skjern: Under den vedvarende coronakrise har det været et omstridt emne, at der er lukket for adgang til genbrugspladserne for privatpersoner. Kritiske røster kan nu glæde sig over, at det fra på tirsdag atter bliver muligt at komme af med haveaffald og småt brændbart.

Der er således netop kommet en udmelding fra sundhedsmyndighederne, der vurderer, at kommunerne kan genåbne genbrugspladserne for private, hvis en række sikkerhedsforanstaltninger følges.

Kommunernes Landsforening (KL) anbefaler kommunerne at åbne pladserne fra på tirsdag, og i Ringkøbing-Skjern forventer borgmester Hans Østergaard (V) da også, at det bliver tilfældet:

- Jeg har bedt forvaltningen om at se på det, og jeg har en forventning om, at det bliver fra på tirsdag.

Hans Østergaard tilføjer, at det bliver op til de relevante fagpersoner i kommunen at vurdere, om det er samtlige 11 af kommunens genbrugspladser, der skal genåbnes for private.

Annonce

Jeg har bedt forvaltningen om at se på det, og jeg har en forventning om, at det bliver fra på tirsdag.

Hans Østergaard (V), borgmester, Ringkøbing-Skjern Kommune

En alvorlig situation

På vegne af borgerne kan Hans Østergaard sagtens glæde sig over udsigten til genåbning af genbrugspladserne, men han synes dog, at debatten har været kørt en anelse af sporet de seneste par uger:

- Når vi har så en alvorlig situation, at regeringen foreslår nedlukning af skoler og børnehaver, og hvor ældre mennesker bliver isoleret i deres hverdag, så undrer det mig, at det med genbrugspladserne fylder så meget, siger borgmesteren i Ringkøbing-Skjern Kommune.

I forbindelse med planerne om genåbning af pladserne har KL gennem længere tid været i dialog med myndighederne om situationen, da der flere steder er opstået udfordringer med affald, der ophobes og smides i blandt andet naturen.

Det har været afgørende for KL at få en vurdering af, at en genåbning kunne være sundhedsmæssig forsvarlig.

Den vurdering er nu kommet fra Styrelsen for Patientsikkerhed, der vurderer, at det vil være forsvarligt at genåbne genbrugspladser for private, hvis det sikres, at de borgere, der kommer på genbrugspladsen, holder afstand til hinanden og til personalet, så der ikke opstår situationer, hvor borgerne kommer i tæt kontakt.

Ens over hele landet

- Det helt overordnede hensyn i denne tid er, at vi skal begrænse smittespredning mest muligt, siger Jacob Bjerregaard, formand for KL’s miljø- og forsyningsudvalg.

KL anbefaler, at der åbnes samtidigt på tværs af hele landet, så behovet for at komme af med affaldet spredes mest muligt.

- Det er vigtigt, at vi alle sammen udviser tålmodighed, tager hensyn til hinanden og ikke mindst til de medarbejdere, der nu skal organisere pladserne på en anden måde. Jeg vil derfor opfordre til, at alle ikke kører afsted tirsdag morgen, og at man lige overvejer, om man kan vente med at aflevere sit affald i noget tid endnu, tilføjer Jacob Bjerregaard.

I Ringkøbing-Skjern Kommune er der genbrugspladser i Bork, Hvide Sande, Kloster, Lem, Ringkøbing, Skjern, Spjald, Tarm, Tim, Troldhede og Videbæk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Narkokøb endte med en på låget

112

Mand gik amok med økse i privat have

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Pludselig kunne der alligevel udstykkes: Sælger føler sig snydt for halvanden million i sommerhushandel

Ringkøbing For abonnenter

Kære Svend. Næste gang jeg kommer til Danmark, ringer jeg naturligvis til dig... med varm hilsen og høj agtelse, Kathleen Kennedy

Erhverv For abonnenter

130 år og klar til at gå i graven: Billederne viser, hvorfor gammelt mejeri skal miste livet

Annonce