Annonce
Ringkøbing-Skjern

Glæden ved at glæde andre: Bodil giver bolden op til det næste hold af ildsjæle

Bodil Stubkjær Jensen blev indstillet til en af de seks Gjæve Vestjyder sidste år, fordi hun er frivillig i KFUM-Spejderne i Lønborg-Vostrup og fordi hun står bag "Boldtosserne", der kan lide at spille og træne med en bold, men som ikke spiller kampe. Foto: Mads Dalegaard
Bodil Stubkjær Jensen var en af sidste års Gjæwe Vestjyder. Hun elsker den glæde, det giver at inspirere spejderbørn til at nyde naturen eller at spille med en bold uden hård konkurrencementalitet med "Boldtosserne".
Annonce

Lønborg/Vostrup: "Bodil; du er altid fuld af ideer - og du er også klar til at føre dem ud i livet. Og det vel at mærke ved siden af dit lønarbejde, landbruget derhjemme og de fire børn."

Sådan stod der blandt andet i den indstilling, der medførte, at 40-årige Bodil Stubkjær Jensen blev en af de seks Gjæwe Vestjyder sidste år - og at hun derfor stod på scenen under Ringkjøbing Landbobanks generalforsamling og blev hædret.

Hvordan var det at modtage den hæder?

- Der er jo det med frivilligt foreningsarbejde, at det ikke er noget, man gør alene. Så det var lidt svært at stå og tage æren for noget, man gør sammen med andre. Men det var sjovt at sidde sammen med de andre, der også var lidt betuttede. Vi fik en god samtale om vores frivillige arbejde. Det var rigtigt spændende, siger Bodil Stubkjær Jensen.

Hun lærte det med at være frivillig helt fra barnsben og forsøger selv at give det videre til sine børn; Peter, Jesper, Louise og Søren, der er fra fem til femten år gamle.

- Man begynder, når man ser sine egne forældre være frivillige og ikke skal have penge for alting. Vores drenge har for eksempel været med oppe at male i det nye fælleshus i Vostrup, og jeg kunne se glæden i deres øjne ved at kunne hjælpe med noget, der ikke bare kommer dem selv, men også alle andre til glæde, siger Bodil Stubkjær Jensen.

Bodil Stubkjær Jensen blev indstillet til en af de seks Gjæve Vestjyder sidste år, fordi hun er frivillig i KFUM-Spejderne i Lønborg-Vostrup og fordi hun står bag "Boldtosserne", der kan lide at spille og træne med en bold, men som ikke spiller kampe. Foto: Mads Dalegaard
Annonce

Tal og børn er godt

Bodil er uddannet som revisor og har også været skolesekretær. I dag arbejder hun med finansiering af traktorer som Fendt, Massey Ferguson og Valtra.

- Jeg kunne ikke bare gå hjemme, og mit job er rigtig spændende. Det er sjovt at komme rundt til forhandlere og udfordrende at tale med kunder og landmænd. Og så er det naturligvis perfekt, at jeg kan have et hjemmekontor her på Clausagergaard, siger Bodil Stubkjær Jensen.

På Clausagergaard er der 2200 søer, som hendes mand Thomas Clausager Jensen passer sammen med ni ansatte og et par skoledrenge.

Annonce

Har fået gode venner

Bodil Stubkjær Jensen stammer fra Stauning. Hun er datter af Alice og Otto Stubkjær.

- Mine søskende er også frivillige. Jeg begyndte selv som håndboldtræner og kom så pludselig med i en bestyrelse der. Senere kom jeg med i Jazz og Rock. Det er nogle af de steder, jeg har fået mine bedste venner, siger Bodil Stubkjær Jensen.

- Jeg har aldrig selv været spejder, men jeg er vild med at gøre børn nysgerrige og har stor glæde ud af at inspirere børn til at nyde naturen og finde ud af, hvad man kan der. Da de ældste gik i 0. og 1. klasse, gik de til spejder, og jeg kunne se, at de kom hjem og var helt oppe at køre over det. Så kom jeg med i grupperådet. Der var fantastisk stemning og hyggelige mennesker. Så går det slag i slag. Laila, den anden bæverleder, er ud over børnene hovedårsagen til, at jeg stadig er der. Vi siger ja til hinandens skøre ideer, som for eksempel at lave supersæbeboblevand og blive som børn igen, siger Bodil Stubkjær Jensen.

Annonce

Fodbold uden kampe

Hvordan opstod ideen til Boldtosserne?

- Mine store drenge havde spillet fodbold i Tarm. Jeg har dyb respekt for dem, der går op i det. Med det var ikke lige mine drenge. Der var for mange kampe og for meget konkurrencementalitet. Så fandt vi på, at vi kunne da begynde her. Det blev så til Boldtosserne, fordi det i begyndelsen var alle mulige slags boldspil, som vi synes kunne være sjove at prøve. Efterhånden er det blevet til mere og mere fodbold. Men det stadig kun træning, kun for sjov og for alle fra 3. klasse til 9. Klasse.

- Vi griner og har det fantastisk hyggeligt. Hvis jeg kommer med god stemning, godt humør og selvironi, så synes børnene også, at det er sjovt. Vi griner med hinanden og giver high five, når nogen gør noget godt, og hver gang, vi har afslutning, får man en medalje, hvor der er indgraveret én af de ting, man her bidraget med. Alle anerkendes for noget positivt, siger Bodil Stubkjær Jensen.

For mig er frivilligt arbejde noget med at mødes på andre måder. Det giver nogle andre venskaber. Det med fodbolden gør jo også, at jeg kender de lokale børn. Og den der følelse af, at man kan få ting til at lykkes. Den er bare fed. Som for eksempel også det nye fælleshus i Vostrup, der snart står færdigt.

- Det er også fedt for mig, at de to store drenge gider være sammen med mig for at spille lidt fodbold. Det er stjernestunder. Selv når det regner helst vildt, så står de alle klar, siger Bodil Stubkjær Jensen.

Annonce

.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce