Annonce
Erhverv

Udsigt til whisky og mundvand: Vestjysk madfestival med lokale fødevarer på bordene

Madmødet skal sætte fokus på vestjyske fødevarer - blandt andet fra havet. Pressefoto.
Den store tværkommunale fødevarefestival Madmødet bliver holdt for første gang i dagene 27. til 30. maj. Der bliver sat spot på lokale fødevarer, der fremstilles og bearbejdes i de syv kommuner i Business Region MidtVest.

RINGKØBING-SKJERN: Du kan roligt lade dine smagsløg glæde sig - hvis altså coronaen tillader det:

I dagene den 27. til 30. maj 2021 holdes for første gang den store tværkommunale fødevarefestival, Madmødet. Her vil der blive sat spotlys på de lokale fødevarer, der fremstilles og bearbejdes i de syv kommuner i Business Region MidtVest - herunder selvfølgelig Ringkøbing-Skjern.

Til forskel fra andre danske fødevarefestivaler holdes Madmødets mange begivenheder rundt omkring hos de lokale fødevareproducenter, restauranter, kulturinstitutioner, uddannelsessteder, gårdbutikker, havne, bryggerier, gårde og andre steder, der fremstiller fødevarer eller giver fødevareoplevelser.

En stribe begivenheder rundt omkring hos producenterne skal sætte fokus på de vestjyske fødevarer. Pressefoto.

Da Business Region MidtVest dækker 6000 kvadratkilometer, er det ikke helt forkert at kalde det "Danmarks største fødevarefestival"...


Vore fødevare-virksomheder er repræsenteret på alle niveauer, lige fra den lille producent af most, lammekød eller mikrobryg og til de store forarbejdnings-virksomheder som mejerier og slagterier.

Susanne Nors, leder af Business Region MidtVest.


I Ringkøbing-Skjern Kommune vil der blandt andet blive arrangementer hos Stauning Whisky, Hvide Sande Havn og Fødevarepark Skjern Enge.

Annonce

Corona-påvirket

- Vi har valgt at gennemføre Madmødet 2021 ud fra præmissen om, at vi skal kunne nedskalere de enkelte events i forhold til corona-restriktionerne, oplyser Susanne Nors, leder af Business Region MidtVest.

- Det er vi lykkedes med, og lige nu ser vi endnu mere positivt på tingene efter genåbningsplanen. Fordelene for os er, at de mange events er lagt ude hos landmændene, fiskerne, virksomhederne og producenterne selv, og på den måde kan de håndtere deres gæster og på tryg vis præsentere dem for de fantastiske fødevarer, der produceres her i vores område, siger Susanne Nors.

Madmødet 2021 vil sætte fokus på Midt- og Vestjylland som hele Danmarks spisekammer, og formået er først og fremmest at skabe værdi for områdets fødevarevirksomheder, og dermed øge antallet af arbejdspladser i de syv involverede kommuner.

Det er vestjysk - det smager godt! Pressefoto.

- Vore fødevarevirksomheder er repræsenteret på alle niveauer, lige fra den lille producent af most, lammekød eller mikrobryg og til de store forarbejdningsvirksomheder som mejerier og slagterier, siger Susanne Nors.

Man kan læse mere om, hvilke begivenheder der sker, på Madmødet.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Tarm

Brændte dæk og madrasser giver stor bøde

coronavirus

Folketinget indgår aftale om lempede rejserestriktioner

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

KD mødte møllekritiske borgere: I skal vide, at debatten om testcentret slider på lokalsamfundet

Annonce