Erhverv

Generationsskifte gik i vasken - borgmester måtte udpege ny chef

Her ses Hans Østergaard på et foto fra 2013, da Dagbladet portrætterede DeLaval i anledning af 25 års jubilæet. Arkivfoto

Hans Østergaards søn ville ikke overtage firmaet.

Spjald: Kort efter at være blevet valgt som borgmester måtte Hans Østergaard i december finde en løsning på et opstået problem på hjemmefronten.

Hans Østergaards søn Mikkel meddelte, at han ikke ville fortsætte i Østergaards firma DeLaval, hvor han ellers var udset til at overtage direktørposten.

- Mikkel har valgt nye veje, og det respekterer jeg fuldt ud. Han har været ansat i firmaet i ti år, og længe været en del af ledelsen. Det har været tanken, at der skulle foretages et generationsskifte, men så måtte vi finde en anden løsning. Sådan er det jo heldigvis. Når man tror, at modstanden er allerstørst, findes der løsninger, siger Hans Østergaard.

I stedet for Mikkel Østergaard er Thomas Bondesgaard, 30 år og bosat i Hover, udnævnt til daglig leder. Han har været i DeLaval i to og et halvt år og vil som leder fremover bruge sin tid både på kontoret og ude hos kunderne.

Hans Østergaard har hele tiden lovet, at såfremt han blev borgmester, ville han lade andre om at køre firmaet.

- Jeg kan koncentrere mig fuldt ud om at være borgmester. Jeg er kun på virksomheden på konsulentbasis. Jeg kan godt gå derned en times tid en lørdag formiddag, hvis de har brug for mig, men jeg er ikke længere en del af teamet på DeLaval, siger Østergaard.

Firmaets hovedaktivitet består i at sælge, servicere og montere malkemaskineanlæg fremstillet af det svenske selskab DeLaval, der har forhandlere verden over. Østergaards afdeling i Spjald har 11 medarbejdere og har halvdelen af det gamle Ringkøbing Amt som sit marked.

I 2016 var overskuddet på 572.888 kroner og egenkapitalen på 4.889.294 kroner. Hans Østergaard stiftede firmaet i 1988.

0/0
Erhverv

Erhvervsredaktøren: Loft over topchefernes løn er en død sild

Erhverv

Café Mylle er ikke til salg - kun bygningen

Erhverv

Designvirksomhed vil nå en milliard i omsætning

Tophistorier

Erhverv

Stort galleri: Imponerende sandrobotter tager form

Erhverv

Charmeoffensiv for en branche i bevægelse

Erhverv

Trods hektiske måneder: Skjern Bank lander på 44,2 millioner i første kvartal

Erhverv

Ikast drømmer stort om bymidten