Annonce
Vestjylland

Glæde i alle hjørner af rådet

Else Kayser (tv) og Signe Lund Jensen, begge Enhedslisten, glæder sig over et budgetforlig, som både løfter sygehusene og tilgodeser kampen for klimaet. Pressebillede
Fra Enhedslisten over De Konservative til Dansk Folkeparti udtrykkes tilfredshed med resultatet af budgetforhandlingerne.

Regionen: Regionsrådspolitikere fra flere partier glæder sig over, at det er lykkedes at nå et så bredt forlig som muligt om næste års budget.

- Det er et meget tilfredsstillende resultat, og især godt, at alle partierne er med, siger eksempelvis Nicolaj Bang (K).

Han glæder sig ikke mindst over, at der er blevet penge til en af hans mærkesager, nemlig behandling af høretab, som der i forliget er afsat tre millioner kroner til.

Også Dansk Folkeparti er tilfredse med tirsdagens forhandlingsresultat.

- Det er vigtigt, at det ikke kun er Aarhus Universitetshospital, som bliver tilgodeset, men at der også kommer nye penge til alle regionens øvrige hospitalsenheder. Derfor er vi tilfredse med, at dette er opnået med regionens budgetforlig 2020, lyder det fra Steen Thomsen (DF).

Han nævner videre, at DF i forbindelse med forliget har fået indført, at nyansatte i regionen fremover skal have tilstrækkelige danskkundskaber. I dag er der kun sprogkrav til udenlandske læger udenfor EU, mens der ikke er sprogkrav til udenlandske læger, der kommer fra EU-lande.

Det nye krav om danskkundskaber styrker patientsikkerheden, mener DF.

Klimaglæde

Også i Enhedslisten er man tilfredse. Man hilser de økonomiske løft til hospitalerne velkomne og glæder sig især over, at forliget sætter fokus på personalet.

- Vi har ved forhandlingerne fået sat meget mere fokus på personale og arbejdsmiljø, især med hensyn til, at de nyuddannede får en god start. Det er så vigtigt, at vi fastholder de gode arbejdspladser og uddannelsessteder med høj faglighed og godt arbejdsmiljø, siger Else Kayser fra partiet.

At man med forliget også afsætter penge til den grønne omstilling er også noget, man glæder sig over i Enhedslisten. Else Kaysers partifælle Signe Lund Jensen siger:

- Det er meget glædeligt, at et samlet regionsråd bakker op om FN’s mål og regeringens målsætning om 70 procents reduktion af CO2 udledning i 2030. Det har vi prioriteret højt at få med i forliget, så det er super godt for miljøet og den grønne omstilling, at det er lykkedes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Restauranter i Søndervig og Hvide Sande lider under taxa-mangel: - I yderste tilfælde har vi selv kørt gæster hjem

Annonce