Annonce
Tarm

Gazellen er sprunget til Ådum igen

56-årige Bjarne Bundgaard havde arbejde i et byggemarked, da en hollandsk landmand efterspurgte netop de paneler, som Panelbyg sælger i dag. Det gav ideen til selv at importere selv. Siden er sønnen, 34-årige Tommy Kjær Bundgaard, kommet med i firmaet. Foto: Jørgen Kirk

For anden gang på fire år modtager Panelbyg en gazellepris for at fordoble omsætningen.

ÅDUM: Selvom Panelbyg lever et stille liv på Gråhedevej 7 i Ådum, bliver det lille familiefirma bemærket ude i den store verden.

For anden gang kan Bjarne Bundgaard og hans søn, Tommy Kjær Bundgaard nemlig se frem til at få en gazelle, fordi de forstår at skabe vækst i firmaet, ja faktisk fordoble omsætningen på fire år. Første gang var i 2014 og anden gang er i år. Det er de stolte af.

- Vi passer vores kunder ordentlig, så de er tilfredse og vender tilbage, lyder den enkle forklaring fra Bjarne Bundgaard, der startede firmaet i 2004.

Dengang leverede Panelby stålplader, isolering og paneler til især landbruget, men økonomien satte en stopper for byggelysten på landet.

På det tidspunkt var Bjarne Bundgaard dog allerede i gang med at opbygge en trofast kundekreds hos håndværkere, der bygger for industrien, eksempelvis værksteder, lagerhaller og slagterier.

På kontoret i Ådum tager far og søn sammen med to ansatte imod ordrer og laver beregninger og skitsetegninger for kunderne. Det gør de så godt, at de nu for anden gang er kåret som gazellevirksomhed. Foto: Jørgen Kirk

Kommer hurtigt i mål

- Vi har udviklet os undervejs, og så har vi et godt produkt, som betyder, at vi har sat mange konkurrenter af. Der er ikke mange, som tilbyder et helt byggekoncept, så vi kan lave bygningerne hurtigere og med bedre isolering. Vi kommer hurtigere i mål, så vi har et godt navn i branchen, forklarer Tommy Kjær Bundgaard.

På Gråhedevej består firmaet af fire kontorpladser til de to ejere og to ansatte, der håndterer ordrer og leverancer. Lagerbygninger er der ingen af. Panelerne bestilles i Holland og Belgien og leveres direkte til byggepladserne.

Danske håndværksfirmaer står for omkring 40 procent af den voksende omsætning hos Panelbyg, der også eksporterer.

Annonce

Små og mellemstore projekter

- Nordmænd har noget, vi ikke har i Danmark. De har oliepenge, siger Bjarne Bundgaard med et smil om, hvorfor 60 procent af omsætningen kommer fra nabolandet.

Udover at byggelysten er stor i Norge, er byggeprojekterne også mindre, hvilket spreder konkurrencen. I Danmark er der større kamp om kunderne. Det giver lavere priser og mindre overskud.

- Vi jagter heller ikke de store projekter, fordi der er for mange om buddet. Vi holder os til de små og mellemstore projekter, siger Tommy Kjær Bundgaard.

De senere år er landbruget begyndt at komme på fode efter nogle magre år, og når det regner på præsten, drypper det som bekendt også på degnen.

Annonce

Parcelhuse er nyt mål

Udviklingen går dog ikke i stå, fordi det går godt. Bjarne og Tommy Bundgaard er i gang med at udvikle en tredje - og indtil videre lovende - gren af virksomheden, som skal målrettes parcelhusbyggeri. De vil sælge isolering, der fylder mindre og er lige så god som kendte materialer.

- Hvis man skal bygge et parcelhus på 160 kvadratmeter, kan man spare otte kvadratmeter på at bruge den isolering. Det seneste års tid har vi haft stor efterspørgsel på det på grund af nye regulativer om isolering, siger Bjarne Bundgaard, der forudser et voksende marked netop på grund af bygningsregulativerne, der skal begrænse energiforbruget i husene kraftigt.

Annonce
Ringkøbing For abonnenter

Dansk er vejen til succes: Ngun har en dansk mand på arbejde og en burmesisk mand derhjemme

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Coronasmitten sætter fortsat rekorder: 321 lokale er smittet de seneste syv dage

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ridder af Hvide Sande og meget mere: Tidligere borgmester fik helt særlig overraskelse til sin fødselsdag

Ringkøbing-Skjern

Gæt en træner: Vind billetter til Skjern Håndbolds kamp mod Mors Thy

Ringkøbing-Skjern

47-årig mand bortvist fra værtshus: - Han råbte og skreg, siger politiet

Dall: Støttepartierne lagde regeringen i benlås og fik deres finanslov

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ribo Vinduer opfører ny fabriksbygning på 9500 kvm., Bechs Hotels ordrebog med alle 250 julefrokost-bestillinger forsvandt og andre glimt fra Gamle Dage

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Ringkøbing-Skjern

Hvide Sande For abonnenter

Naboer er rasende over erhvervsmands byggeri af swimmingpool og anneks midt i Søndervig

Flertal finder penge til bedre forhold for fødende efter tre år

Ringkøbing-Skjern

To biler på afveje på glatte veje: Mor og barn på skadestuen efter uheld

Navne For abonnenter

Til minde om: Helga Kloster fejrede livet på sit dødsleje

Ringkøbing-Skjern

Pas på, hvis du bliver tilbudt en billig gyngestol: Indbrudstyve havde en travl weekend

Annonce