Annonce
Ringkøbing-Skjern

Genbrugspladserne er klar: Hent selv en ektra skraldesæk

Det er muligt at købe sække til ekstra affald. PR foto
- Vi mærker en efterspørgsel på ekstra affaldssække, nu hvor mange opholder sig hjemme, fortæller Carl Josephsen, der er udviklingsspecialist i kommunens afdeling for genbrug.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Hvis skraldespanden bugner efter godt en uge med hele familien hjemme, er der hjælp at hente.

Ved de fire genbrugspladser i kommunen, der i øjeblikket holder åbent for erhvervsdrivende, kan borgere købe særlige skraldesække mærket "Ekstra", som skraldebilen vil tage med på tømningsdage.

Det kræver 30 kr. overført per MobilePay 243586, og borgerne skal dukker op på genbrugspladsen i åbningstiden. Ellers er der ingen ben i at skaffe skraldesække, så der kan blive plads til de ekstra tomme mælkekartonner og fyldte bleer, som fylder godt op i skraldespandene rundt omkring hos familiehusstandene.

- Vi mærker en efterspørgsel på ekstra affaldssække, nu hvor mange opholder sig hjemme. Derfor vil vi gerne pege på, at man kan købe skraldeposer på de fire genbrugspladser, som i øjeblikket holder åbent for erhvervsdrivende, fortæller Carl Josephsen, der er udviklingsspecialist i kommunens afdeling for genbrug.

Her kan du købe en affaldssæk for 30 kroner

Affaldssækkene kan købes ved genbrugspladserne i Tarm, Ringkøbing, Videbæk og Hvide Sande på hverdage mellem kl. 10 og 16. De koster 30 kroner per styk og kan betales med MobilePay.

Genbrugspladserne i Lem, Tim, Kloster, Spjald, Troldhede, Bork og Skjern holder fortsat lukket i linje med regeringens opfordring til, at alle ikke-kritiske kommunale services og ydelser lukkes ned.

Skraldebilerne tager kun ekstra husholdningsaffald med, hvis det er pakket i de officielle affaldssække mærket "Ekstra".

Annonce

Grundig sortering

I øjeblikket er det kun erhvervsdrivende, der har adgang til genbrugspladserne. Man skal derfor ikke medbringe tomme glas, metaldåser, avispapir, pap og andre genanvendelige materialer på sin tur til genbrugspladsen efter ekstra skraldesække. Det kan i stedet afleveres på miljøstationerne, lyder det i en pressemeddelelse fra kommunen.

- Man kan reducere rigtig meget i mængden af husholdningsaffald, hvis man er grundig med at få sorteret genanvendelige materialer fra. Selvom genbrugspladserne holder lukket, så er det stadig muligt at aflevere genanvendeligt materiale på kommunens 108 miljøstationer, der er placeret rundt omkring i kommunen, siger Carl Josephsen.

På kommunens hjemmeside kan man finde et kort over miljøstationer ved at skrive "miljøstationer" i søgefeltet. Miljøstationerne er ikke beregnet til storskrald eller haveaffald. Det bedes man stadig holde hjemme, indtil genbrugspladserne åbner for private igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ny ejer skulle bruge mindre end et år på at gøre konkursbo til en god forretning: IPL Group har udsigt til overskud

Annonce