Annonce
Gear

Glimt af ny Skoda Octavia

Formerne er velkendte, men den nye Skoda Octavia får et mere coupéagtigt anstrøg. Illustration: Skoda
De første offentlige skitser af den nye Skoda Octavia viser en bil, som er tro mod design-dna’et, men som samtidig er mere afrundet.

De overordnede linjer er velkendte, men der er helt i tidens ånd lagt op til en mere coupéagtig afrunding af C-stolpen. Sådan tegner billedet sig i de første officielle skitser af den nye Skoda Octavia.

Det tjekkiske VW-datterselskab timer offentliggørelsen med søstermodellerne VW Golf, Audi A3 og Seat Leon, hvor Golfen som den helt klare storebror i hierarkiet får lov først. Skoda ventes at løfte hele sløret for Octavia i november.

Der florerer dog allerede tilsyneladende lækkede billeder på internettet, ligesom der er flere detaljer om modellen. De viser en Octavia, der er langt mere jordnær og ikke så svulstig som på tegningerne og med smallere fælge.

Annonce
Octavia skulle holde målene og vil stadig være en meget rummelig bil i sin klasse. Illustration: Skoda

Blandt de største

Ifølge tyske Autobild vokser Octavia et par centimeter i forhold til den nuværende model, mens bagagerummet på henholdsvis 590 liter og 620 liter i hatchback og stationcar stadig placerer modellen blandt de største i klassen.

Motorprogrammet omfatter en stribe nye 48-volts milde hybrider, som dels overlapper VW Golf, mens der selvfølgelig også kommer en plug-in-hybrid og en heftig RS-version.

Skoda løfter angiveligt overliggeren for finish-niveauet i kabinen for ikke at stå tilbage for VW Passat, som er en intern konkurrent i firmaklassen. Her bliver der selvfølgelig også mulighed for digital instrumentering, hvor en central storskærm på 12,3 tommer topper mulighederne på udstyrslisten.

Det høje niveau, vi har set i for eksempel den nye Skoda Kamiq, lover godt. Octavia skulle også som noget helt nyt få mulighed for full matrix LED-forlygter.

Mulighederne for andet sikkerhedsudstyr er ikke nævnt, men Skoda plejer af være godt med på den front.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce