Annonce
Ringkøbing IF

Glædens dag i Ringkøbing IF - nyt forslag vedtaget så kun to hold rykker ned

FC Helsingør topper i øjeblikket den ene af de to rækker i 2. division. Billedet stammer fra en pokalkamp mod AaB i 2017. Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Fra 2021/2022-sæsonen vil fodboldens 2. division blive splittet op i to selvstændige rækker af 12 hold. Det er en følge af det forslag, B93 fremførte, og som der har været stor tilslutning til. Ydermere betyder forslaget, at der kun skal findes to nedrykkere i nedrykningsspillet.
Annonce

København: Landets tredjebedste række bliver splittet op til to selvstændige rækker fra 2021/2022-sæsonen. Det oplyser Divisionsforeningen i en pressemeddelelse.

Ændringen er foreslået af klubben B93 og indebærer, at 2. division opdeles og bliver til landets tredje- og fjerdebedste række.

Det betyder, at der i denne sæson kun vil være to nedrykkere - mod de hidtidige fem - samt at næste sæson bliver en overgangssæson med 28 hold. Ligeledes vil fire hold i stedet for tre rykke op fra danmarksserien i år.

- En glædens dag i Ringkøbing IF. Beskeden kom omkring klokken 18.37, og spillerne var færdige med at træne klokken 19. Man kunne mærke på spillerne, at de blev vildt glade. De fik ild i øjnene. For det her forslag betyder vildt meget for os. Var det nu endt med fem nedrykkere efter et nedrykningsspil med seks kampe, så havde vores mission været yderst vanskelig. Så skulle vi have indhentet seks point på flere hold for at redde os. Nu skal vi primært sørge for at holde de to hold under os, som allerede ligger under os, lige som der stadig er hold, vi har gode chancer for at overhale. Vi er i en helt anderledes gunstig position nu, fortæller RIFs sportschef Jens Nielsen.

Det har været uventet hurtigt, at Divisionsforeningen og DBU har godkendt forslaget.

- Nu venter vi kun på at få lov til at spille fra søndag den 14. juni. Det skulle gerne blive klar, når fase 3 i genåbningen gennemføres, siger Jens Nielsen.

RIF skal spille seks kampe, og de er allerede fastlagt med spilledato og tidspunkter. Fire weekendkampe skal alle spilles klokken 15, mens to onsdagskampe skal spilles klokken 19. Datoerne er søndag den 14. juni, lørdag den 20. juni, onsdag den 24. juni. lørdag den 27. juni, onsdag den 1. juli og lørdag den 4. juli. Mostanderne er endnu ikke udpeget.

I dag består 2. division af to rækker à 12 hold, og rækkerne er geografisk opdelt i den første del af sæsonen. Næste sæson vil der være 14 hold i hver række, inden de altså bliver splittet op i to selvstændige rækker fra 2021/2022.

Den nye struktur betyder, at landets fire bedste rækker vil have samme format fra 202[1/2]2.

- På baggrund af den lange ufrivillige coronapause er der opstået en situation, hvor klubber i begge ender af tabellen har fundet hinanden og er blevet enige om et fælles fodslag, siger Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen, i pressemeddelelsen.

- Den nye struktur vil styrke udviklingsmulighederne fremadrettet, så gabet fra 2. division op til en stærkere og stærkere NordicBet Liga (1. division, red.) kan blive udlignet, siger direktøren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce