Annonce
Læserbrev

God idé med shuttlebus rundt om fjorden - men husk lige Videbæk

Læserbrev: Shuttlebus rundt om Ringkøbing Fjord er en enorm god ide.

Dejligt det nu bliver til noget. I byrådsperioden 2014 til 2017 blev noget lignende flere gange foreslået i forbindelse med budgetforhandlingerne.

Om det er helt det samme, kan jeg ikke bedømme, da jeg kun kender det nuværende projekt fra pressen modsat det andet, som jeg har indgående kendskab til.

Jeg har et lille hjertesuk. Den eksakte rute er ikke oplyst, ligeledes er det ikke oplyst, om det er samme rute, der køres hver gang.

Projektet benævnes i pressen ”Shuttlebus rundt om fjorden”. Jeg ved godt, Videbæk ikke er placeret lige ved Ringkøbing Fjord. Det er dog mit håb, at man i planlægningen af turene har mindst en tur, der omkring kl. 13.30 kommer forbi Videbæk og dermed giver turisterne mulighed for at besøge Arne Haugen Sørensen Museum.

Ligeledes bør der være en tur, der kører fra Videbæk omkring kl. 16.30, så de samme turister kan komme retur efter besøget i Arne Haugen Sørensen Museum.

Ruten kunne lægges forbi Herborg, så turisterne kunne få mulighed for at bruge skinnecyklerne i Herborg. Derfra kunne køres forbi Herborg Bakker og til Arne Haugen Sørensen Museum.

Det er vigtigt at vise alle de fantastiske sider af Ringkøbing Skjern Kommune. Det er ikke kun natur, vi kan tilbyde i vores dejlige kommune.

Annonce
Læserbrevskribenten synes godt om ideen om en shuttlebus rundt om Ringkøbing Fjord, men han gør samtidig opmærksom på, at Videbæk også bør være en del af busruten. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Samarbejde kan være en kur mod butiksdød

De findes allerede mange steder - samarbejdsaftaler. Det gælder i hvert fald i foreningslivet. Her har mange klubber og foreninger på den ene eller anden måde slået pjalterne sammen for at sikre, at der er deltagere nok på de forskellige hold, og det kan være både badminton, fodbold, gymnastik eller noget helt fjerde. Alternativet har i mange tilfælde været at lukke ned, og det med at lukke ned fører sjældent noget positivt med sig. I en helt anden boldgade kan det meget vel være, at netop et samarbejde kan give god mening - nemlig når det drejer sig om at holde liv i de lokale butikker. Butiksdøden har i årevis hærget i mange af kommunens talrige landsbyer. Som regel har de lokale kæmpet til det sidste for at holde liv i dagligvareforretningen, men alt for mange gange har de måttet kaste håndklædet i ringen, og landsbyen står uden butik. Sidste år var det Stauning, der var igennem denne proces, da Brugsen lukkede. Her endte historien heldigvis lykkeligt sidst i 2019, idet Brian Pedersen overtog forrretningen, der fortsætter som en Min Købmand. Forhåbentlig bakker de lokale op om den! Nu er det andelsbutikken i Velling, der er i klemme. For nylig sagde købmanden op, men forretningen drives dog videre af behjertede frivillige. Men det går ikke for godt med økonomien, og findes der ikke en løsning, risikerer Velling at stå uden dagligvarebutik med de konsekvenser, det får for lokalsamfundet. Det bliver alt andet lige mindre attraktivt at bo i byen, når der ikke er en butik. I tirsdags var der ekstraordinær generalforsamling om butikkens fremtid. Der var blandt de fremmødte borgere opbakning til at forsøge at drive butikken videre. Og så var der en gæst, der slog de optimistiske strenge an - købmanden fra Stauning. Efter hans mening er der bestemt baggrund for en dagligvarebutik i Velling - og han kunne godt se sig selv i et samarbejde mellem de to købmandsbutiker. Det er endnu ikke bestemt, hvad et samarbejde helt konkret skal bestå af, men det lyder fornuftigt. Skal dagligvarebutikkerne i landsbyerne overleve, må de i mange tilfælde finde utraditionelle løsninger. Det kræver dog, at kunderne bakker helhjertet op. Ellers kan det være lige meget med de gode intentioner og flotte ord på en generalforsamling.

Annonce