Annonce
Debat

Glædelig Fars Dag, far: Husk du kan få hjælp, hvis du oplever partnervold

Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

Læserbrev: I dag er det Fars Dag, hvor vi hylder vores kloge og kærlige fædre. Jeg mener, at en særlig gruppe af fædre fortjener ekstra opmærksomhed på denne dag. Nemlig dem, der lever et liv med vold.

19.000 danske mænd har været udsat for fysisk vold fra deres partner indenfor det seneste år. Tallet er mindst dobbelt så højt, hvis vi medtager psykisk vold. Vi vil alle med stor sandsynlighed kende en mand, der har været udsat for vold fra sin partner på et tidspunkt i sit liv.

Trods de høje tal forbinder mange desværre partnervold med noget, der alene rammer kvinder. Nogle vil også mene, at man som voldsudsat mand ikke har brug for samme hjælp og støtte for at bryde fri af de voldelige forhold. Manden er jo fysisk overlegen. Kan han ikke bare selv sige fra?

Annonce

Lad mig sige det så tydeligt, som jeg overhovedet kan: Jo, partnervold rammer også mænd. Og nej, det er aldrig offeret, der burde have sagt fra. Heller ikke når offeret er en mand.

Vi kan fra vores undersøgelser desværre se, at misforståelser som disse – at mænd ikke rammes af partnervold, og at det er deres eget ansvar at sige fra, hvis de gør – medvirker til, at voldsramte mænd tit ikke får den hjælp, de har brug for. Både fordi mændene selv bærer på disse opfattelser og derfor er mindre tilbøjelige til at handle på den vold, de oplever. Og fordi mændenes omverden – herunder det offentlige system – præges af dem og derfor ikke yder den rigtige støtte.

Vores mål i Lev Uden Vold er, at ingen – hverken mor, far eller børn – skal leve et liv med vold. Derfor driver vi en hotline, hvor vi døgnet rundt sidder klar til at hjælpe med råd og vejledning. Vi hjælper både voldsudsatte og voldsudøvende, kvinder og mænd, voldtægtsofre, pårørende samt fagpersoner, der beskæftigelser sig med målgruppen. Helt gratis.

Så ring til os på 1888, hvis du har brug for hjælp. For alle fortjener et liv uden vold. Det gælder naturligvis også fædre.


Vores mål i Lev Uden Vold er, at ingen – hverken mor, far eller børn – skal leve et liv med vold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Restauranter i Søndervig og Hvide Sande lider under taxa-mangel: - I yderste tilfælde har vi selv kørt gæster hjem

Vestjylland

Sygeplejersker strejker fra på lørdag: Her er de midtjyske afdelinger, der bliver ramt

Annonce