Annonce
Ringkøbing-Skjern

Genbrugspladserne er klar: Hent selv en ektra skraldesæk

Det er muligt at købe sække til ekstra affald. PR foto
- Vi mærker en efterspørgsel på ekstra affaldssække, nu hvor mange opholder sig hjemme, fortæller Carl Josephsen, der er udviklingsspecialist i kommunens afdeling for genbrug.

Ringkøbing-Skjern: Hvis skraldespanden bugner efter godt en uge med hele familien hjemme, er der hjælp at hente.

Ved de fire genbrugspladser i kommunen, der i øjeblikket holder åbent for erhvervsdrivende, kan borgere købe særlige skraldesække mærket "Ekstra", som skraldebilen vil tage med på tømningsdage.

Det kræver 30 kr. overført per MobilePay 243586, og borgerne skal dukker op på genbrugspladsen i åbningstiden. Ellers er der ingen ben i at skaffe skraldesække, så der kan blive plads til de ekstra tomme mælkekartonner og fyldte bleer, som fylder godt op i skraldespandene rundt omkring hos familiehusstandene.

- Vi mærker en efterspørgsel på ekstra affaldssække, nu hvor mange opholder sig hjemme. Derfor vil vi gerne pege på, at man kan købe skraldeposer på de fire genbrugspladser, som i øjeblikket holder åbent for erhvervsdrivende, fortæller Carl Josephsen, der er udviklingsspecialist i kommunens afdeling for genbrug.

Annonce

Her kan du købe en affaldssæk for 30 kroner

Affaldssækkene kan købes ved genbrugspladserne i Tarm, Ringkøbing, Videbæk og Hvide Sande på hverdage mellem kl. 10 og 16. De koster 30 kroner per styk og kan betales med MobilePay.

Genbrugspladserne i Lem, Tim, Kloster, Spjald, Troldhede, Bork og Skjern holder fortsat lukket i linje med regeringens opfordring til, at alle ikke-kritiske kommunale services og ydelser lukkes ned.

Skraldebilerne tager kun ekstra husholdningsaffald med, hvis det er pakket i de officielle affaldssække mærket "Ekstra".

Grundig sortering

I øjeblikket er det kun erhvervsdrivende, der har adgang til genbrugspladserne. Man skal derfor ikke medbringe tomme glas, metaldåser, avispapir, pap og andre genanvendelige materialer på sin tur til genbrugspladsen efter ekstra skraldesække. Det kan i stedet afleveres på miljøstationerne, lyder det i en pressemeddelelse fra kommunen.

- Man kan reducere rigtig meget i mængden af husholdningsaffald, hvis man er grundig med at få sorteret genanvendelige materialer fra. Selvom genbrugspladserne holder lukket, så er det stadig muligt at aflevere genanvendeligt materiale på kommunens 108 miljøstationer, der er placeret rundt omkring i kommunen, siger Carl Josephsen.

På kommunens hjemmeside kan man finde et kort over miljøstationer ved at skrive "miljøstationer" i søgefeltet. Miljøstationerne er ikke beregnet til storskrald eller haveaffald. Det bedes man stadig holde hjemme, indtil genbrugspladserne åbner for private igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En 1. april uden narrehat - og det er ikke engang løgn

Du behøver ikke lede længere, kære læser; den er der ikke. Trods datoen kan du roligt regne med, at vi af hele vort journalistiske hjerte står inde for, at de artikler, vi har skrevet til dagens avis og DBRS.dk, er ganske sandfærdige. Traditionen med at narre læserne april er ellers lang og hæderkronet. En af de første aprilsnarre i dansk dagspresse blev bragt af en københavnsk avis, som 1. april 1914 kunne berette, at solen havde sovet over sig og var stået op ni minutter for sent. En af de mest mindeværdige var Roskilde Tidendes aprilsnar i 1976. Hundredevis af borgere stillede sig i kø efter at have læst overskriften "Roskilde Spritfabrik holder lavpris-udsalg på whisky-snaps indtil kl. 17.30 i eftermiddag". Historien lød, at spritfabrikken ved et uheld var kommet til at blande original skotsk whisky med dansk snaps. Spritfabrikken ville sælge blandingsproduktet for en tier per liter, og folk skulle selv medbringe dunke og spande til det, de købte. På Dagbladet har vi gennem mange år ikke haft nogen fast tradition for en aprilsnar. I år var vi dog allerede i februar begyndt at varme ideerne op til at genindføre den; læserne må jo også godt have det sjovt ind imellem. Vinterens voldsomme vandmængder var i spil som et omdrejningspunkt, men helt præcist hvad vi skulle narre læserne april med, var ikke blevet konkret. Det kunne for eksempel være blevet til en historie om, at eleverne på én af de lokale skoler nu blev sendt hjem på ubestemt tid, fordi deres skole var oversvømmet, og at undervisningen indtil videre skulle foregå via Skype. Det kunne måske godt have kaldt et smil frem - engang... Men den historie er ikke rigtig aprilsnar-materiale længere. I det hele taget er det for tiden svært at se det sjove i med vilje at bringe falske nyheder ind i folks daglige nyhedsstrøm. Uanset glimtet i øjet vil vi ikke risikere, at læserne mister tiltroen til det, vi skriver - og når man ser på virkeligheden lige nu, er der desværre alt for meget af den, som i sig selv er grotesk nok til at minde om en aprilsnar. Det skal dog ikke hindre os i stadig at fortælle virkelighedens pudsige og skæve historier; et smil varmer altid, og i krisetider har vi endnu mere brug for det. Men de smil, der er at finde i dagens avis, har altså - ligesom på alle årets andre dage - helt igennem hold i virkeligheden.

Danmark

Live: 59 personer i Sverige er døde med coronasmitte på et døgn

Annonce