Annonce
Ringkøbing

Nåhhhh, hvor nuller: Genbrugspladsens skraldekillinger er blevet revet væk

På genbrugspladsen i Ringkøbing har man fået nye små - nærmere bestemt kattekillinger. Pladsen kan dog ikke beholde dem, og der har været stor interesse fra ringkøbingenserne for at få klørene i en af de små affaldskatte.
Annonce

Ringkøbing: At være baggårdskat er et hundeliv, lyder det i sangen "Kattejammer rock" - men at være en skraldekilling er derimod slet ikke så værst endda.

Det virker i hvert fald til, at de tre små pelsede kræ, der lige nu huserer i affaldshallen på genbrugspladsen i Ringkøbing, nyder tilværelsen.

De kom til verden for knap syv uger siden i en skraldespand på genbrugspladsen, men bor nu i en palleramme med kabelrør, hvor de tumler rundt og leger.

Martin Larsens opslag på Facebook gav stor interesse for at få fat i en af de små killinger. Foto: Jørgen Kirk
Annonce

Dronningen af hallen

De tre killinger er resultatet af en strejfetur, som deres mor har været på. Hun har været en fast del af staben i affaldshallen, siden hun kom til verden i en blå container på genbrugspladsen for tre år siden.

- I begyndelsen var det kun Glenn, der kunne komme til hende - vi andre fik en klo, hvis vi prøvende, men nu er hun blødt op og har lært, at folk i orange tøj ikke er farlige, fortæller Martin Larsen, der arbejder på pladsen, og som sammen med kollegaen Glenn Skelmose tager sig af den firbenede medarbejder og hendes kuld.

- Vi køber kattemad og har fundet et kattetræ til hende, men hun sover, hvor hun vil, fortæller Martin Larsen.

Og der er ingen tvivl om, at kattemoren er dronningen af affaldshallen og har styr på sine orangeklædte "undersåtter".

Annonce

Arbejder for føden

Det er dog ikke kun af ren fornøjelse, at kattemoren, der blot lyder navnet Kat, har fået fast residens på pladsen. Hun udfylder en meget nyttig funktion:

- Lige siden vi har fået hende, har vi ikke set en eneste rotte herinde i hallen, fortæller Martin Larsen.

Selvom en kat hjælper med at holde skadedyr fra døren, så er der dog ikke planer om at firedoble antallet af rottejægere.

- Vi er ikke et dyreinternat og kan ikke have fire katte rendende, siger kattepasseren, der også overvejer, om moren skal sterilisers, så man en anden gang undgår tre små behårede ups'ere - eller flere.

Glenn Skelmose med genbrugspladsens dronning, katten Kat. Hendes killinger flytter snart hjemmefra, men selv er hun fast inventar i affaldshallen, hvor hun holder rotter fra døren. Foto: Jørgen Kirk
Annonce

Stor interesse på Facebook

Da medarbejderne ikke vil beholde killingerne, lagde Martin Larsen onsdag 11. september et opslag på Facebook-gruppen "Os i Ringkøbing", hvor han tilbød, at interesserede kunne hente dem, når de er blevet 12 uger - og det var der mange, der ville.

I opslagets kommentarfelt væltede det ind med folk, der gerne ville have en af de firbenede pelsbolde boende.

- Allerede efter en halv times tid var den første killing afsat, og efter fire timer var den sidste lovet væk. Der var endda nogen, der spurgte, om moren også skulle gives væk - men det skal hun ikke, fortæller han.

Medarbejderne på genbrugspladsen fik i øvrigt deres opgave for, da flere af de interesserede på Facebook gerne ville vide, hvilket køn killingerne havde. Så måtte Martin Larsen og kollegaerne i gang med at kønsbestemme dem.

En af genbrugspladsens kattekillinger . Foto: Jørgen Kirk
Annonce

Zoologisk genbrugsplads

Kattene er imidlertid ikke de eneste dyr på genbrugspladsen. Pladsen har også et par geder, som vækker megen begejstring blandt pladsens brugere.

- Vi har også haft et par pekingænder, der gik sammen med gederne, men dem har vi ikke længere, siger Martin Larsen.

De næste fem uger er pladsen altså også hjemsted for tre legesyge killinger, der kan se frem til at få nye hjem om kort tid.

Brødtekst

Disse tre små tigre skal snart have nye hjem - men de næste fem uger bliver de boende på genbrugspladsen i Ringkøbing. Foto: Jørgen Kirk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Vig bag mig, Satan!

Annonce