Annonce
112

Generøse givere: Ølkælderens spareforening støtter Røde Kors Cafeen

En glad Ulla Bjerg Thomsen tog imod checken: På billeder ses fra venstre: Jeanette Wandt, Hans Kjær, Ulla Bjerg Thomsen, leder i cafe Røde Kors Cafeen, Viggo Grønne, Karin Toft og Ove Andersen. Formanden Michael Holm var forhindret i at deltage, så Ove Andersen som er suppleant i bestyrelsen deltog i stedet. Privatfoto.
Røde Kors Cafeen fik en check på 4200 kroner fra Ølkælderens spareforening; pengene falder på et tørt sted, siger cafeens leder.

RINGKØBING: Café Røde Kors har gode venner i Ølkælderen. I alt fald har lederen af cafeen, Ulla Bjerg Thomsen, netop modtaget en check på 4200 kroner fra Spareforeningen i Ølkælderen.

- Donation var mere end dobbelt så stor i forhold til sidste år, så det luner meget, siger hun.

- Det er skønt at mærke den store lokale opbakning til vort arbejde i cafeen. Pengene falder på et tørt sted, og kan være med til at forsøde den kommende juletid, som kan være en hård tid for flere af vore brugere.

Cafeen er et værested midt i Ringkøbing, der har åbent alle hverdage.

- Cafeen er med til at forebygge ensomheden, og tilbyder et rummeligt fællesskab og et varmt måltid mad til en billig pris. Samtidig er der altid kaffe på kanden og mulighed for at få en snak om både de små og de store ting her i livet, siger Ulla Bjerg Thomsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: En flot økonomisk julegave til Skjern

Det er en flot julegave i utide, Skjern står til at modtage; en julegave, der på sigt kan komme til at betyde meget for byens - og hele kommunens - musikliv. I Dagbladet kan vi fortælle, at Realdania har givet arbejdsgruppen bag Remisen Skjern tilsagn om 850.000 kroner til at redde byens gamle remise. Målet er, at der i løbet af de næste år skal skabes et nyt spillested i det tidligere garageanlæg for tog. Og Realdania må virkelig tro på ideen; arbejdsgruppen havde kun søgt om 750.000 kroner, men fonden har valgt at lægge 100.000 kroner oven i, så nu har Remisen Skjern 850.000 kroner til at gå i gang med at sikre bygningens klimaskærm. Planen er at gå i gang med at tætne taget og lukke huller i murværket til foråret. Dermed ser der ud til, at den 100 år gamle bygning reddes, og det er godt af flere grunde. Remisen er et levende minde om den faktor, der mere end nogen anden har skabt Skjern - nemlig jernbanen. Det ville være sørgeligt, hvis den karakteristiske bygning skulle forsvinde. I Ringkøbing er der vist stadig en del, der ærgrer sig over, at det ikke lykkedes at redde Ørnhøjbanens gamle remise. Til gengæld er det så lykkedes at redde det gamle elektricitetsværk og gøre Generator til et spillested af betydning for hele kommunen. Mon ikke det også kan lade sig gøre i Skjern; Remisen har i alt fald de rammer, der skal til for at skabe et spændende kulturmødested midt i byen. Der er lang vej endnu, meget skal afklares, men med 850.000 kroner på bogen er projektets realisering kommet et vigtigt stykke længere; ikke mindst vil Realdanias donation give initiativtagerne endnu mere blod på tanden. I det hele taget er der grøde i miljøet omkring Vestjyllands traditionelle transport-rygrad, Længdebanen. I Tarm er man i fuld gang med forvandle den gamle stationsbygning til et kulturelt mødested, og i Ringkøbing arbejder man også med tilsvarende planer i den fredede stationsbygning. Til næste år er det i øvrigt 145 år siden, længdebanen åbnede for trafik. Et bedre bevis på dens fortsatte relevans end de forskellige kulturprojekter, der er på vej i dens uudnyttede bygninger, kan man ikke få.

Skjern

3F sammenligner overenskomster i omstridt sag: Fyldt med fejl, lyder kritikken fra Kristelig Arbejdsgiverforening

Annonce