Navne

Gjæw vestjyde: Man skal være stålsat for ikke at blive frivillig i Stadil

Else Trabjerg var en af de Gjæve Vestjyder i 2018. Hun ser det frivillige arbejde som en hobby og som en nødvendighed i et mindre samfund som Stadil. Så gør det ikke noget, at det tager lidt tid. Foto Jørgen Kirk

Else Trabjerg er glad for, at prisen 'Gjæwe Vestjyder' sætter fokus på det at være frivillig. For hende har det altid været naturligt at kæmpe for lokalområdet.

Ringkøbing-Skjern: Hvert år hylder Dagbladet og Ringkjøbing Landbobank seks vestjyder, der gør en forskel. Det sker på bankens generalforsamling i marts. Og i dag skydes indsamlingen af kandidater til Gjæwe Vestjyder 2019 i gang på Dagbladets hjemmeside, hvor begejstrede og motiverede indstillinger til dette års pris kan skrives ind.

I 2018 var Else Trabjerg fra Stadil med blandt prismodtagerne, og hun indrømmer gerne, at hun var lidt sur over sådan at blive trukket frem og hædret:

- Det er slet ikke mig. Og jeg har ikke fået en eneste kommentar til det i løbet af det seneste år, for folk kunne vist godt se, at jeg var lidt stram i ansigtet, siger Else Trabjerg.

Hun blev dog også glad over, at "nogen synes, at hun har gjort sig fortjent til titlen".

- Og så må jeg jo indrømme, at det er dejligt, at der er fokus på det frivillige arbejde, som mange mennesker gør. Her i Stadil-Tim-området skal man imidlertid være meget stålsat for ikke at komme med i noget foreningsarbejde, hvis man har lidt overskud til det, siger Else Trabjerg.

Else Trabjerg har gennem 20 år været aktiv i puslingegymnastikken. Det er hun netop stoppet med. Men hun er stadig formand for Vedersø Idrætsefterskole og The International. Hun er også med i bestyrelsen for Stadil-Vedersø Sogneforening - og desuden aktiv i den lokale revy og friluftsspillet. Else er også med i styregruppen for Vestrum, der i 2018 blandt andet har haft fokus på dele-elbiler.

- Det fantastiske ved at være frivillig er jo, at man får meget igen. Det kan godt være, at det tager en del tid, men det bliver også en livsstil at kæmpe for sit område, og når det lykkes, er det jo helt fantastisk. Vedersø Idrætsefterskole og The International er en kæmpe gevinst for vores område. Der er mange arbejdspladser, og desuden giver det børn til skole- og fritidshjem. Arbejdet i Vestrum er også med til at fremme lysten til at bo i vores område. At det så tilmed er spændende for eksempel at arbejde med elektriske delebiler, er jo så blot endnu et plus, siger Else Trabjerg.

Else Trabjergs mand, Niels Trabjerg, er økologisk landmand, og dermed også vant til at arbejde meget. Han accepterer naturligvis, at Else - ud over sit fuldtidsarbejde som sygeplejerske i Holstebro - har en "hobby" som frivillig. Men det meget arbejde giver ét problem:

- Vi holder normalt kun én uges ferie om året, så vi har ikke fået brugt det rejsegavekort, der følger med prisen. Jeg ved ikke engang præcis, hvor det ligger, men vi skal nok få det brugt, før fristen udløber, siger Else Trabjerg med et smil.

Det giver stor værdi at være frivillig. Hvis man ikke er det, går man glip af meget. Det tager tid, fordi der jo ofte er afledt arbejde og opgaver efter bestyrelsesmøder. Men jeg ser det som en hobby, og så bliver det lidt en livsstil, hvor man vælger noget andet fra, for eksempel tv.

Else Trabjerg, Stadil

Revynummeret er klar

Else Trabjerg er som sagt glad for, at der fra mange sider er fokus på frivillighed i Ringkøbing-Skjern - den kommune i landet, hvor der er flest frivillige pr. indbygger. Men hun er heller ikke blind for, at det kan være svært for de mange frivillige at overskue alle de muligheder for støtte, der findes for eksempel under frivilligvest.dk.

Derfor kommer et nummer i den næste lokalrevy til at handle om sammenhængskraftskoordinatoren.

- Det lyder kedeligt, men det bliver et sjovt nummer, lover Else Trabjerg, der ikke har planer om at stoppe med sit frivillige arbejde.

- Det giver stor værdi at være frivillig. Hvis man ikke er det, går man glip af meget. Jeg kender jo for eksempel nu alle børn i området, fordi jeg har haft dem til puslingegymnastik. Frivilligt arbejde tager tid, fordi der ofte er afledte opgaver efter bestyrelsesmøder. Men jeg ser det som en hobby, og så bliver det lidt en livsstil, hvor man vælger noget andet fra, for eksempel tv. Men jeg har da tid til at læse en del, og også til at motivere. Det skal der være tid til, siger Else Trabjerg.

0/0
Danmark

Danmarks billigste hus solgt i løbet af et døgn

Navne

Ugens tre jubilarer hos Velux

Navne For abonnenter

Det er altså imponerende: 50 år i den hvide kittel

Navne

Nye produktionsledere

Navne

Nye gourmetslagtere

Navne

Leidesdorff og Lund åbner afdeling i Skjern

Navne For abonnenter

Kommunens ældste indbygger fylder 105 år - fest med fem generationer

Navne

Formænd genvalgt af HK-medlemmer

Portræt

Købmand Hansen håndplukkede værtspar til sit overnatningssted i Nymindegab