x
Annonce
Læserbrev

Gebyr på genbrugspladsen: Vi bliver straffet for vores frivillige arbejde

Læserbrev: Ringkøbing Plejehjems Venner oplever at blive straffet for at udføre frivilligt arbejde. Straffen består i, at vi skal betale gebyr til genbrugspladsen. Gebyret betales af midler, som vi har brugt meget tid på at skaffe. De midler skulle være brugt på at forsøde livet for de ældre borgere i Ringkøbing-Skjern Kommune og i særdeleshed beboerne på Ringkøbing Plejehjem.

Vi kan derfor tilslutte os hvad Søren Andersen fra Blå Kors skriver i sit læserbrev i Dagbladet Ringkøbing-Skjern lørdag den 8. februar.

Kommunen kalder sig nok så flot Naturens Rige, derfor ser det mærkeligt ud, at frivillige organisationer skal betale gebyr for genbrug. I disse tider hvor vi skal tænke på at mindske forbruget, straffer kommunen os.

En frivillig forening som vores, hvordan kan den blive betragtet som en virksomhed? Vi er ikke en virksomhed, og de 2012 kroner kan vi anvende til bedre gavn for kommunens ældre og svage borgere.

I kommunen mangler der hænder. Vi er en stor flok hænder, som bruger meget tid og kræfter på de ældre medborgere. Skal vi straffes for vores arbejde?

Vi vil gerne nævne, at alle beboerne på Ringkøbing Plejehjem ligesom alle andre borgere betaler til genbrugspladsen. Hver beboer betaler 1000 kroner om året, ligesom også plejehjemmets pedel betaler for alt affald, som køres på Genbrugspladsen. Hvorfor skal der ske en tredobling af gebyret?

Arkivfoto: Jørgen Kirk.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hold nu fast i den sunde fornuft

For mange af de, der har bevæget sig i sportsverdenen, erhvervslivet eller et helt tredje sted, er der noget, der aldrig bliver træls. Det er at komme ind i en god stime og være en del af et vinderhold. Succes avler som bekendt succes og giver samtidig en helt god fornemmelse i maven. Derfor er succes altid godt at have med, når der skal arbejdes videre mod nye mål. Forhåbentlig er det blandt andet succes og en god mavefornemmelse, vi alle sidder med, efter at statsministeren mandag klokken 17.30 igen tonede frem på tv-skærmen for at give en status på landets tilstand. Selv om ingen i disse tider kan sidde med armene langt oppe over hovedet, med årets skæveste smil og være en humørbombe, er der dog noget positivt, vi kan tage med i takt med, at påskedagene nærmer sig med hastige skridt. Danmark kan nemlig være på vej mod at blive åbnet stille og roligt op igen, når vi kommer om på den anden side af påskeferien, lød det forsigtigt fra Mette Frederiksen. Når det er sagt, er det ikke mærkeligt, at statsministeren samtidig slår fast, at en genåbning vil kræve, at vi på alle måder holder fast i den fornuftige opførsel, som langt de flest på flotteste vis har leveret de seneste uger. Så der er vel bare at gentage følgende, selv om det i virkeligheden bør sidde lige så fast i alles bevidsthed som resultatet af regnestykket 2x3: Stå sammen ved at holde afstand. Tænk, hvis de seks små ord kan være med til at overbevise Mette Frederiksen om, at vi danskere faktisk er et folkefærd, der med fornuft og omtanke kan snuppe en af de store sejre sammen. Og lige nøjagtig i april 2020 vil det være en af de sejre, der for mange vil stå skarpest i erindringerne, hvis vi ved at være snusfornuftige kan få lov til at gå på arbejde og sende børnene i skole igen efter påske. Det vil nemlig være et stort skridt på vej mod det Danmark, vi kender bedst. Så lad os stå sammen ved at holde afstand - og lad os holde fast i den sunde fornuft. Så kan du og jeg være med i den gode stime og en del af et hold, der kan hjælpe med at gøre hele Danmark til en vinder.

Annonce