Annonce
Ringkøbing

Giv en julestjerne: Julegudstjenester med stjernehimmel i Vesterhavshallen

Margrethe Koch og Jørgen Moeslund er sikker på, at der kan skabes en rigtig hyggelig julestemning i Vesterhavshallen, når alle gardiner er rullet for, og der er pyntet med julestjerner. På scenen kommer der også et juletræ, og Bent Smith har hyret professionel hjælp ind til lydanlæget, så kirkekoret sammen med publikum kan synge hallen op med smukke julesalmer. Foto: Johan Gadegaard
Sognepræst Jørgen Moeslund og provst Margrethe Koch holder i år fire julegudstjenester i Vesterhavshallen, hvor der er plads til afstand og sang. Hvis man har lyst til at være med til at skabe en stjernehimmel, kan man aflevere en stjerne i kirkehuset senest den 22. december.
Annonce

Ringkøbing:

På stjernetæpper lyseblå

 skal glade vi til kirke gå.

Halleluja, halleluja!

Sådan lyder teksten til vers syv i "Et barn er født i Betlehem".

- Det passer jo helt perfekt med, at salen i Vesterhavshallen bliver omringet af store blå gardiner, når der er koncerter og andre arrangementer. Derfor opfordrer vi alle, der har lyst, til at være med til at udsmykke hallen, til at aflevere en stjerne i Kirkehuset inden den 22. december, siger provst og sognepræst Margrethe Koch.

Hun står for de to sidste julegudstjenester i Vesterhavshallen den 24. december, klokken 14 og 16, mens sognepræst Jørgen Moeslund står for familiegudstjenesten klokken 10 og gudstjenesten klokken 12. Han har nemlig fire børn i alderen nul til fem år, som han skal hjem og holde jul med.

Annonce

For få pladser i kirken

Det er naturligvis corona, der er skyld i flytningen til Vesterhavshallen.

- Vi kunne godt holde julegudstjenesterne i Ringkøbing Kirke, men der kan kun være 95 mennesker, hvis vi skal holde to meters afstand under sang. I Vesterhavshallen er der plads til væsentlig flere. Normalt kommer der 1000 til 1200 mennesker til julegudstjenesterne i kirken. Vi håber, at folk i år vil fordele sig godt til de fire gudstjenester i hallen, siger Jørgen Moeslund.

Han håber, at rigtig mange vil lege med og skabe en julestjerne til den store festdag i Folkekirken.

- Vi tager imod alle julestjerner. De må gerne være flade og i hvid, guld eller sølv. Det bliver rigtig flot, siger Jørgen Moeslund.

- Vi vil naturligvis overholde alle myndighedernes retningslinjer. Der bliver tre ind- og udgange, og frivillige vil sørge for, at alle bliver vist ansvarligt på plads i deres familiegrupper. Det bliver fantastisk, og bliver det ligesom sidste gang, så bliver det hvid jul i år, siger den daglige leder i Vesterhavshallen, Bent Smidt.

Sidste gang var i øvrigt i 1995, hvor Ringkøbing Kirke var under renovering, og hvor pastor Eilschou fortalte juleevangeliet foran de små 700 fremmødte.


Vi ville da helst have været i kirkerummet. Men kirken handler jo om de mennesker, der er i den, og om de traditioner, der er med juleevangeliet og julesalmerne. Det vigtigste er, at vi kan være samlet.

Jørgen Moeslund, sognepræst


- Vi ville da helst have været i kirkerummet. Men kirken handler jo om de mennesker, der er i den, og om de traditioner, der er med juleevangeliet og julesalmerne. Det vigtigste er, at vi kan være samlet, og vi er glade for, at Bent Smidt og Vesterhavshallen er gået så positivt ind i samarbejdet. Derfor kan jeg roligt sige, at vi glæder os til at prøve at fejre jul i hallen igen, siger Jørgen Moeslund.

Organist Klaus V. Jensen og kirkekoret vil i øvrigt være med til at skabe den helt rigtige stemning under de fire julekoncerter.

Margrethe Koch og Jørgen Moeslund er klar til at holde fire julegudstjenester i Vesterhavshallen den 24. december. Foto: Johan Gadegaard
Annonce

Tre gudstjenester i ROFI

I Rindum Sogn holder sognepræst Mogens Thams tre julegudstjenester i ROFI-Centret den 24. december. Her er der familiejulegudstjeneste klokken 10, samt julegudstjenester klokken 13 og 15.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Et tankevækkende advarselsskud for boven

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Vandsporten bandt Jakob Sally til Vestjylland - nu kunne han ikke drømme om at flytte

Annonce