Annonce
Vestjylland

'Mit sindssyge liv': Ministre skal have en kopi af Gittes bog

Gitte Hedegaards første foredrag i Bibliotekssalen den 9. marts er udsolgt. 422 var interesseret i en plads. Derfor har hun nu fået arrangeret et foredrag nummer to den 17. marts. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Gitte Hedegaards bog, "Mit Sindssyge liv", er lige på trapperne. 13. marts tager hun til København for at aflevere et eksemplar til to ministre.
Annonce

Vestjylland: - Jeg både grinede og græd, da jeg pakkede de første bøger ud. Jo, jeg blev sgu lidt rørt, smiler Gitte Hedegaard.

I august 2019 bragte Dagbladet Holstebro en større artikel om den 44-årige, læreruddannede Gitte, der nu arbejder med unge på den sikrede døgninstitution Koglen i Stakroge. I artiklen fortalte hun om sin barndom og ungdom i Trekanten, Holstebro, hvor hun voksede op med skizofren mor i en verden af alkohol, psykisk vold, seksuelle overgreb og spiseforstyrrelse.

Gittes mål med at fortælle om sin opvækst var at skabe opmærksomhed omkring børn og unges trivsel.

På lørdag 7. marts udkommer hendes selvbiografi, "Mit sindssyge liv", og samme dag kan man møde hende i Bog & Idé i Nørreportcentret, Holstebro, hvor hun signerer bøger.

- Ja, jeg har selv betalt for udgivelsen, men det er det værd, for jeg har et helt klart mål med bogen, siger Gitte Hedegaard, der allerede har forhåndssolgt 200 styk.

De tre vigtige mål med bogen er 1. At sætte fokus på tabuisering, stigmatisering og fordomme omkring psykiske lidelser, 2. At sætte fokus på børn og unges trivsel og vigtigheden af social træning og mental sundhed i folkeskolen og 3. At skabe håb.

Gittes travle uger

7. marts: Bogsignering hos Bog & idé, Holstebro.

9. marts: Foredrag på Holstebro Bibliotek (udsolgt).

13. marts: Afleverer bog plus arbejdshandsker på Christiansborg.

14. marts: Signerer bøger i Bog & Idé på Fisketorvet i København.

17. marts: Foredrag på Holstebro Bibliotek.

21. marts: Signerer bøger i Bog & Idé i Herning.

22. marts. Foredrag i Trivselshuset i samarbejde med Den Boligsociale Helhedsplan. Foredraget vil formenlig senere blive fulgt op af en debataften om børn og unges trivsel. Se mere på Facebooksiden "Trivselshuset".

Man kan læse mere om foredragene på Facebook-siden Gittehedegaard.dk eller hjemmesiden www.gittehedegaard.dk

Annonce

Bøger til ministrene

Gitte Hedegaard har taget orlov fra sit arbejde i tre uger for at følge bogen til dørs. Ud over at signere bøger flere steder, holder hun også en række foredrag - og så tager hun til København. Men ikke for at sidde på café og nyde livet som nyslået forfatter.

- Næh, jeg skal over på Christiansborg for at overrække et eksemplar af min bog til uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen og et til børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil. De får også to par arbejdshandsker, for nu skal der altså snart ske noget med børn og unges trivsel i folkeskolen, forklarer Gitte Hedegaard, der har skrevet til de to ministre - dog uden at få en aftale i stand.

- Det er nok også svært...men så må jeg aflevere bogen til en sekretær eller lignende, siger hun.

Efter artiklen i Dagbladet er Gitte blevet kontaktet af både Familiejournalen og Fagbladet Folkeskolen, og også TV MidtVest har skrevet en artikel. Det skulle egentlig have været tv, men til Gitte Hedegaards store ærgelse kunne hun ikke finde en folkeskole, der ville stå frem på tv og være med til hendes projekt "Vores skolefamilie".

- Skolerne er bange for, at de så bliver stemplet som en skole, hvor der er noget galt. Men det er jo helt tosset, for der er "noget galt" alle steder. Hvor er den skole, der vil gå forrest og sige "vi vil være med til at gøre en forskel, vi vil børn og unges trivsel", spørger hun.

"Vores skolefamilie" er et projekt for børn på mellemtrinnet. Man roser hinanden, taler om hvad man har gjort godt i den forløbne uge, taler om hvad man kan gøre bedre - og tager aktuelle emner op som for eksempel sociale medier, mobning, klassens hierarki eller andet.

Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Corona-mistanke: Faster/Hanning har fået en spiller testet for corona, og da svaret ikke var kommet, blev deres kamp i serie 3 udsat

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Ny aftale om genåbningen på plads: Forsamlingsforbud opretholdes, og baråbningstider udvides i fase 4  

Annonce