Annonce
Hvide Sande

Godt håndværk: Linda og Nikolaj har kurs mod VM i Rusland

Linda Katrine Holst Kjeldsen (nummer seks fra venstre), der er i lære hos Hvide Sande Bageri, og Nikolaj Skydsgaard Hansen (nummer tre fra højre), murerlærling hos HNN Byggefirma i Videbæk, er med på det landshold, Danmark fredag sender til WorldSkills 2019 i den russiske by Kazan. Foto: Per Daugaard
Ringkøbing-Skjern Kommune er repræsenteret med to deltagere ved WorldSkills 2019, hvor 1600 unge håndværkstalenter fra 60 nationer kæmper om medaljer. Konkurrencerne, der begynder fredag 23. august, bliver afviklet i Rusland.

Hvide Sande/Videbæk: Drømmen om at stå med en VM-guldmedalje i hænderne kan senere på måneden blive til virkelighed for Nikolaj Skydsgaard Hansen og Linda Katrine Holst Kjeldsen.

Fredag i denne uge rejser de til den russiske by Kazan, der er vært ved WorldSkills 2019. Her kæmper 1600 unge håndværkertalenter fra 60 nationer om at stryge til tops inden for 56 forskellige fag.

Nikolaj Hansen er murerlærling hos HNN Byggefirma i Videbæk, mens Linda Kjeldsen er i lære som bager hos Hvide Sande Bageri:

- Min træner og jeg forventer minimum en placering i top-ti samt en 'Medaillon for Excellence', siger Linda Kjeldsen, der fylder 21 år på afrejsedagen.

En 'Medaillon for Excellence' gives til deltagere, der opnår mindst 700 af 800 mulige point, og Linda Kjeldsen sigter gerne højt. De seneste knap tre uger har hun intensiveret sin træning frem mod VM:

- Jeg har trænet hele programmet igennem syv gange for at forberede mig bedst muligt. Hvis der er noget, der går galt til konkurrencen, så kan jeg højst sandsynligt finde en løsning på det. Jeg ved, hvor jeg kan hente noget tid, siger Linda Kjeldsen, der omkring årsskiftet får bevis på, at hun er udlært hos Hvide Sande Bageri.

Hvis der er noget, der går galt til konkurrencen, så kan jeg højst sandsynligt finde en løsning på det. Jeg ved, hvor jeg kan hente noget tid

Linda Katrine Holst Kjeldsen, lærling, Hvide Sande Bageri

Drømmer om top-tre

Nikolaj Hansen siger om sine personlige forventninger forud for afrejsen til Rusland:

- Det er, at jeg yder mit bedste under hele konkurrencen, så jeg kan være stolt over mit arbejde - og ikke bagefter tænke, at 'det kunne jeg have gjort bedre.'

Det har ikke været muligt for den 20-årige murerlærling decideret at forberede sig til WorldSkills 2019, da han først ser byggetegningerne, når det går løs i Kazan:

- Så den forberedelse, jeg har gjort mig, det er at mure så mange forskellige opgaver som muligt, så jeg er klar til lidt af hvert, siger Nikolaj Hansen.

- Hvilken placering drømmer du om at opnå?

- Jeg har altid sagt, at det vil være en drøm at hente en placering i top-tre hjem. Men hvis jeg kommer i top-ti, er jeg tilfreds.

Lige som Linda Kjeldsen har Nikolaj Hansen sikret sig en VM-billet ved at sejre ved DM i Skills, der blev afholdt i april.

Annonce

Et vigtigt landshold

Når de i alt 14 danske håndværkertalenter fredag sætter sig til rette i flyet med kurs mod Kazan, er formanden for SkillsDenmark, Jesper Juul Sørensen, også med i truppen. Han ser frem til mesterskabet i Rusland:

- Vi kalder vores landshold for Danmarks vigtigste, fordi deltagerne ikke kun kæmper for underholdning og sig selv. De kæmper for at skabe opmærksomhed på erhvervsuddannelserne, og det er der brug for, siger Jesper Juul Sørensen.

Han understreger, at flere prognoser taler om alvorlig mangel på faglærte i de kommende mange år, og det kan blive en hæmsko for indtjening og vækst i flere fag:

- De unge talenter på landsholdet er lige som alle deltagerne i det årlige 'DM i Skills' beviset på, at danske faglærte med deres høje standard og kvalitet har en stærk fremtid på arbejdsmarkedet. Vi skal bare have nogle flere til at vælge den vej, tilføjer Jesper Juul Sørensen.

De enkelte VM-konkurrencer begynder fredag 23. august, og fire dage senere kåres vinderne.

Når Linda Katrine Holst Kjeldsen omkring årsskiftet bliver færdiguddannet på Hvide Sande Bageri, vil hun overveje at læse videre til konditor. Foto: Per Daugaard
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Udsatte unge cyklede til Frankrig og fandt vejen til et bedre liv: - Hele mit liv har forandret sig

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing

Klar besked til 800 festdeltagere efter to coronasmittede: Bliv testet så hurtigt som muligt

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Boligforening indgår aftale om specialpris: 1700 beboere tilbydes at skifte el-selskab

Ringkøbing-Skjern

Snart er der hjælp til vaccine-presset: Læger må vaccinere mod corona i egen praksis

Ringkøbing-Skjern

Vindernumre i Lions Julelotteri 2021

Skal man absolut fyre krudt af, bør det begrænses til mellem klokken 24 og 01 nytårsaften. Bum!

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ups: Byrådet var tæt på at give viceborgmester Søren Elbæk en vild lønforhøjelse

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Ringkøbing-Skjerns virksomheder

Vestjylland

1200 læger afleverer underskrifter med støtte til kollegaer: - Håndteringen af sygeplejerskernes overenskomstforhandlinger har været en katastrofe

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Ringkøbing

Mistanke om corona-varianten Omikron på Ringkjøbing Gymnasium – 1. g’erne er sendt hjem

Ringkøbing For abonnenter

Gymnasiefest udviklede sig til politianmeldelse om vold: 18-årig fik en skalle på toilettet

Tarm

Tyveknægte løb fra Brugsen med fyldt indkøbskurv - nu sidder de i spjældet og venter på udvisning

Annonce