Annonce
Ringkøbing

Generators drøm om at blive regionalt spillested rykker nærmere

Der bliver fuldt hus på Generator, når spillestedet i Ringkøbing lørdag 23. marts præsenterer duoen Sko & Torp. Arkivfoto
Spillestedet Generator i Ringkøbing modtager yderligere 45.000 støttekroner fra kommunen. Pengene skal blandt andet bruges til at afprøve nye koncertformater.

Ringkøbing: Drømmen om at få Generator i Ringkøbing udvalgt til at være regionalt spillested er rykket et skridt nærmere.

Kommunens kultur- og fritidsudvalg har således netop bevilget 45.000 kroner, der her i 2019 blandt andet skal bruges på at afprøve nye koncertformater.

Ifølge udvalgets formand, Erik Viborg (V), var det ret nemt at nå til enighed om denne ekstrabevilling:

- De er allerede nået langt, så det skal vi selvfølgelig i mål med, siger Erik Viborg.

Regionale spillesteder udpeges for fire år ad gangen, og Generator kan tidligst opnå den eftertragtede status fra 2021. Hvis det lykkes, vil Generator modtage betydelig støtte fra Statens Kunstfond.

I 2017 modtog det regionale spillested, der ligger tættest på Ringkøbing - Fermaten i Herning - 1,6 millioner kroner fra staten.

- Jeg tror på, at det lykkes. Jeg synes, at der bliver gjort et fantastisk stykke arbejde på Generator. Det er de rigtige folk, der driver det, tilføjer Erik Viborg.

Annonce

Jeg synes, at der bliver gjort et fantastisk stykke arbejde på Generator. Det er de rigtige folk, der driver det

Erik Viborg (V), formand, kultur- og fritidsudvalget

Formand ind i bestyrelse

Erik Viborg får nu endnu bedre mulighed for at følge arbejdet på Generator, da spillestedets nye vedtægter blandt andet siger, at kultur- og fritidsudvalget skal være repræsenteret med et medlem af husets bestyrelse.

Valget faldt på udvalgsformanden, og det glæder ham:

- Jeg vil gerne være med hos Generator, for spillestedet er vigtig for kommunen og for musikken, siger Erik Viborg.

Det ventes, at Statens Kunstfond efter sommerferien fastlægger kriterier for de spillesteder, der hver især ønsker at søge om at blive udpeget til regionalt spillested.

I det midt- og vestjyske er der lige nu regionale spillesteder i Herning, Thisted og Esbjerg, hvor Fermaten, Spillestedet Thy og Tobakken samlet set modtager et årligt tilskud på 4,4 millioner kroner i perioden fra 2017 til 2020.

For at kunne komme i betragtning til en plads i det fine selskab er det blandt andet en forudsætning, at det pågældende spillested modtager det, der på Kulturministeriets hjemmeside omtales som "et substantielt kommunalt tilskud til musikdriften" - altså skal bidraget fra kommunen være af betydelig størrelse.

På den konto har Ringkøbing-Skjern Kommune afsat 520.000 i budgettet for både 2021 og 2022.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Det kontantløse samfund: Corona-krisen kan skubbe mønter og sedler i graven

Annonce