Annonce
Videbæk

Gik over stregen: To unge dømt for vold og trusler

Retten i Herning idømte de to unge 30 dages betinget fængsel. Foto: Mads Dalegaard
De to mænd blev idømt 30 dages betinget fængsel og 40 timers samfundstjeneste.

VIDEBÆK: En oppisket stemning fik to unge mænd fra Videbæk til at gå over stregen i december sidste år.

De to mænd på 19 og 20 år slog og truede en mand, så de nu begge har fået dom for vold og trusler. Episoden fandt sted 15. december om aftenen på Gl. Kongevej ved Videbæk, hvor en flok unge havde set sig sure på manden.

De fulgte efter ham, og i mandens egen bil trampede den 20-årige på mandens ben flere gange, ligesom han rykkede ham i kraven og pressede sine knoer ind i halsen på ham. Desuden viste de to unge manden et kanonslag, som den 19-årige sagde, at han ville putte ind i munden på manden og sætte gaffatape over, så ”de kunne lukke munden på ham”.

Annonce

Heksehyl

Ved retten i Herning nægtede både den 19-årige og den 20-årige at have været voldelige og truende. Men flere vidners forklaringer og deres egne forklaringer om, at der havde været en oppisket stemning, og at de havde været til stede, fik overbevist retten om, at de var skyldige. Dog med den ændring, at det var et heksehyl og ikke et kanonslag, der blev truet med at putte i munden på manden.

Ændringen gjorde dog ingen forskel på strafudmålingen, som lyder på 30 dages betinget fængsel og 40 timers samfundstjeneste til begge to.

Den 19-årige var også tiltalt for at have begået hærværk mod ofrets bil ved at ødelægge et håndtag, men det blev han frikendt for.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce