Annonce
Erhverv

Generationsskifte gik i vasken - borgmester måtte udpege ny chef

Her ses Hans Østergaard på et foto fra 2013, da Dagbladet portrætterede DeLaval i anledning af 25 års jubilæet. Arkivfoto

Hans Østergaards søn ville ikke overtage firmaet.

Spjald: Kort efter at være blevet valgt som borgmester måtte Hans Østergaard i december finde en løsning på et opstået problem på hjemmefronten.

Hans Østergaards søn Mikkel meddelte, at han ikke ville fortsætte i Østergaards firma DeLaval, hvor han ellers var udset til at overtage direktørposten.

- Mikkel har valgt nye veje, og det respekterer jeg fuldt ud. Han har været ansat i firmaet i ti år, og længe været en del af ledelsen. Det har været tanken, at der skulle foretages et generationsskifte, men så måtte vi finde en anden løsning. Sådan er det jo heldigvis. Når man tror, at modstanden er allerstørst, findes der løsninger, siger Hans Østergaard.

I stedet for Mikkel Østergaard er Thomas Bondesgaard, 30 år og bosat i Hover, udnævnt til daglig leder. Han har været i DeLaval i to og et halvt år og vil som leder fremover bruge sin tid både på kontoret og ude hos kunderne.

Hans Østergaard har hele tiden lovet, at såfremt han blev borgmester, ville han lade andre om at køre firmaet.

- Jeg kan koncentrere mig fuldt ud om at være borgmester. Jeg er kun på virksomheden på konsulentbasis. Jeg kan godt gå derned en times tid en lørdag formiddag, hvis de har brug for mig, men jeg er ikke længere en del af teamet på DeLaval, siger Østergaard.

Firmaets hovedaktivitet består i at sælge, servicere og montere malkemaskineanlæg fremstillet af det svenske selskab DeLaval, der har forhandlere verden over. Østergaards afdeling i Spjald har 11 medarbejdere og har halvdelen af det gamle Ringkøbing Amt som sit marked.

I 2016 var overskuddet på 572.888 kroner og egenkapitalen på 4.889.294 kroner. Hans Østergaard stiftede firmaet i 1988.

Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Podcasten Danmark - Politik med Funding og Løvkvist: Jakob Ellemann sang 'fare, fare, krigsmand', og puttede Jensen i den sorte gryde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Hjælp kommunen: Frivillig renholdelse

Læserbrev: Gudrun Pedersen havde den 28. december en meget relevant leder i Dagbladet – Giv kommunen en hjælpende hånd. Det var en leder, der igen satte henkastning af skrald på dagsordenen. Skrald på kommunens kyststrækning kan vi nok ikke beskylde kommunens borgere for – som hovedregel. Alt det skrald, der ligger og flyder langs landevejene og rundt omkring i vores byer – både store og små byer – skyldes som hovedregel kommunens egne borgere – desværre. I slutningen af byrådsperioden 2014 -2017 fremsatte Fjordlisten et budgetforslag, som faktisk blev vedtaget og indgik i budgettet. Jeg mener, det var for 2016 og frem. Det gik ud på, at der blev afsat et sekscifret beløb til deling mellem de foreninger, der vil bidrage med at fjerne affald fra vejområder, der er valgt af kommunens administration. Foreningens frivillige skal så renholde en bestemt strækning på nogle kilometer i et år, ikke bare en gang men flere gange i løbet af året. Pengene blev afsat i budgettet, men så vidt jeg ved aldrig effektueret til projektet. Som formand for Videbæk Borgerforening frem til marts 2018, ved jeg, at vi ikke har fået tilbudt muligheden fra kommunen. Var det ikke en ide at få sat det i gang hurtigst muligt. Der er i hvert fald steder nok at tage fat på i hele kommunen.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];