Annonce
Ringkøbing

Giftmord på fjorden: Davidsen-læsere må væbne sig med lidt tålmodighed

- Jeg har ikke noget plot, når jeg begynder at skrive. Det kommer undervejs, og gennemgående er det gået fint, siger 69-årige Leif Davidsen, der i starten af juni udgiver spændingsromanen 'Forræderens børn.' Arkivfoto: Niels Ahlmann Olesen / Scanpix
Udgivelsen af Leif Davidsens kommende bog, 'Forræderens børn,' er udskudt fra 1. maj til 4. juni.

Ringkøbing: Når forfatter Leif Davidsen udgiver sin næste roman, 'Forræderens børn,' kommer læserne blandt andet med på rundtur i Ringkøbing, hvor en mand fra Letland bliver offer for et giftmord.

Men hvordan, det egentlig udspiller sig, forbliver en hemmelighed længere end først ventet. Det var således planlagt, at 'Forræderens børn' skulle lande hos boghandlerne fredag 1. maj, men - set i lyset af coronakrisen - er udgivelsen netop blevet skubbet til torsdag 4. juni.

- Lige som alt andet i samfundet bliver også forlag og boghandlere påvirket af den alvorlige situation. Derfor har vi valgt at flytte udgivelsen en måneds tid, siger Gyrith Ravn, pressekoordinator på forlaget Lindhardt og Ringhof.

I et interview med Dagbladet har Leif Davidsen tidligere fortalt, at det er ude på Ringkøbing Fjord, at den russisk talende mand bliver udsat for et giftmord. Liget bliver senere fundet, da en anden lystfisker ser båden drive mod Hvide Sande.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En 1. april uden narrehat - og det er ikke engang løgn

Du behøver ikke lede længere, kære læser; den er der ikke. Trods datoen kan du roligt regne med, at vi af hele vort journalistiske hjerte står inde for, at de artikler, vi har skrevet til dagens avis og DBRS.dk, er ganske sandfærdige. Traditionen med at narre læserne april er ellers lang og hæderkronet. En af de første aprilsnarre i dansk dagspresse blev bragt af en københavnsk avis, som 1. april 1914 kunne berette, at solen havde sovet over sig og var stået op ni minutter for sent. En af de mest mindeværdige var Roskilde Tidendes aprilsnar i 1976. Hundredevis af borgere stillede sig i kø efter at have læst overskriften "Roskilde Spritfabrik holder lavpris-udsalg på whisky-snaps indtil kl. 17.30 i eftermiddag". Historien lød, at spritfabrikken ved et uheld var kommet til at blande original skotsk whisky med dansk snaps. Spritfabrikken ville sælge blandingsproduktet for en tier per liter, og folk skulle selv medbringe dunke og spande til det, de købte. På Dagbladet har vi gennem mange år ikke haft nogen fast tradition for en aprilsnar. I år var vi dog allerede i februar begyndt at varme ideerne op til at genindføre den; læserne må jo også godt have det sjovt ind imellem. Vinterens voldsomme vandmængder var i spil som et omdrejningspunkt, men helt præcist hvad vi skulle narre læserne april med, var ikke blevet konkret. Det kunne for eksempel være blevet til en historie om, at eleverne på én af de lokale skoler nu blev sendt hjem på ubestemt tid, fordi deres skole var oversvømmet, og at undervisningen indtil videre skulle foregå via Skype. Det kunne måske godt have kaldt et smil frem - engang... Men den historie er ikke rigtig aprilsnar-materiale længere. I det hele taget er det for tiden svært at se det sjove i med vilje at bringe falske nyheder ind i folks daglige nyhedsstrøm. Uanset glimtet i øjet vil vi ikke risikere, at læserne mister tiltroen til det, vi skriver - og når man ser på virkeligheden lige nu, er der desværre alt for meget af den, som i sig selv er grotesk nok til at minde om en aprilsnar. Det skal dog ikke hindre os i stadig at fortælle virkelighedens pudsige og skæve historier; et smil varmer altid, og i krisetider har vi endnu mere brug for det. Men de smil, der er at finde i dagens avis, har altså - ligesom på alle årets andre dage - helt igennem hold i virkeligheden.

Danmark

Live: 59 personer i Sverige dør med coronasmitte på et døgn

Annonce