Annonce
Skjern Håndbold

Godt nyt - Bjarte Myrhol er snart tilbage på banen for Skjern Håndbold

Bjarte Myrhol i fuld fart for Skjern Håndbold. Den hårdføre nordmand håber, han kan være tilbage på banen for Skjern allerede her i november. Arkivfoto: Jørgen Kirk
På et pressemøde torsdag formiddag i Oslo i Norge fortalte Skjern Håndbolds anfører Bjarte Myrhol om sin tarmsygdom og om, hvordan den vil indvirke på resten af sæsonen
Annonce

Skjern: Torsdag formiddag klokken 10 var der pressemøde i Oslo i Norge. Ved mikrofonen sad Skjern Håndbolds anfører og det norske landsholds anfører Bjarte Myrhol.

Godt en uge tidligere blev Bjarte Myrhol opereret akut. Han havde et hul i tarmen.

- Jeg har slet ikke talt med journalister endnu. Det har jeg ikke haft overskud til, men torsdag kommer jeg med en status, fortalte Bjarte Myrhol til Skjerns træning tirsdag formiddag.

Bjarte Myrhol løftede sløret for, hvad han ville fortælle. Mod en garanti om, at intet blev offentliggjort før pressemødet i Oslo, som Bjarte Myrhol fløj til kort efter Skjern Håndbolds kamp mod Aalborg Håndbold.

- Alt gik fint under operationen sidste uge. Operationen bekræftede, at jeg har en dårlig tarm. Sygdommen er genetisk betinget. Min mor har den. Mange har sygdommen. Det er bare de færreste, der får symptomer, og det er endnu færre, der får symptomer som jeg med hul på tarmen. Min sygdom betyder, jeg skal opereres igen til februar, fortalte Bjarte Myrhol.

Men hvad så med håndbolden? Skjern skal altså spille en del kampe inden nytår, og Norge skal til EM, hvor der spilles i Østrig, Norge og Sverige i dagene 10.-26. januar.

- Hvis alt går efter min plan, håber jeg, at jeg kan være tilbage på banen for Skjern allerede i november. Det må tiden vise. Men jeg skulle gerne nå at spille så meget, at jeg også kan komme med til EM. Så hurtigt som muligt efter EM skal jeg opereres igen. Hvis alt går som planlagt, håber jeg, at jeg kan være med for Skjern Håndbold til Final 4 i marts og så med i slutspillet resten af sæsonen, fortalte den hårdføre nordmand.

Efter det venter det helt store mål - OL i Tokyo i perioden 24. juli-9. august.

- Ja jeg vil gøre alt for at komme med til OL, sagde Bjarte Myrhol, der med sine 37 år formentlig heller ikke har flere muligheder for deltagelse i OL som aktiv håndboldspiller.

Bjarte Myrhol glæder sig til, at han forhåbentlig får styr på sin tarmsygdom.

- Sidste anfald var det tredje i denne sæson. Det har betydet, at den her sæson har været min dårligste sæson nogen sinde. Lige siden den 15. juli har det været op ad bakke, fortalte Bjarte Myrhol.

Da Skjern Håndbold gik i gang med forberedelserne til sæsonen, kunne Bjarte Myrhol ikke være med på grund af sygdommen. Senere kom der en periode, hvor han heller ikke kunne spille kampe som følge af sygdommen.

- Så hele tiden har jeg haltet bagefter. Da sæsonen startede, skulle jeg på en måde til at bygge min grundform om. Jeg var ikke med i træningskampene før sæsonen, og det kunne jeg selvfølgelig mærke i turneringen. Jeg følte virkelig, jeg ikke kunne være med på normal vis. Det har været utroligt hårdt for mig rent mentalt. Jeg ved, at det ikke var min egen skyld, for jeg har gjort mit arbejde, så godt jeg kunne. Men derfor har det alligevel været hårdt mentalt, at jeg langt fra har ramt mit normale niveau. Lægerne har heldigvis sagt, at håndbold overhovedet ingen indflydelse har på min sygdom. Nu håber jeg bare, at jeg hurtigt kommer tilbage på banen igen, og efter min næste operation skulle jeg gerne kunne nå tilbage på mit normale niveau, fortalte Bjarte Myrhol.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce