Annonce
Vestjylland

Gaven fra kinesiske Jack Ma er landet i Østjylland

Dorte Christensen, Indkøb & Medicoteknik, og Anders Kühnau, regionsrådsformand, Region Midtjylland, tager imod donationen af værnemidler fra Jack Ma Foundation. Foto: Niels Åge Skovbo, Region Midtjylland
Region Midtjyllands centrale lager har nu modtaget de donerede værnemidler, der skal fordeles til regioner og kommuner i hele landet.
Annonce

Regionen: Så kom den gavmilde donation fra den kinesiske mangemilliardær Jack Ma. Den befinder sig nu på Region Midtjyllands centrale lager i Østjylland, og herfra skal gaven, som består af i alt 16 paller med værnemidler som ansigtsmasker og beskyttelsesdragter, så fordeles ud til alle landets regioner.

- Vi takker for hjælpen fra Kina. Donationen hjælper os med at holde høj sikkerhed for vores ansatte. Personalets sikkerhed har høj prioritet af hensyn til de ansatte selv, deres pårørende, patienterne og resten af landets borgere. Værnemidlerne sikrer at vi kan beskytte medarbejdere mod coronavirus, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

De donerede værnemidler skal hurtigt fordeles til resten af landets regioner og kommuner. Inden det sker, skal hygiejnesygeplejersker fra Region Midtjylland vurdere, hvilke behandlingssituationer de donerede masker og beskyttelsesdragter kan benyttes i.

- Vi forventer at de fleste donerede varer er standardvarer, som vi ved, hvordan vi kan benytte i sundhedsvæsnet. Sikkerheden er afgørende, derfor går hygiejnesygeplejerskerne straks i gang med at vurdere, hvilke funktioner de donerede varer kan gøre gavn i, siger Dorte Christensen, afdelingschef i Indkøb & Medicoteknik i Region Midtjylland.

Masker og beskyttelsesdrager skal i første omgang fordeles til regionerne efter en fast fordelingsnøgle udregnet på baggrund af blandt andet indbyggertal. Det sker for at sikre alle egne af landet en fair andel af donationen.

Regionsrådsformand Anders Kühnau tager imod donationen af blandt andet knap en halv million mundbind fra Jack Ma Foundation. Foto: Niels Åge Skovbo, Region Midtjylland
Annonce

Video: Rune Borre-Jensen, Region Midtjylland

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vestjylland

Fastholder: - Jeg så ulven

Annonce