Annonce
Udland

Genindsat britisk parlamentsmedlem tiltalt for overgreb

Chris Ratcliffe/Ritzau Scanpix
Charlie Elphicke, konservativt parlamentsmedlem, anklages for overgreb på to kvinder. Han nægter sig skyldig.

Det konservative medlem af det britiske parlament Charlie Elphicke er blevet tiltalt for tre tilfælde af seksuelle overgreb. Det skriver flere britiske medier, heriblandt BBC.

Anklagerne kom frem i 2017, hvor Charlie Elphicke blev suspenderet af det konservative parti. Han blev dog taget til nåde i 2018, før premierminister Theresa May skulle igennem en tillidsafstemning i parlamentet.

- CPS (Crown Prosecution Service) har i dag tiltalt Charlie Elphicke, parlamentsmedlem for Dover, for tre tilfælde af seksuelle overgreb mod to kvinder.

- Det er sket efter en gennemgang af politiets sagsakter. Vi minder alle om, at der nu er en aktiv sag mod Charlie Elphicke, og at han har ret til en fair rettergang, skriver CPS ifølge The Guardian.

Siden 2017 har der været fokus på overgreb i relation til det britiske parlament.

Det skete, efter at en liste over overgreb begået af nuværende og tidligere politikere blev offentliggjort. Listen skulle være blevet lavet af kvindelige medarbejdere, både for at dokumentere overgreb og som en advarsel til nye ansatte om, hvem de skulle være varsomme overfor.

Sagen kostede en stribe politikere deres job, blandt andre daværende forsvarsminister Michael Fallon.

48-årige Charlie Elphicke har erklæret sig uskyldig i anklagerne om, at han skulle have begået overgreb mod ansatte.

Det da det i fjor kom frem, at han var blevet afhørt af politiet, sagde Elphicke:

- Jeg samarbejder med politiet og har gjort det klart, at jeg nægter at have gjort noget galt. Nu, da jeg endelig er opmærksom på, hvad anklagerne går ud på, er jeg sikker på, at jeg vil kunne rense mit navn.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Julehjælpen rykker ud i de næste uger

Læserbrev

Læserbrev: Lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen

Læserbrev: Indlægget “Lad der ikke gå sognepolitik i sagen” om Innovests husning af de kommunale arbejdspladser havde nogle gode pointer, der førte til den rigtige konklusion i et dilemma. Der savnes nogle tal på økonomien, og jeg kan betvivle, kommunalbestyrelsen har det vigtigste; det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede omsætning i detailhandelen. Butikkerne vil miste omsætning. Ikke blot til nabobyerne, men også til storcentrene i de større byer og til netbutikkerne udenfor kommunen. Det vil koste arbejdspladser, give tomme butikslejemål og tomhed i bymidten. Så på den måde et paradoks, når et erhvervscenter er omdrejningspunktet for at trække kunderne væk fra de små lokale erhvervsdrivende. Vi har jo lige fulgt kampen for købmanden i Stauning, og her er det så i større målestok. Du kan blot se til Esbjerg, hvad det har betydet i Kongensgade, at kontorer er flyttet på havnen. Og omvendt, hvad de gør i Billund for at trække folk til midtbyen. Så byrådet bør have det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede detailomsætning i kommunen med i ligningen. Det er ikke nok med en kort tilbagebetalingstid på investeringen i Excel-arket. Så jeg er enig med Jacob Agerbo i, at der ikke skal gå sognepolitik i sagen. For det handler ikke kun om finansiering og besparelser, men også om tabt detailhandel. Ikke “bare” i Skjern midtby. Men i kommunen. For der ingen garanti for, at omsætningen affødt af butiksdøden bliver i Skjern/Tarm, eller for den sags skyld i kommunen. Så derfor vedkommer det også borgerne udenfor Skjern ... Så herfra skal opfordringen lyde; lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen.

112

Hvide Sande-fiskere reddet fra brændende kutter

Annonce