Annonce
Ringkøbing

Gjerluff og Aakjær på programmet: Elisabeth og Annika byder mændene op til dans

Annika Aakjær deltog i 2018-udgaven af TV 2-serien 'Toppen af poppen, og det har givet hendes populariet et boost, hvilket blandt andet kan aflæses i en række udsolgte koncerter her i efteråret. Arkivfoto: Henrik Ohsten/TV 2
Generator i Ringkøbing er klar med forårets program, hvor Niels Hausgaard og Tørfisk er blandt de helt store trækplastre. Men der er sikkert også udsigt til godt billetsalg, når spillestedet præsenterer navne som Elisabeth Gjerluff Nielsen og Annika Aakjær.
Annonce

Ringkøbing: Efter flere år i branchen ved Anton Bjerg udmærket godt, at det er gynger og karruseller, når man bevæger sig ud i disciplinen at sælge koncertbilletter.

Nogle navne sælger nærmest sig selv, mens man i andre tilfælde kan slå nok så meget på tromme.

- Vi kunne måske godt have et par sællerter mere. Men vi er ikke sat i verden alene for at skabe et kommercielt overskud. Vi skal også skubbe på vækstlagene, og det koster lidt, da vi ikke sælger så mange billeter til navne, der måske er på vej frem. Det er jo de nye navne, der er morgendagens helte, siger den daglige leder af Generator i Ringkøbing.

Over et rundstykke og et par kopper kaffe serverer Anton Bjerg spillestedets program for første halvår 2020, og personligt er han godt tilfreds:

- Jeg synes, det er et rigtig godt program. Vi er nødt til at være brede i vores opfattelse af musik. Vi er blevet klandret lidt for, at vi havde for lidt folkemusik i efteråret, og det retter vi op på nu, tilføjer Anton Bjerg.

Det sker allerede i årets første måned, hvor Shamrock får æren af at åbne ballet lørdag 11. januar, og 20 dage senere bliver scenen indtaget af den nordiske kvintet Basco.

Jeg synes, det er et rigtig godt program. Vi er nødt til at være brede i vores opfattelse af musik. Vi er blevet klandret lidt for, at vi havde for lidt folkemusik i efteråret, og det retter vi op på nu

Anton Bjerg, daglig leder, spillestedet Generator

Annonce

Et godt måltid mad

Januar bliver også måneden, hvor Generator præsenterer Niels Hausgard:

- Vi tjener en pæn skilling på det. Sådan én koncert er en sikker indtægt, der holder noget af det andet oppe, siger Anton Bjerg, der også glæder sig over, at den nordjyske entertainer ikke møder ind med ublu krav til spillestedet.

En typisk kommentar fra Niels Hausgaard til en koncertarrangør i oplandet kunne være, at 'det kunne være dejligt med et godt måltid mad.'

Når man kigger ned over programmet frem mod forsommeren, popper også navne som Bo Evers, Wafande, Tørfisk, Hjalte Ross og Grarup All Stars op. Sidstnævnte band tæller blandt andre Palle Hjorth og Niels Nello Mogensen, der også er kendte for deres bidrag på tangenter og bas, når det er Poul Krebs og Johnny Madsen, der spiller førsteviolin.

Fra den kvindelige front trækker Generator Annika Aakjær frem i lyset, og det kan blive et hit. I hvert fald modtog den 37-årige sanger og sangskriver stående bifald ved årets 'Zulu Comedy Galla' i august, hvor Annika Aakjær på charmerende vis gav publikum i Operaen i Købehavn en ucensureret og detaljeret fortælling om menstruation, natbind og blodpletter på lagenet.

Annonce

Fra hitlisten i Japan

Til at repræsentere kvinderne på spillestedet med 250 siddepladser kommer også Elisabeth Gjerluff Nielsen og hendes band, der går under navnet 'De unge mænd':

- Hun og vi har vist interesseret i en koncert før, men det er blevet ved snakken. Da hendes bog udkom i august, ringede jeg til hende, og så fik vi indgået en aftale, siger Anton Bjerg med henvisning til Elisabeth Gjerluff Nielsens erindringsbog 'Store børn', der udspringer af hendes barn- og ungdom i Skjern.

I afdelingen for hård rock har Generator hyret den danske gruppe H.E.R.O:

- Hvis vi er heldige, så går det hen og bliver en sællert. Lige nu er de kæmpestore i Østen, siger lederen på spillestedet.

I foråret udgav H.E.R.O debutalbummet 'Humanic', der banede vej for en førsteplads på japanske hitlister.

Vi spoler lidt tilbage til det med gynger og karruseller:

- Vi har ikke overskud på det hele, men normalt kan vi få det til at balancere. Vi laver overskud hvert år, siger Anton Bjerg.

Koncerter på Generator

I første halvår 2020 har spillestedet Generator i Ringkøbing indtil videre plottet 21 koncerter i kalenderen - her følger 10 udvalgte:

Fredag 17. januar: Niels Hausgaard

Fredag 7. februar: Karl Kristian Band

Lørdag 22. februar: Bo Evers

Søndag 8. marts: Wafande

Fredag 20. marts: Tørfisk

Onsdag 25. marts: Annika Aakjær

Søndag 5. april: Ringkøbing Big Band

Onsdag 8. april: Grarup Allstars

Fredag 17. april: Elisabeth & De unge Mænd

Søndag 3. maj: Jan Harbeck Quartet

Elisabeth Gjerulff Nielsen gæster Generator i Ringkøbing fredag 17. april næste år. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Bo Evers er uddannet biolog, men han gør sig også som sanger og sangskriver - i det lys giver han og handet koncert i Ringkøbing lørdag 22. februar. Pressefoto
Det danske rockband H.E.R.O hitter for tiden i Østen, og der kan meget vel være et gennembrud på hjemlig grund på vej. Fredag 13. marts er der plottet en koncert på Generator i Ringkøbing i kalenderen. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Minkavler har været overbevist om det: Forskere finder coronasmitte på måge

Danmark For abonnenter

Rasmus Paludan har fundet nyt hul i lovgivningen: Sætter 200 kroner på højkant til underskrivere af vælgererklæringer

Skjern

Fire forskellige indbrud i to byer

Annonce