Annonce
Skjern

Gastronomi i verdensklasse: Vestjysk spiritus skal styrke oplevelser ved spisebordet

Anders Juhl Hansen (t.v.) og Henrik Agger er med deres virksomhed, Lowlands i Stauning, kommet i fint selskab som ambassadører for udsøgt gastronomi i Region Midtjylland. Foto: Christian Baadsgaard
Region Midtjylland får som noget nyt et gastronomisk ambassadørkorps, der tæller blandt andre snapseproducenten Lowlands Denmark og Stauning Whisky.
Annonce

Stauning: Siden Region Midtjylland i 2017 blev udnævnt til Europæisk Gatronomiregion, er gryden holdt i kog, og nu bliver der skruet yderligere op for blusset. Således er der netop udnævnt ti ambassadører, der skal være med til at udvikle og promovere gastronomien.

Korpset tæller blandt andre Lowlands Denmark, der producerer snaps, og Stauning Whisky, der ligger lige i nabolaget. Hos sidstnævnte siger medstifter Alex Munch om den nye ambassadørtitel:

- Stauning Whisky er med som ambassadør, fordi vi gerne vil være med til at udbrede kendskabet til alle de dygtige, midtjyske mennesker, der lever af og for at levere et godt fødevareprodukt til de danske forbrugere. Produkter, der ganske enkelt er i verdensklasse.

På listen over ambassadører er eksempelvis også Klosterhedens Vildt, Michelin-restauranten Domestic i Aarhus og Venø Seafood. Fælles for de ti udvalgte er, at de alle bidrager med events, der kan vise interesserede, hvor stærk gastronomien er i regionen.

De ti ambassadører

Andersen Winery - frugtvin, Knebel.

Axel Månsson - økologisk landbrug, Brande.

Gothenborg - økologisk fjerkræ, Them.

Klosterhedens Vildt - vildt fra hele Jylland, Bækmarksbro.

Jesper Krabbe/Krabbe Food - tidligere souschef på Henne Kirkeby Kro, Bøvlingbjerg.

Lowlands - producent af snaps, Stauning.

Restaurant Domestic - Michelin-restaurant, Aarhus.

Restaurant Moment - vegetar-restaurant, Rønde.

Stauning Whisky - producent af whisky, Stauning.

Venø Seafood - leverandør af skaldyr, Venø.

Annonce

Mad over bål ved havet

Stauning Whisky og Lowlands Denmark er begge repræsenteret, når Venø lørdag 16. maj er vært for et event med titlen 'Østers og dansk drikkelse.'

Til dette arrangement sælges der maksimalt 25 billetter til en stykpris på 395 kroner, mens en eksklusiv skare på 20 personer lørdag 15. august får mulighed for at smage på 'Mad over bål ved Vesterhavet.'

Her koster en billet 795 kroner, og ud over hummere, krabber, østers og andet godt fra havet bliver der på denne sensommerlørdag også serveret whisky fra Stauning, snaps fra Lowlands og frugtvin fra Andersen Winery, der har hjemme på Djursland.

Medejer hos Lowlands Denmark, Anders Juhl Hansen, siger om deltagelsen:

- Vi vil gerne være med til at fortælle historien om dansk gastronomi, og hvad vi kan bidrage med. Det er jo en skøn blanding af store, etablerede navne og små, nye som vores. Det er en legeplads, vi gerne vil ind at lege på sammen med de andre. Det giver noget synlighed.

Zenia Mikkelsen, projektleder for den regionale satsning på gastronomi, glæder sig over sammensætningen af det nye korps:

- De ti ambassadører er pragteksemplarer på smagen af Region Midtjylland, og vi er stolte over, at netop de kokke, producenter og landmænd har takket ja til rollen.

Medstifter af Stauning Whisky, Alex Munch, ser store perspektiver i at være med i det nye korps af gastronomiske ambassadører. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Kurt fra Holmsland gjorde det: Hole-in-one i strid vestenvind

Annonce