Annonce
Sport

Giv nu fodboldklubberne en ordentlig behandling

Signaturskribent for JF Medier, Leif Rasmussen.

Man bør have al mulig respekt for virologer og politikere, der går på listefødder, når det gælder genåbning af samfundet.

I den professionelle fodboldverden diskuterer man i øjeblikket højlydt brugen af videodommer-systemet VAR, der er ved at kvæle sig selv, fordi der bruges tid og kræfter på at gennemse detaljer, som det menneskelige øje aldrig ville opdage. Til stor skade for selve spillet.

Det tåler dog ingen sammenligning med, hvad fodboldklubberne i øjeblikket skal igennem for at få lov til bare at lukke 100 eller 500 eller 1000 tilskuere ind til deres kampe.

Det kræver vist et alvorligt VAR-gennemsyn af procedurerne, der forhindrer en snarlig invitation til et vist antal tilskuere under kontrollerede forhold.


Alle scenarier og undersøgelser er afsluttet, så det må være forholdsvis let at kunne træffe en beslutning om genåbning af alle stadioner.


Regeringen gør meget godt efter bedste evne, men man savner en klar begrundelse for, hvorfor klubberne ikke allerede efter de tre VM-kvalifikationskampe kan åbne for tilskuere efter påske.

Divisionsforeningen og klubberne har for længst afprøvet afvikling af fodboldkampe på en sundhedsfaglig måde og endnu har der ikke været påvist eksempler på smittespredning blandt tilskuerne, der var til fodboldkampe udendørs i de bedste rækker sidste år.

Alle scenarier og undersøgelser er afsluttet, så det må være forholdsvis let at kunne træffe en beslutning om genåbning af alle stadioner. I stedet nedsætter man så endnu et udvalg, der midt i april skal komme med et bud på genåbning. Det virker unødvendigt medmindre sundhedsmyndighederne nu går ud og forklarer, hvorfor det skal tage så lang tid.

Er der tungtvejende hensyn så meld da ud, så der er noget at forholde sig til inden påske.

Er det virkelig stadig smitteudbruddet efter en kamp i Bergamo og senere i Madrid for et år siden, der skræmmer beslutningstagerne? Eller er det frygten for fulde tosser på og omkring stadion? Spyt ud. Men gerne med mundbind på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Skjern Håndbold For abonnenter

Karakterer til Skjern Håndbold efter nedtur: Fløjene var på toppen - bagkæden havde problemer

Skjern Håndbold

Nedtur i Skjerns nøglekamp: Cheftræner tror, semifinaleplads kræver mindst 8 af 10 mulige point

Annonce