Annonce
Ringkøbing

Genopblussen af coronasmitte får Ringkøbings købstadschef til at komme med bøn til gæsterne

Sommeren giver travlhed i Ringkøbings handelsgader, men coronavirussen er begyndt at sprede sig igen, og derfor opfordres lokale og turister til at passe på sig selv og hinanden. Arkivfoto: Poul Osmundsen
Anden bølge af coronavirussen kan være på vej til at skylle ind over landet, og derfor opfordrer Ringkøbing Handelsforening med Jacob Muldkjær Rasmussen i spidsen til, at borgere og turister følger myndighedernes anvisninger.
Annonce

Ringkøbing: - Ingen af os ønsker, at vi ender i samme situation som i foråret, hvor landet var delvist lukket ned, og Ringkøbing Handelsforenings medlemmer måtte kæmpe en indædt kamp for at overleve.

Sådan lyder ordene fra købstadschef Jacob Muldkjær Rasmussen i en pressemeddelelse fra Ringkøbing Handelsforening. Baggrunden er coronasmittens genopblussen i de seneste uger.

Politikerne har allerede taget forbehold og dropper blandt andet at hæve forsamlingsforbuddet fra 100 til 200 personer, og de overvejer ligeledes at droppe genåbningen af diskoteker og spillesteder af frygt for, at antallet af covid-19-tilfælde løber ud af kontrol.

Også handelslivet i Ringkøbing opfordrer nu til, at gæster og indbyggere i byen tager deres forholdsregler, når de besøger de sommertravle gågader.

Købstadschefen understreger vigtigheden af, at alle overholder myndighedernes retningslinjer.

- Man skal huske at spritte af i butikkerne samt anvende de spritstationer, kommunen har fordelt på centrale steder i Ringkøbing. Herudover skal man huske at holde afstand i butikkerne og kun gå det absolut mest nødvendige antal personer ind i hver butik. Man skal holde en god hoste- og nyse-etikette og selvfølgelig blive hjemme, hvis man føler sig de mindste sløj, påpeger Jacob Muldkjær Rasmussen.

Annonce

Flere nye tilfælde

Torsdag blev der konstateret endnu en smittet i Ringkøbing-Skjern, og det var dermed fjerde dag i træk med et nyt corona-tilfælde i kommunen.

Jacob Muldkjær Rasmussen glæder sig dog over, at Ringkøbing By på trods af en sommer med ualmindeligt mange gæster i bybilledet ikke har oplevet de store problemer.


Lokale og gæster har generelt været rigtigt gode til at følge reglerne, men med den seneste opblussen af covid-19 i lokalområdet samt i resten af Danmark er det vigtigt, at vi lige husker os selv og hinanden på at følge de fem simple råd fra myndighederne.

Jacob Muldkjær Rasmussen, købstadschef, Ringkøbing Handelsforening


- Lokale og gæster har generelt været rigtigt gode til at følge reglerne, men med den seneste opblussen af covid-19 i lokalområdet samt i resten af Danmark er det vigtigt, at vi lige husker os selv og hinanden på at følge de fem simple råd fra myndighederne, siger Jacob Muldkjær Rasmussen.

Og rådene lyder altså:

- Vask dine hænder tit eller brug håndsprit

- Host eller nys i dit ærme – ikke i dine hænder

- Undgå håndtryk, kindkys og kram – begræns den fysiske kontakt

- Vær opmærksomme på rengøring – både hjemme og på arbejdspladsen

- Hold afstand og bed andre tage hensyn

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Det haster med den lov om minimumsnormeringer

Annonce