Annonce
Ringkøbing IF

Glædens dag i Ringkøbing IF - førstevalget Claus Christiansen ansat som førsteholdstræner i to år

Claus Christiansen til højre blev tirsdag præsenteret som ny træner i Ringkøbing IF af sportschef Jens Nielsen, som havde masser af rosende ord til Claus Christiansen. Pressefoto: Henrik Olesen
Da Ringkøbing IF besluttede sig for at finde en ny træner til næste sæson, var Claus Christiansen fra Aarhus første navn på blokken. Derfor var sportschef Jens Nielsen meget glad, da han tirsdag kunne fortælle, at parterne har underskrevet en toårig aftale.
Annonce

Ringkøbing: - Det er en glædens dag. Vi synes, vi har gjort et mindre scoop. Nu er aftalen endelig på plads. Det er skide godt.

Ringkøbing IFs sportschef Jens Nielsen var i højt humør, da han tirsdag kunne fortælle, at RIF har lavet en toårig aftale med Claus Christiansen, der efter sommerferien afløser Nicolai Wael som klubbens førsteholdstræner.

Den 48-årige bankmand Claus Christiansen har haft en fin karriere både som aktiv og som træner.

Som aktiv var højdepunktet 119 kampe for AGF inden et skifte til Randers Freja og senere videre til Herning Fremad for midtbanespilleren, der sluttede karrieren i Luxembourg. Som træner fik Claus Christiansen sit første job i 2002 som ansvarlig for AGFs andethold i danmarksserien. Senere har han været i FC Horsens, Brabrand IF, FC Skanderborg, TST Fodbold, Aarhus Fremad og Silkeborg KFUM, inden han senest har været træner for Lyseng i 1. division damer.

- Vi har fulgt dig gennem flere år. Sideløbende med RIF rykkede op i rækkerne, førte du Skanderborg op i 2. division. Du førte også Aarhus Fremad op fra danmarksserien til 2. division. Du var vores første navn på blokken, da vi besluttede os for at finde en ny træner. Vi ved, at du er fagligt meget kompetent. Du er meget engageret. Din mandskabsbehandling er utroligt god, og det siges, du kan få spillerne til alt. Gennem vore samtaler er vi blevet bekræftet i, at RIF og dig er et godt match. Vi kræver noget af hinanden, fortsatte Jens Nielsen i sin præsentation.

Ringkøbing IF har tilknyttet journalisten Flemming Linnebjerg, som skal fortælle de mange gode historier, der ligger omkring RIFs førstehold. Pressefoto: Henrik Olesen
Annonce

Det her jeg gerne vil

Claus Christiansen bor i Århus. Siden den 1. maj er han ansat i Jyske Bank Investeringscenter Østjylland i Aarhus som rente- og valutarådgiver. Hans hustru har egen tandlægeklinik, og de har døtre på 14 og 18 år.

Den store afstand mellem Aarhus og Ringkøbing og usikkerheden om han skal træne i 2. division eller danmarksserien, var de ting, Claus Christiansen havde med i sine overvejelser.

- Men efter den første snak kunne jeg mærke, at det er det her, jeg gerne vil. Jeg glæder mig til at komme til en klub, jeg som gæst altid har oplevet som hjertevenlig. Der er fantastiske folk omkring klubben, og der er en god omgangstone. Jeg glæder mig til at være i en klub med et imponerende set up, og hvor man mærker en stor opbakning til klubben alle steder fra, sagde Claus Christiansen.

Annonce

En hård type

Spillerne kan godt forberede sig på, at det bliver hårdt at træne under Claus Christiansen. Fremtiden vil blandt andet byde på fire gange ugentlig træning. Han betegner sig selv som en hård type.

- Og det er uanset, om det hedder 2. division eller danmarksserien. Jeg håber selvfølgelig på, det bliver 2. division. Hvis det bliver danmarksserien, så går vi efter en oprykning hurtigst muligt. Under alle omstændigheder kræver jeg hårdt arbejde. Jeg vil have tovejs-spillere. Det er ok, de forreste er kreative, men de skal alligevel løbe med hjem. Så snart bolden er på egen banehalvdel, bliver det en krig, hvor vi vil forsvare eget mål meget hårdt. Jeg vil satse på spillere, der vil det her lige så meget, som jeg selv vil det, fortalte Claus Christiansen, der krydrede det med at fortælle, at han en gang sikrede oprykning til 2. division med et forspring på 22 point til nærmeste forfølger, fordi hans hold ganske enkelt var i langt bedre form end modstanderne.

Det har været en lang proces at få Claus Christiansen ansat. Han var på kontrakt med Lyseng, men da klubben indledte et samarbejde omkring damefodbolden med AGF, blev det muligt at skrive under på aftalen med RIF.

Annonce

Flere nyheder i RIF

I samme ombæring har RIF forlænget samarbejdet med målmandstræner Brian Andersen. Det står også fast, at klubbens tidligere midtbanestjerne Andrés Lope bliver træner for RIFs U19 liga 1. Det frigør Niels Henrik Larsen, som får en rolle som støtte og bindeled for de unge, der rykker op fra U19 til senior. Niels Henrik Larsen skal fortsat arbejde på at bevare et lokalt islæt på klubbens bedste hold.

Den sidste nyhed var tilknytningen af journalisten Flemming Linnebjerg. Flemming Linnebjerg har været sportsjournalist i mange år i Skive og Vejle, og siden sommeren 2018 har han været selvstændig med Linne & Co., hvor han arbejder med journalistik, kommunikation og storytelling. Senest har han været tilknyttet FCM. Som aktiv spillede Flemming Linnebjerg i Vildbjerg SF, Ikast FS og AGF.

- Efter Thomas Lauridsen er stoppet, har vi manglet en, der kan fortælle de rigtige historier om RIF. Flemming er utroligt velskrivende, og det er virkelig en kapacitet, vi har tilknyttet til at sætte fokus på set uppet omkring vores førstehold. Flemming forstår en klub som vores, og hans rolle bliver super vigtig, fortalte Anders Agger fra RIFs bestyrelse.

Anders Agger og Flemming Linnebjerg har kendt hinanden i årevis. Flemming Linnebjerg kender Claus Christiansen meget godt. Jens Nielsen kender Claus Christiansen helt tilbage til en fælles fortid i Aarhus Fremad. Claus Christiansen arbejdede samme sted som Ringkjøbing Landbobanks Klaus Gamst i Luxembourg i 90-erne. Nu er de alle en del af det store maskineri, der skal arbejde sammen om fremtiden i Ringkøbing IF.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tarm For abonnenter

Rasmus Paludans skolekøb får en vinterkold modtagelse: - Det her kan skabe splittelse i byen

Annonce