Annonce
Ringkøbing-Skjern

Genbrugspladser lukket for haveejere med dynger af haveaffald - havemand vil gerne hjælpe kunder af med haveaffaldet

Genbrugspladserne - som her den i Tarm - er lukket land for havefolket. Og det vil de forblive, siger teknik- og miljøudvalgsformand John G. Christensen (S). Arkivfoto Jørgen Kirk
Ringkøbing-Skjern Kommune har ingen planer om at genåbne genbrugspladserne for private; kun virksomheder kan køre.
Annonce

RINGKØBING-SKJERN: Der er ikke udsigt til, at Ringkøbing-Skjern Kommune lige med det første åbner genbrugspladserne for private så de blandt andet kan komme af med haveaffald.

Det fastslår formanden for teknik- og miljøudvalget, John G. Christensen (S) over for Dagbladet.

- Vi følger de landsdækkende anbefalinger, og det har vi ingen planer om at lave om på, siger han.

I Ringkøbing-Skjern Kommune besluttede corona-kriseberedskabet for 14 dage siden at lukke alle genbrugspladser ud fra en vurdering af, at det ikke var en livsnødvendig service at holde dem åbent.

For erhvervsdrivende blev fire af Ringkøbing-Skjern Kommunes genbrugspladser dog fra onsdag den 18. marts igen åbnet for aflevering af genanvendeligt affald.

Men privatpersoner må altså klare sig med dagrenovationen, der kører normalt og så ellers benytte de ubemandede molokker, der står forskellige steder rundt om i kommunen.

Masser af borgere har dog rigtig god tid derhjemme lige nu, og da vejret er fint, har der været godt gang i havearbejdet rundt omkring.

Hjemmeservicemand Asger Bjørnskov tilbyder sine kunder at tage haveaffaldet med og hjælpe dem med at slippe af med det, hvis de har en dynge liggende. Lige nu er han dog i selvvalgt corona-karantæne. Arkivfoto Jørgen Kirk.
Annonce

En smutvej

Dagbladet har hørt fra flere borgere, der har spurgt, hvorfor man ikke bare kan åbne genbrugspladserne, så folk kan komme af med haveaffaldet.

John G. Christensen bekræfter, at han også har fået adskillige henvendelser fra borgere, der spørger, hvorfor der ikke kan lempes på restriktionerne for så vidt angår haveaffald.

- Jeg har blandt andet fået fortalt af en borger, at i Varde Kommune var der ikke lukket. Det har jeg undersøgt, og det passer ikke. Også Varde holder lukket, siger han.

- I sidste ende er det kriseberedskabet, der bestemmer om og hvornår, der skal lukkes op, og jeg tror, vi skal længere hen, før det sker, siger John G. Christensen.

I nabokommunen Holstebro er Thomas Birch, indehaver af Birch Anlæg i Ulfborg, kommet desperate haveejere til undsætning:

Han tilbydere borgere at tage imod deres affald for 50 kroner per havetrailer, da han jo som erhvervsdrivende kan aflevere affaldet på genbrugespladsen.

Annonce

Asgers tilbud

Dagbladet har spurgt et par anlægsgartnere og en hjemmeservicemand her i kommunen, om de har tilsvarende tilbud.

Anlægsgartner Kristian Kjærgaard, Skjern, oplyser, at det har man ikke. Virksomheden leverer slet ikke affald til genbrugspladserne men kun til AFLD's store plads i Tarm, der modtager læs på over 3500 kilo.

Heller ikke Videbæk Planteskole har et sådant tilbud.

- Vi har da talt om det, men har besluttet os for ikke at gøre det, siger virksomhedens ejer, Kristian Pedersen.

- Dels fordi vi har meget travlt i forvejen lige nu. Dels fordi vi er bange for, at kommer vi med sådan et tilbud nu, vil det kunne misforstås, og folk kan tro, at vi prøver at tjene penge på krisen.

Asger Bjørnskov, der driver enmandsvirksomheden Bjørnskov Hjemmeservice vil dog gerne hjælpe sine trofaste kunder.

Han har skrevet ud til dem, at har de noget haveaffald liggende, kan han godt tage det med for dem.

- Jeg har alligevel selv en dynge liggende derhjemme fra når jeg arbejder i weekenderne, eller kommer sent hjem, som jeg så fylder i en container, og kører væk engang imellem. Jeg vil gerne yde mine kunder den service, siger han.

De må dog vente til efter den 7. april. Lige nu er Asger Bjørnskov nemlig i selvvalgt corona-karantæne, idet han i weekenden kom hjem fra en rejse i Asien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Vinternote: Tiden flyver

Ringkøbing-Skjern

Det skal der ske: Nye corona-tiltag er gældende frem til 3. december

Ringkøbing-Skjern

Millioner af nedgravede mink: Jura-eksperter sår tvivl om lovlighed af minkgrave

Annonce