Ringkøbing

Generators drøm om at blive regionalt spillested rykker nærmere

Der bliver fuldt hus på Generator, når spillestedet i Ringkøbing lørdag 23. marts præsenterer duoen Sko & Torp. Arkivfoto
Spillestedet Generator i Ringkøbing modtager yderligere 45.000 støttekroner fra kommunen. Pengene skal blandt andet bruges til at afprøve nye koncertformater.

Ringkøbing: Drømmen om at få Generator i Ringkøbing udvalgt til at være regionalt spillested er rykket et skridt nærmere.

Kommunens kultur- og fritidsudvalg har således netop bevilget 45.000 kroner, der her i 2019 blandt andet skal bruges på at afprøve nye koncertformater.

Ifølge udvalgets formand, Erik Viborg (V), var det ret nemt at nå til enighed om denne ekstrabevilling:

- De er allerede nået langt, så det skal vi selvfølgelig i mål med, siger Erik Viborg.

Regionale spillesteder udpeges for fire år ad gangen, og Generator kan tidligst opnå den eftertragtede status fra 2021. Hvis det lykkes, vil Generator modtage betydelig støtte fra Statens Kunstfond.

I 2017 modtog det regionale spillested, der ligger tættest på Ringkøbing - Fermaten i Herning - 1,6 millioner kroner fra staten.

- Jeg tror på, at det lykkes. Jeg synes, at der bliver gjort et fantastisk stykke arbejde på Generator. Det er de rigtige folk, der driver det, tilføjer Erik Viborg.

Jeg synes, at der bliver gjort et fantastisk stykke arbejde på Generator. Det er de rigtige folk, der driver det

Erik Viborg (V), formand, kultur- og fritidsudvalget

Formand ind i bestyrelse

Erik Viborg får nu endnu bedre mulighed for at følge arbejdet på Generator, da spillestedets nye vedtægter blandt andet siger, at kultur- og fritidsudvalget skal være repræsenteret med et medlem af husets bestyrelse.

Valget faldt på udvalgsformanden, og det glæder ham:

- Jeg vil gerne være med hos Generator, for spillestedet er vigtig for kommunen og for musikken, siger Erik Viborg.

Det ventes, at Statens Kunstfond efter sommerferien fastlægger kriterier for de spillesteder, der hver især ønsker at søge om at blive udpeget til regionalt spillested.

I det midt- og vestjyske er der lige nu regionale spillesteder i Herning, Thisted og Esbjerg, hvor Fermaten, Spillestedet Thy og Tobakken samlet set modtager et årligt tilskud på 4,4 millioner kroner i perioden fra 2017 til 2020.

For at kunne komme i betragtning til en plads i det fine selskab er det blandt andet en forudsætning, at det pågældende spillested modtager det, der på Kulturministeriets hjemmeside omtales som "et substantielt kommunalt tilskud til musikdriften" - altså skal bidraget fra kommunen være af betydelig størrelse.

På den konto har Ringkøbing-Skjern Kommune afsat 520.000 i budgettet for både 2021 og 2022.

0/0
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande

Fanø har taget principiel kamp: Nu fjernes forlist Hvide Sande-kutter i 11. time

Skjern

Forbudt med slag og spark: Ny judoklub slår dørene op i Skjern

Vestjylland For abonnenter

Ormefiskeriet i Varde Å vil formentlig blive begrænset

Vestjylland For abonnenter

Varmen og orm er værre end antallet af genudsættelser af vardelaks

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

112

Dåsekaster i BMW fik kolde fødder: Meldte sig selv til politiet

Vestjylland For abonnenter

Leo fra Vemb blev 80 år: - Han var en klippe

Tarm

Har du skjulte skatte? Så vil TV2 Fri gerne se dig til Markedsdage i Tarm

Skjern

Flere vil i de ukendtes grav - kirkegård åbner ny afdeling med anonyme grave

Annonce