Annonce
Ringkøbing

Gjæwe vestjyder får ikke rejst pengene op

Tidligere modtagere af pris har alt for travlt med deres mange frivillige gøremål til at komme ud at rejse, konstaterede chefredaktør Gudrun Pedersen på Landbobankens generalforsamling.

RINGKØBING: Prisen "En gjæw vestjyde" må være en billig investering for Ringkjøbing Landbobank, mente Dagbladets chefredaktør Gudrun Pedersen, da hun i aftes uddelte prisen på bankens generalforsamling:

- Når vi på Dagbladet tager fat i én af sidste års vindere for at skrive et par ord, når vi åbner for indstillingerne til en ny prisuddeling, så har den, som vi har taget fat i, ikke liiige haft tid til at bruge sit rejselegat endnu. Deres gavekort var ikke indløst - de har haft for travlt!

Så da hun i aftes sammen med Landbobankens direktør John Fisker kunne hylde endnu seks gjæwe vestjyder, havde hun et stort ønske:

- Vil I ikke nok love mig at finde tid til at komme ud på den dér rejse?!?

Det skal hun nu nok ikke regne for meget med: Igen i år var det seks særdeles travle mennesker - valgt ud af en rekordstor kandidatskare på 101 - der blev hædret:

Allan Bareuther, Hvide Sande, Ann Susgaard, Højmark, Erling Damgaard, Videbæk, Dorthe Iversen, Stauning, Anker Danielsen, Aadum og Per Voldsgaard, Tim.

Annonce

Ildsjæle

- Når man siger Allan Bareuther, siger man også Kabelparken i Hvide Sande. Han er også en kæmpe inspiration for unge i området, sagde Gudrun Pedersen blandt andet.

- Hvis man skal finde én, der altid stiller sig til rådighed med sin frivillighed, så er det Ann Susgaard; hun brænder simpelthen for lokalområdet, og hun ønsker, alle i Højmark skal leve "det gode liv".

- Erling Damgaard er en mand, der har været med i næsten alt, der er sket i Videbæk-området gennem rigtig mange år.

- Dorthe Iversen fortjener om nogen at blive trukket frem og belønnet for sin kæmpe frivillige indsats for hele Stauning-Dejbjerg-området.

- Anker Danielsen er involveret i næsten alt, hvad der sker i Aadum Sogn, og en person, man altid kan regne med.

- Per Voldsgaard er en mand, der føler det helt naturligt at yde en frivillig indsats. Ja, for Per er det ligefrem en livsstil. Han er et kæmpe aktiv for Tim.

Alle seks fik et rejsegavekort på 10.000 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Der går fisk i den på den gode måde

Det kan godt være, at fiskerierhvervet ikke er helt, som det har været. En tur forbi havnen i Hvide Sande viser selvfølgelig, at der ikke ligger så mange RI-kuttere ved kajen længere, og den udvikling er der sandsynligvis ikke meget at gøre ved. Til gengæld er der masser af gang i den på kajen rundt omkring havnebassinet. I den forgangne uge har der her i Dagbladet været to gode eksempler på, at det ikke er så tosset endda. For et år siden købte selskabet Amanda Seafood Hvide Sande-virksomheden Knud Søndergaard Fiskeeksport. Siden købet har der højest været 25 ansatte på fabrikken, men nu har Amanda Seafood meldt ud, at der bliver brug for det dobbelte antal, fordi der på Tungevej skal fremstilles fisk til en af landets største dagligvarekæder. Selv om de fisk, der skal bearbejdes, nok ikke vil blive landet i Hvide Sande alle sammen, er det altså noget af en god nyhed, at der pludselig bliver 25 nye arbejdspladser på havnen. Som om det ikke var nok, har Vestfisk, der også holder til på Tungevej - og ja, navnet kommer fra fisken tunge - meldt ud, at der skal skrues op for salget af frisk fisk på nettet. Webshoppen har fået nyt navn, der klinger bedre og skal være med til at lokke flere kunder indenfor. Selv om indehaverne et par gange har overvejet at lukke for netbutikken, er der nu plus på bundlinjen, og med Hvide Sande-fiskeskipper Verner Møller til at levere råvarerne fra kutteren RI468 Juli-Ane, er der i hvert fald sikkerhed for, at det er fisk leveret af lokale, der bliver solgt. Når udgangspunktet med den nye hjemmeside også er at give kunden en fornemmelse af at stå på kajen og handle fisk, og målet er at blive danskernes foretrukne fiskehandler, ser det ud til, at folkene bag friskfangetfisk.dk mener det alvorligt. Det kan godt være, at de to nævnte eksempler ikke får fiskerierhvervet tilbage til en havn, hvor kutterne lå tæt for at få plads ved kajen, men mindre kan også gøre det. I hvert fald ser det ud til, at der i det små er gået fisk i den på den gode måde.

Ringkøbing For abonnenter

Hun starter snart i en almindelig klasse: - Dansk bliver svært - men jeg glæder mig rigtig meget

Annonce