Annonce
Vestjylland

Garnbutik kører på skinner: Nu skal de hjemløse have en lille hånd

Vibeke Bundesen har fundet sin rette hylde som selvstændig i butikken I Centrum i Vemb. Foto: Jan Briks
Efter et halvt år kører garn- og stofbutikken I Centrum i Vemb på skinner. I uge 46 donerer butikken dele af sit salg til at hjælpe hjemløse i Holstebro.

Vemb: "Nemt" er det ikke at starte egen butik op i hjertet af Vemb. Men salget har der ikke været problemer med - her i butikken I Centrum, som Vibeke Bundesen åbnede i slutningen af april - tidligere på året.

- Folk er helt tossede med at strikke herude. Og der kommer kunder fra både Thorsminde, Ulfborg, Struer og Holstebro herud, siger hun.

Som månederne er gået har hun overtaget byens salg af både håndkøbsmedicin, vare- og landbrugslotteri. Alt sammen har hjulpet på omsætningen - selvom det primært fortsat er garn, stof og gaveartikler, der sælges mest af i butikken.

- Jeg har vel en 60-70 kunder om dagen, og så syer jeg jo også og broderer for folk, siger Vibeke Bundesen og forklarer, at der særligt her op til jul travlt med at brodere navne på håndklæder - en efterspurgt vare her i butikken.

Annonce

Garn til hjemløse

I indeværende uge - uge 46 - har butikken dedikeret dele af sit salg til Kirkens Korshærs varmestue i Holstebro. Ideen kom efter en snak med nogle af butikkens kunder:

- De fortalte om, hvor meget garn de egentlig har derhjemme. Meget af det får de aldrig brugt, og så tænkte jeg, at det måtte andre da kunne få gavn af, så jeg ringede ind til varmestuen i Holstebro for at høre, om de kunne bruge det, siger Vibeke Bundesen og forklarer, at varmestuen selv har strikkeklubber knyttet til, der bruger garnet til at strikke strømper, huer og tæpper af til brugerne.

Derfor har der siden mandag været linet op med brugt garn fra fem flyttekasser på bordene i butikken. Indtjeningen fra det brugte garn sendes efter ugens slutning til varmestuen sammen med de resterende nøgler.

Og så donerer Vibeke Bundesen ligeledes to kroner per solgte nye garnnøgle.

- Så jeg forventer, at det bliver en tusind-kroner, når ugen er slut. Det er jo ikke en herregård, men alt sammen tæller jo, siger hun.

At det var varmestuen, der skulle have pengene har en særlig grund bag sig:

- Jeg kunne jo også finde strikkeklubber, der sender til udlandet. Men jeg tænkte, at nu har vi 32 hjemløse i Holstebro Kommune, så kunne man da ligeså godt hjælpe dem, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Innovest II droppet: Byråd vil hellere renovere Skjerns gamle rådhus

Læserbrev

Læserbrev: Lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen

Læserbrev: Indlægget “Lad der ikke gå sognepolitik i sagen” om Innovests husning af de kommunale arbejdspladser havde nogle gode pointer, der førte til den rigtige konklusion i et dilemma. Der savnes nogle tal på økonomien, og jeg kan betvivle, kommunalbestyrelsen har det vigtigste; det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede omsætning i detailhandelen. Butikkerne vil miste omsætning. Ikke blot til nabobyerne, men også til storcentrene i de større byer og til netbutikkerne udenfor kommunen. Det vil koste arbejdspladser, give tomme butikslejemål og tomhed i bymidten. Så på den måde et paradoks, når et erhvervscenter er omdrejningspunktet for at trække kunderne væk fra de små lokale erhvervsdrivende. Vi har jo lige fulgt kampen for købmanden i Stauning, og her er det så i større målestok. Du kan blot se til Esbjerg, hvad det har betydet i Kongensgade, at kontorer er flyttet på havnen. Og omvendt, hvad de gør i Billund for at trække folk til midtbyen. Så byrådet bør have det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede detailomsætning i kommunen med i ligningen. Det er ikke nok med en kort tilbagebetalingstid på investeringen i Excel-arket. Så jeg er enig med Jacob Agerbo i, at der ikke skal gå sognepolitik i sagen. For det handler ikke kun om finansiering og besparelser, men også om tabt detailhandel. Ikke “bare” i Skjern midtby. Men i kommunen. For der ingen garanti for, at omsætningen affødt af butiksdøden bliver i Skjern/Tarm, eller for den sags skyld i kommunen. Så derfor vedkommer det også borgerne udenfor Skjern ... Så herfra skal opfordringen lyde; lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen.

Annonce