Annonce
Tarm

Giftigt tyveri: Gerningsmænd vidste præcist hvor gårdens kemilager lå

Landmand Torben Poulsen fik stjålet sprøjtemidler for 30.000-40.000 kroner

HEMMET: Det er ikke første gang, at svineavler Torben Poulsen fra Velling har oplevet at have indbrud på en af de gårde, som han ejer. Men det er første gang, at han oplever at tyvene er gået bevidst efter kemilageret.

Det skete, da der i dagene fra torsdag 27. til søndag 30. april var indbrud på en ejendom på Skuldbølvej ved Hemmet.

- Jeg vil tro, at vi har fået stjålet sprøjtemidler for 30.000 til 40.000 kroner. Vi skal lige igennem vores journaler for at være helt sikre på, hvad der mangler, fortæller Torben Poulsen.

Annonce

Det er stjålet flere forskellige mærker af sprøjtemidler fra kemilageret, der ligger lidt afsides i gårdens driftsbygninger.

- Kemilageret ligger godt gemt, så enten er det nogen, der kender stedet, eller også har de lusket meget rundt, siger Torben Poulsen.

Flere indbrud

Omtrent på samme tidspunkt fra onsdag til torsdag i sidste uge var der også et indbrud på en gård på Fasterlundvej ved Astrup, hvor tyvene ligeledes har ledt efter gårdens kemikalieskab, som er blevet brækket op med et koben. Her blev der dog ikke stjålet sprøjtemidler, muligvis fordi kemiskabet var tomt. Til gengæld blev der stjålet forskelligt værktøj af mærket Dewalt.


Kemilageret ligger godt gemt, så enten er det nogen, der kender stedet, eller også har de lusket meget rundt.

Torben Poulsen, landmand


De seneste uger har landejendomme i det hele taget været et yndet sted for tyveknægte, der tømmer lader, staldbygninger og udhuse for værktøj, havetraktorer og lignende. Torben Poulsen havde indbrud på en anden gård for et par uger siden, hvor han fik stjålet værktøj for 50.000 til 60.000 kroner.

Annonce

Det er træls

Han er da også i gang med at sikre sine ejendomme mod indbrud. Gården på Skuldbølvej var den sidste i rækken.

- Jeg troede, at det var den mindst udsatte ejendom, så den ventede vi med til sidst. Men der er bestilt overvågning og alarm, så nu skal vi i gang, siger svineavleren.

- Førhen var det god kutyme, at vi ikke behøvede at låse, og at vi kunne have vores ting i fred og ro, men nu er det nødvendig med videoovervågning. Det er træls ikke at kunne have tingene for sig selv, siger en ærgerlig Torben Poulsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce