Annonce
Ringkøbing-Skjern

Gode nyheder: Stadig ingen cluster-5-smitte i Vestjylland

Charlotte Hjort, overlæge og enhedschef hos Styrelsen for Patientsikkerhed, sagde, at man kan forestille sig yderligere restriktioner, hvis minkmutationen findes andre steder end Nordjylland. Foto: Christian Agerskov Munk
Annonce

Holstebro: Minkmutationen af coronavirussen kendt som cluster-5 er indtil videre fundet hos 12 mennesker i Nordjylland.

Det er en af begrundelserne for, at alle danske mink nu skal aflives, da man frygter, at den variation af virus kan være resistent over for en vaccine.

Med en stor andel af mink i Vestjylland kunne man frygte, at den nye mutation også havde spredt sig her, men det lader indtil videre ikke til at være tilfældet.

Det kom frem på søndagens pressemøde på politistationen i Holstebro søndag eftermiddag om covid-19-situationen i Midt- og Vestjylland.

For at forhindre smitte testes alle personer, der arbejder med mink – både i minkbranchen samt Fødevarestyrelsens aflivningshold – to gange om ugen, for at holde øje med udbrud.

Annonce

Ikke flere restriktioner nu

Hvis der sker et udbrud i Vestjylland, kan det dog ikke afvises, at der kommer samme form for restriktioner og anbefalinger, der er indført i syv nordjyske kommuner fra og med mandag.

Det gælder blandt andet opfordring til at holde sig inden for sin kommunegrænse, arbejde hjemme, lukning af restaurationer og hjemmeundervisning af nogle skoleelever.

- Det er sådan, at man hele tiden griber til det middel, man tror, der skal til for at virke. Det kan være forskelle i de forskellige lokalsamfund, så jeg kan ikke afvise, at der kommer restriktioner flere andre steder, men det er ikke noget, jeg har kendskab til, sagde Charlotte Hjort, overlæge og enhedschef hos Styrelsen for Patientsikkerhed, ved søndagens pressemøde.

Hun understregede dog samtidig, at det ikke er styrelsen, der beslutter, om der skal indføres yderligere restriktioner andre steder - det er op til regeringen og speciel indsatsgruppe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Videbæk

Havde udset sig den perfekte søbred: Spjald-brudepar måtte i hast flytte vielse væk fra minkgravplads

Ringkøbing-Skjern

Torsdagens coronatal: En ny smittet i Ringkøbing-Skjern Kommune - smitten aftager yderligere

Annonce