Annonce
Tarm

Gennem vand og mudder: Stephanie drømmer om at skabe forhindringsbane i Tarm

- Når man har været gennem det første mudderhul, så forsvinder de værste bekymringer, og smilet bliver kun større, siger Stephanie Thomsen, der er arrangør af forhindringsløbet Pure Challenge 2021, der lørdag 14. august afvikles i Tarm. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Lørdag 14. august får op mod 400 deltagere mulighed for at prøve kræfter med en krævende forhindringsbane i Tarm. Arrangør Stephanie Thomsen drømmer om at skabe en permanent bane i byen, hvor hun er ved at oprette en ny forening.

Tarm: Grundidéen er, at 'det skal være sjovt at være med' - altså sjovt at blive tilsølet i mudder og at presse sin krop til det yderste.

- Det går ud på at komme gennem en masse forskelligt terræn, og så er der forhindringer undervejs. Man kan godt sammenligne det med sådan en militærbane. Det her er bare mere naturpræget.

Sådan siger Stephanie Thomsen, der står med det primære ansvar for arrangementet, når der lørdag 14. august bliver afviklet et udfordrende forhindringsløb i Tarm:

Annonce

- Når man har været gennem det første mudderhul, så forsvinder de værste bekymringer, og smilet bliver kun større.

Da Stephanie Thomsen i august 2019 præsenterede første udgave af sit Pure Challenge-løb, tiltrak hun 283 deltagere, og i år satser hun på lidt flere:

- Der er plads til 400 deltagere - men alt over 300, så vil jeg blive rigtig glad, siger den 31-årige vestjyde, der arbejder som folkeskolelærer i Tarm, er bokseinstruktør hos Pure Performance Fitness og formand i Skjern Taekwondo Klub.

En permanent bane

Stephanie Thomsen har et idrætshjerte, der banker varmt for sportsgrenen OCR, obstacle course racing, der kort fortalt handler om forhindringsløb:

- Sporten hænger lidt i en tynd tråd, og mange løb bliver aflyst. Det er min drøm at lave en rigtig, permanent OCR-bane i Tarm. Det skal være gratis for alle at bruge banen, men måske det skal være muligt at indbetale frivillige bidrag til vedligeholdelse af banen via MobilePay, siger Stephanie Thomsen.

Hun er lige nu ved at oprette en ny forening, OCR Vestjylland, der i første omgang skal gøre det muligt at søge økonomisk hjælp hos relevante fonde i forbindelse med etableringen af forhindringsbanen i Tarm:

- Så må vi se, hvad det udvikler sig til. Jeg håber, der kommer nogle medlemmer. Det skal være så billigt som muligt at være medlem. Det bliver måske sådan noget med træning én gang om måneden, tilføjer initiativtageren og ildsjælen, der er mor til en dreng på snart tre år.

Annonce

Et særligt børneløb

Når det lørdag 14. august går løs med Pure Challenge 2021 i Tarm, bliver det med start i Forsøgshaven på Gadegårdsvej, hvorfra en cirka seks kilometer lange rute strækker sig ud omkring Søparken.

Undervejs vil der være omkring 25 forhindringer, der udfordrer den enkelte deltager på styrke, hurtighed og teknik.

- Alle kan deltage. Man bestemmer selv, om man vil løbe eller gå mellem forhindringerne. Tiden er slet ikke vigtig, da man bare gør det så godt, man kan, så man får en fed oplevelse ud af det, siger Stephanie Thomsen.

Billedet her er fra 2019-udgaven af forhindringsløbet Pure Challenge i Tarm, hvor Pia Bloch, Else Pedersen og Lisbeth Hansen får sig en kold afvaskning undervejs på den udfordrende rute. Arkivfoto: Mads Dalegaard

At, der er plads til alle, kommer blandt andet til udtryk ved, at der vil være et særligt heat for børn mellem otte og 12 år; dog er det et krav, at man har en voksen med som følgesvend.


Alle kan deltage. Man bestemmer selv, om man vil løbe eller gå mellem forhindringerne

Stephanie Thomsen, løbsarrangør


Som arrangør priser Stephanie Thomsen sig lykkelig for, at hun har en stribe frivillige hjælpere til rådighed, og at en række sponsorer bakker op om Pure Challenge 2021. Senest har hun sikret sig opbakning fra Primo Tours, der belønner en af årets deltagere med et gavekort på 10.000 kroner.

- Stephanie brænder for at gøre en forskel, og det vil vi gerne støtte op om, siger Bjarke Hansen, direktør i charterselskabet med hovedsæde i Ringkøbing.

Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ældrerådet overrasket over kommunens million-udgift til sikkerhedsvagter: - Det har vi aldrig hørt om

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing For abonnenter

Overskuddet mere end tredoblet: Ringkøbing-firma nød godt af danskernes hus-interesse i coronatiden

Ringkøbing For abonnenter

Vestjysk virksomhed fik største overskud nogensinde i 2020: - Vi har ikke mærket noget som helst til coronaen

Vestjylland

Politiets telefonnummer bruges af svindlere: Snyder sig til penge og personnumre

Ringkøbing-Skjern

Indretningsekspertens egne boligtips: Norsk fjeldhytte møder japansk minimalisme i Hvide Sande

Skjern For abonnenter

Lokal tømrermester øjenvidne til enorme skovbrande i Tyrkiet: - Jeg har aldrig oplevet noget så vildt

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Tarm

Mand død af ildebefindende under kørsel: Bilen trillede i grøften

Ringkøbing

Nye tider på det tidligere Schuberts Minde: Musik og sang ved åbent hus på Fjordhusene

Danmark

Jimmy er manden bag dramatisk ugleredning: - Selvom man er stor og skaldet og har masser af tatoveringer, kan man godt være blød indeni

Skjern

Unge vestjyske iværksættere har store ambitioner med nyt dansk online galleri

Ringkøbing For abonnenter

Ikke mere coronapas: En byrde mindre for Naturkraft - og så alligevel ikke helt

Ringkøbing-Skjern

Nøgenbadning eller smalle veje: Hvad vil du helst læse om?

Annonce