Erhverv

Generationsskifte gik i vasken - borgmester måtte udpege ny chef

Her ses Hans Østergaard på et foto fra 2013, da Dagbladet portrætterede DeLaval i anledning af 25 års jubilæet. Arkivfoto

Hans Østergaards søn ville ikke overtage firmaet.

Spjald: Kort efter at være blevet valgt som borgmester måtte Hans Østergaard i december finde en løsning på et opstået problem på hjemmefronten.

Hans Østergaards søn Mikkel meddelte, at han ikke ville fortsætte i Østergaards firma DeLaval, hvor han ellers var udset til at overtage direktørposten.

- Mikkel har valgt nye veje, og det respekterer jeg fuldt ud. Han har været ansat i firmaet i ti år, og længe været en del af ledelsen. Det har været tanken, at der skulle foretages et generationsskifte, men så måtte vi finde en anden løsning. Sådan er det jo heldigvis. Når man tror, at modstanden er allerstørst, findes der løsninger, siger Hans Østergaard.

I stedet for Mikkel Østergaard er Thomas Bondesgaard, 30 år og bosat i Hover, udnævnt til daglig leder. Han har været i DeLaval i to og et halvt år og vil som leder fremover bruge sin tid både på kontoret og ude hos kunderne.

Hans Østergaard har hele tiden lovet, at såfremt han blev borgmester, ville han lade andre om at køre firmaet.

- Jeg kan koncentrere mig fuldt ud om at være borgmester. Jeg er kun på virksomheden på konsulentbasis. Jeg kan godt gå derned en times tid en lørdag formiddag, hvis de har brug for mig, men jeg er ikke længere en del af teamet på DeLaval, siger Østergaard.

Firmaets hovedaktivitet består i at sælge, servicere og montere malkemaskineanlæg fremstillet af det svenske selskab DeLaval, der har forhandlere verden over. Østergaards afdeling i Spjald har 11 medarbejdere og har halvdelen af det gamle Ringkøbing Amt som sit marked.

I 2016 var overskuddet på 572.888 kroner og egenkapitalen på 4.889.294 kroner. Hans Østergaard stiftede firmaet i 1988.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Leder For abonnenter

Pas på den 300. bilist

Det er en af den slags førstepladser, vi helst vil være foruden. Men vi kommer ikke uden om det: Vestjyske bilister er landets mest drikfældige. I alt fald hvis man måler på antallet af spritbilister, som bliver fanget i politiets kontroller. Tallene er temmelig skræmmende: Politiet har i løbet af et år stoppet 13.259 tilfældige biler, og i dem sad 44 spritbilister; det vil sige, at der i gennemsnit sad en spritbilist en ud af trehundrede biler. Prøv lige at tænke lidt over det … Hvor mange biler passerer du, når du eksempelvis kører på vejen mellem Ringkøbing og Herning eller Skjern og Holstebro? Rigtig mange! Og for hver gang, du passerer nummer 299, møder du en spritbilist. Ikke nogen rar tanke! Især ikke når man tager i betragtning, at skræmmende mange ulykker involverer sprit. De seneste tal viser, at der, i perioden 2013-2017, blev dræbt 140 mennesker i trafikken i Danmark og 829 personer kom alvorligt til skade i ulykker med spirituspåvirket fører af et motoriseret køretøj. Hvorfor kører vestjyderne markant mere spritkørsel end andre danskere? Måske handler det i virkeligheden om noget så banalt, at vestjyske spritbilister tror, de kan slippe af sted med det, fordi vi bor i et tyndt befolket hjørne af landet med langt mellem politipatruljerne. Men rent faktisk ved vi det ikke. Derfor er det også godt, at politiet nu vil bruge den store mængde data, man har indsamlet, til at kortlægge spritbilisternes adfærd - ikke mindst, hvem de er, hvor gamle de er, og hvor og hvornår, de begiver sig ud på vejene. På den måde vil politiet kunne sætte ind med både forebyggende kampagner og spritkontroller. Men vi andre - det store flertal, der ikke kører spritkørsel, og ikke kunne drømme om at gøre det - kan også gøre noget. Vi kan først og fremmest gøre det socialt uacceptabelt at sætte sig bag rattet i påvirket tilstand, hvad enten det er til hverdag eller fest. Ser vi en person slingre ud mod bilen, kan vi stoppe vedkommende, bede ham eller hende aflevere nøglen, og sørge for, at de kommer godt hjem på anden vis. Vi har et ansvar for, at der ikke er nogen derude, der møder den 300. bilist.

Annonce