x
Annonce
Læserbrev

Genbrugspladser: Tak for hjælpen og hurtig respons

Læserbrev: Igen har kommunerne i Midt- og Vestjylland vist, at de er klar til at hjælpe erhvervslivet. Efter at det offentlige Danmark lukkede ned på grund af coronavirus, har mange mindre virksomheder kørt forgæves til den lokale genbrugsplads. Personalet var nemlig sendt hjem og pladsen lukket. Det gav store problemer for blandt andet mindre håndværksvirksomheder, som ikke kunne komme af med deres byggeaffald. Men efter ganske kort tid er der allerede fundet en løsning i de fleste kommuner, hvor mindst en plads holder åbent for erhvervslivet. I Ringkøbing-Skjern holder kommunen endda åbent på hele fire pladser, så virksomhederne ikke skal køre alt for langt med deres affald. Endnu engang har vores kommuner og affaldsselskabet Nomi4s vist, at de gerne vil og altid er klar til at hjælpe det lokale erhvervsliv. Det viser, hvorfor de midt- og vestjyske kommuner ligger placeret i den erhvervsvenlige ende af Dansk Byggeris årlige analyse af kommunernes erhvervsvenlighed. Tak for hjælpen og for en hurtig løsning til gavn for de lokale virksomheder i denne vanskelige situation.

Tarm åbnede i dag sin helt nye genbrugsplads. Snoren blev klippet af udvalgsformand John G. Christensen og bagefter var der varme pølser i de underste lokaler.Foto Jørgen Kirk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Corona. Vi skal bruge de danske oplevelser som aldrig før

Læserbrev: I Danmark har vi gennem de seneste ti år bygget et fantastisk turismeprodukt op med et meget bredt udbud af restauranter i alle prisklasser, som gør, at man kan spise kvalitetspizza og gourmetburgere den ene dag og på Michelinrestaurant den næste. Man kan vælge at bo på et nyistandsat vandrerhjem eller på et femstjernet luksushotel. Kort sagt er der masser af oplevelser til enhver smag. Men alle virksomhederne i erhvervet er hårdt ramt af COVID-19-virussen, og vil vi fortsat have et spændende og differentieret oplevelsesudbud i Danmark, så har vi alle et ansvar. Et ansvar for at støtte de danske restauranter, cafeer, forlystelsesparker og øvrige oplevelsesvirksomheder for at bidrage til deres overlevelse. De første konkurser fra hotel- og restauranterhvervet er begyndt at tikke ind. Desværre kommer der flere. Mange flere. Regeringen har allerede gjort meget, og det har danskerne også. Nogle restauranter og hoteller har satset på takeaway gennem krisen, og mange fortæller om kolossal opbakning fra nærmiljøet. Netop denne følelse må vi ikke glemme, når Danmark igen åbner. For behovet for støtte til de lokale virksomheder vil bestå. Denne krise forsvinder ikke igen med det samme. Erfaringer fra tidligere kriser viser, at det vil tage turisme- og oplevelseserhvervet flere år at komme tilbage til det tidligere niveau. Måske kommer turisterne igen - men hvornår? De senere år er turisterne kommet rejsende hertil fra hele verden for at tage del i den danske hygge og se på dansk kultur og design. De lægger 55 milliarder kroner om året. Penge, som bidrager til et stærkt turisterhver, vi som danskere også får mulighed for at nyde. Men når forbruget fra udenlandske turister forsvinder, er der ekstraordinært brug for, at vi selv støtter op. Vi kan ikke forvente, at udenlandske turister og forretningsrejsende med det samme igen strømmer til landet. Og selvom vi danskere kan ikke dække hele deres forbrug, så kan vi bidrage flere steder. Dette forår har mange været nødsaget til at aflyse runde fødselsdage, konfirmationer, bryllupper og andre store mærkedage, der skulle være fejret på hoteller, kroer og restauranter. Forhåbentlig kan disse fejringer gennemføres på et senere tidspunkt. Og måske kan en del af feriebudgettet, der var afsat til en tur til Østen eller Middelhavet i stedet bruges på ophold langs de danske kyster og til at nyde et fantastiske måltider på landets restauranter. Støtter vi ikke erhvervets virksomheder i dag, har vi dem måske ikke i morgen. Det vil være en skam, for turismeproduktet i Danmark er vokset med innovative ideer og spændende nye projekter, som skaber arbejdspladser, omsætning og vækst i hele Danmark. I år er året, hvor ‘Staycation’ får en helt anden betydning. Det er nemlig dét, der kan være med til at sikre turismeerhvervets overlevelse.

Annonce