Annonce
Debat

Gebyr på affald fra genbrugsbutikker: Gentænk lige en gang, kære byråd

Annonce

Læserbrev: Det kan da ikke være rigtigt… At man i en god, fornuftig, genbrugsvenlig og grøn kommune, der kalder sig naturens rige, vil pålægge velgørende organisationer og foreninger et gebyr for affald, som de ikke selv producerer!

Hvad er det, vi gør i genbrugsverdenen?

Vi modtager tøj, møbler og ting og sager fra borgere i vores kommune, som via skattebilletten allerede betaler til genbrugspladsen, men altså vælger at donere brugte effekter til genbrug, for at give det en chance til. I genbrugsbranchen laver vi en meget nøje sortering, hvor vi gør, hvad vi kan, for at sælge alt det videre, vi kan i vores butikker, men desværre er der også nogle ting, som vi er nødt til at kassere.

Hvorfor driver vi genbrugsbutikker? Fordi vi ved at genbruge kan fremme en ansvarlig produktion og bæredygtighed jævnfør FN's verdensmål nr. 12. Fordi vi måske er lidt ”klimatosser”, der gerne vil passe på den blå planet. Fordi vi gerne vil skaffe midler til at løfte en samfundsmæssig opgave, som for vores del i Blå Kors Damark handler om at hjælpe misbrugere og deres pårørende.

Vi har derfor meget svært ved at forstå, at et arbejde, der drives af frivillige hænder, skal pålægges et gebyr. Hvis vi ikke var der som et led mellem forbruger og genbrugsplads, ville mængden af affald være endnu større. Vi har mange ildsjæle – i Blå Kors Genbrug, (og uden tvivl i andre genbrugsbutikker) der går enormt meget op i, at skaffe flest mulige midler til den sociale indsats der gøres igennem Blå Kors Danmarks arbejde. Jeg håber, at I politikere i Ringkøbing-Skjern Kommune vil tage dette op til drøftelse og genovervejelse – for det kan da ikke være rigtigt!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

På kanten af kaninhullet

Vestjylland

Åbner ny butik i havnebyen

Annonce