Annonce
Hvide Sande

Glaskunstner fra Australien flytter ind på Tyskerhavnen

Det er attraktivt at få midlertidig adresse i Kunstnerboligen Art 56 på Tyskerhavnen i Hvide Sande, hvor 12 kunstnere 14 dage ad gangen indlogerer sig i løbet af 2019. Arkivfoto: Mads Dalegaard

Flere end 150 kunstnere har søgt om at få et 14 dage langt pusterum i Kunstnerboligen Art 56 i Hvide Sande i løbet af 2019, hvor der er udbudt 12 ophold.

Hvide Sande: Holly Grace kan stort set ikke komme længere væk fra sin hjemstavn syd for Melbourne, når hun til oktober indlogerer sig i Kunstnerboligen Art 56 i Hvide Sande.

Dér, i det intime træhus på Tyskerhavnen, får den australske glaskunstner æren af at være sidste beboer i de kreative rammer i 2019-sæsonen, hvor der har været rift om at sikre sig et kreativt ophold på 14 dage:

- Vi endte med at have flere end 150 ansøgninger. Det gjorde udvælgelsesprocessen utrolig svær, men vi er nu kommet op med et godt og alsidigt program for næste år, siger Lei Iben Raunow Andersen, destinationsmanager i Holmsland Klit Turistforening, der står bag driften af Kunstnerboligen Art 56.

Den første, der flytter ind 5. april, repræsenterer egnen: Lone Keilberg driver butik og smykkeværksted i Ringkøbing, og under sit to uger lange eksil i Hvide Sande får hun besøg af kollegaen Sonja Plougsgaard.

Annonce

Kunstnere i boligen

Kunstnerboligen Art 56 på Tyskerhavnen i Hvide Sande bliver i 2019 besøgt af disse kunstnere:

5. april - 19. april: Lone Keilberg, smykkekunstner, Ringkøbing.

19. april - 3. maj: Adriana Mast, maler, Holland.

3. maj - 17. maj: Jan Thomas, skulptør og grafiker, Tyskland.

17. maj - 31. maj: Pia Møller-Light, grafiker og fotograf, Aarhus.

28. juni - 12. juli: Michael Grønlund, maler, Kerteminde.

12. juli - 26. juli: Mogens Jessing, grafiker, Bramming.

26. juli - 9. august: Henrike Franz, tegner og trækunstner, Tyskland.

9. august - 23. august: Birgitte Thorlacius, billedkunstner, Asperup.

23. august - 6. september: Flemming Rendbo, billedkunstner, Esbjerg.

6. september - 20. september: Birthe Petersen, portrætmaler, Middelfart.

20. september - 4. oktober: Simone Berrini, tegner og skulptør, Italien.

11. oktober - 25. oktober: Holly Grace, glaskunstner, Australien.

Lille soveafdeling

Alle kunstnere har fået besked om enten afslag eller tildeling af periode, og de udvalgte kunstnere har alle sagt ja med stor begejstring, fortæller Lei Iben Raunow Andersen:

- Vi har endda udvidet sæsonen med én periode, fordi der var så mange ansøgninger, siger destinationsmanageren, der videre siger, at "vi har modtaget ansøgninger med lange, internationale cv'er."

Syv af de 12 udvalgte kunstnere er fra Danmark, mens der fra den internationale scene bliver præsenteret to navne fra Tyskland samt én kunstner fra henholdsvis Holland, Italien og Australien, når Kunstnerboligen Art 56 byder inden for til 2019-sæsonen.

Det unikke, lille træhus på omkring 50 kvadratmeter blev taget i brug i 2016, og lige siden har det arbejdende værksted været godt besøg - af såvel kunstnere som gæster, der frit kan følge med i, hvad der foregår på fem af ugens syv dage.

Udover atelier og åbent værksted rummer huset også et mindre køkken, toilet og en soveafdeling med plads til to personer.

Som beboer skal man blot betale for sit forbrug af el, vand og varme, når der tjekkes ud efter 14 dage på Tyskerhavnen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Det kontantløse samfund: Corona-krisen kan skubbe mønter og sedler i graven

Annonce