Læserbrev

Gigantisk grønt marked venter – men S har nul kroner til grøn omstilling

Læserbrev: Danmark er verdens grønne stormagt. Skiftende V- og S-regeringer har siden 1970'ernes oliekriser investeret stort i opbygningen af universiteter og erhvervsklynger inden for klima, miljø og energi, som hele verden i disse år spejder efter og drømmer om at kopiere. Og nu, hvor klimaforandringerne for alvor kan mærkes – og lande over hele verden gør klar til at investere i grønne klima- og energiløsninger, som Danmark er så rig på – bør Folketinget kunne samles om at udbygge Danmarks grønne førerposition yderligere.

Vi vil sætte turbo på grøn omstilling. Kloden vil have godt af at det. Og der er et gigantisk marked for Danmark i at investere yderligere i forskning, udvikling og realiseringen af nye grønne løsninger. Der er tusindvis af virksomheder og mange tusinder af arbejdspladser til det land, der går ambitiøst til værks. Derfor har Venstre sat målet om 1 million grønne el-biler i 2030, startet forskning i nye produktionssystemer, der trækker klimagasserne ud af landbrugsproduktionen, etableret en grøn transportkommission. Og spiller skatte- og afgiftsprovenu for mere end 50 milliarder kroner ind i udviklingen af nye grønne løsninger.

Men Socialdemokratiet og Mette Frederiksen er blevet en bremseklods for ambitiøse universiteter, virksomheder og iværksættere, der er klar til at realisere nye grønne løsninger. Vi ser det i den økonomiske plan, som Mette Frederiksen har spillet ud med i valgkampen. Selv om Socialdemokratiet vil gennemføre skattestigninger på ti milliarder kroner, så er der afsat nul kroner til klima- og energiløsninger. Det er ikke bare en kolossal skuffelse til os, der har ventet os et konstruktivt medspil fra Socialdemokratiet, når vi skal udvikle vores grønne erhvervsklynger. Men det er endnu mere et slag i ansigtet på de unge og børn, som Mette Frederiksen har travlt med at fortælle, hvor store klimaudfordringerne er.

Desværre er Socialdemokratiets manglende prioritering af grønne klimaløsninger ikke helt ny. Vi så det også, da regeringen i 2018 inviterede et samlet Folketing ind i det mest ambitiøse og brede energiforlig til dato. Venstres klima- og energiminister havde 12 milliarder kroner fra det økonomiske råderum med til forhandlingerne. Både til udbygning af vindmøller og til igangsætning af en lang række nye teknologier inden for sol og geotermi, som kan blive nye gigantforretninger for danske universiteter og virksomheder.

Selv om der aldrig går en dag, uden at Socialdemokratiet og Mette Frederiksen har travlt med at tale om klimakrise, så blokerede Socialdemokratiet for, at der blev brugt mere end småpenge på energiforliget. S var en bremse på grøn omstilling på niveau med Dansk Folkeparti, der heller ikke ville bruge en krone på energiforliget. Mette Frederiksens manglende prioritering af grøn omstilling betød, at Venstre måtte skrue ned for vores forslag til investeringer i grøn omstilling – for at nå ned på det niveau, hvor Socialdemokratiet ville være med. Kun på udbygning af havvindmølleparker er energiforliget på niveau med det, Venstre og regeringen spillede ud med.

Derfor er vi alt andet end imponerede over Mette Frederiksen og Socialdemokratiets visioner og prioriteringer. Det var galt nok sidste år, da vi forhandlede energiforlig, men det er jo grotesk ringe lederskab, når Socialdemokratiet også i de kommende fire år hellere vil hænge i bremsen end at prioritere et af Danmark største potentielle vækstområder. Dermed svækker S den grønne omstilling i stedet for at styrke den.

0/0
Annonce
Leder For abonnenter

Begyndelsen på et smukt venskab

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande

Vært på nyt boligprogram på TV 2: Jeg er tosset med Hvide Sande

Ringkøbing-Skjern

Nu kommer der flere byggegrunde i Ringkøbing-Skjern Kommune

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Det er ganske gratis at sige ja til at gøre en forskel

Erhverv

DN-formand og landbrugsformand drøftede klimaforandringer

Tarm For abonnenter

Sebastian har fået bevis på, at han kender de uskrevne regler på en arbejdsplads

Læserbrev

Tre gode råd: Hold ferie når du har ferie

Læserbrev: Sommerferien nærmer sig. Uanset om du foretrækker aktiv ferie eller afslapning, uanset om du foretrækker Søborg eller Sardinien, så er det tid til at holde fri fra dit arbejde. Der er stadig opgaver, du skal have færdiggjort, den sidste ferieplanlægning skal på plads, og måske er tiden efter din ferie allerede godt belagt med møder og opgaver. Her får du 3 råd, der kan hjælpe dig til at holde ferie, når du har ferie: Forbered dit fravær - At gå på ferie med løse ender, ubesvarede mails eller opgaver, der måske ikke kan lande nogle steder, er ikke et godt udgangspunkt for en afslappende ferie. Sørg for at planlægge løsningen af opgaver, der skal afsluttes inden ferien, og få overdraget opgaver til kollegaer, der skal overtage ansvaret i din fravær. Lav gerne en liste over opgaver, du skal prioritere, når du vender tilbage, så de ikke rumsterer unødigt i din ferie. Begræns din tilgængelighed i ferien - Du er vant til at holde dig ajour med de arbejdsmæssige opgaver via email. Du er på sms og på de sociale medier, og hverdagen er præget af høj tilgængelighed og et stort informationsflow. Beslut, hvad der er væsentligt for dig i din ferie. Hold dig fra arbejdsmailen og tænk over, i hvor høj grad du egentlig har brug for det sædvanlige informationsflow din ferie. Vi mennesker er forskellige, og du skal finde ud af, hvad der virker for dig. For nogle fungerer det at tjekke arbejdsmailen i ferien, men vær opmærksom på, at du nemt vender tilbage i arbejdstænkning. Kom godt tilbage - Hvis det overhovedet er muligt, så sørg for at afsætte tid til at følge op, når du kommer tilbage. Det er forskelligt for os hver især, hvor store bunkerne er, når vi vender tilbage, men du kender sikkert fornemmelsen af at skulle i gear igen. Men ved du, at du har tid til lige at lande i jobbet og opgaverne på en god måde efter ferien, så giver det dig en bedre ferie og en bedre opstart. Hold helt ferie fra dit job, når du har ferie. ...Og ha’ så en rigtig god ferie

Hvide Sande

Nu skal Hvide Sande-vraget på Fanø fjernes - ellers koster det

Hvide Sande

Strid om fødevarefestival i Hvide Sande: Arrangør sætter advokat på sagen

Ringkøbing-Skjern

Sparerunde smitter af på eliteklubber: Ringkøbing Håndbold mister en fjerdedel af kommunal støtte