Ringkøbing

Gang i salget: Legetøjslopper giver læring

Brødrene Alexander og Rasmus solgte ud af deres legetøj på loppemarkedet i Ringkøbing, og det var med stor succes. Foto: Mads Dalegaard
Med 175 private stande på lørdagens loppemarked i Ringkøbing var der blevet ryddet grundigt op på legeværelser og pulterrum. Noget blev solgt, noget gjorde ikke. Men det var en hyggelig dag.

RINGKØBING: Der er ikke helt enighed om i hvilken lomme, pengene skal ende, men penge kom der, da brødrene Alexander og Rasmus Jul Kaae Kristoffersen solgte ud af deres legetøj på lørdagens loppemarked i ROFI-Centret.

- Vi sælger det, fordi vores mor synes, at der er fyldt op med ting, som vi aldrig bruger, fortæller Alexander på 12 år, der har brugt de seneste dage sammen med sin 16-årige bror på at samle LEGO-klodser til figurer og bygninger, der gør sig godt på loppebordet sammen med Playmobil, Duplo og lignende.

Og det klinger i kassen. Mindre end halvanden time efter åbningen er der solgt for over 500 kroner.

- Mor synes, at pengene skal gå til vores sommerferie, fortæller Rasmus, mens Alexander tænker, at det kunne være rart med lidt lommepenge i stedet for.

Camilla og Jakob Pedersen havde ryddet op på deres store pulterrum i håb om, at nogen kunne genbruge blandt andet børnetøjet. Samtidig fik de en hyggelig dag sammen. Foto: Mads Dalegaard

Styr på legesagerne

Sagen er endnu ikke afgjort, afslører Jette Kaae Kristoffersen med et smil. Hun holder sig lidt i baggrunden og lader drengene klare ærterne selv. For de gør det så godt. På telefonen har de lavet en liste over ting til salg med en mulig pris, og på en anden liste bliver der ført regnskab over det solgte.

- De er gået op i det med liv og sjæl, og de lærer en masse. De snakker selv priser med folk og er gode til at vise andre børn, hvad legetøjet kan, så det bliver mere spændende at købe, forklarer hun, mens sønnerne har kunder.

- Og så er det jo bare en rigtig hyggelig måde at være sammen på, tilføjer Jette Kaae Kristoffersen

Kaffe og sludder

I den anden ende af hallen er det et forældrepar, der nyder dagen. Mens bedsteforældrene passer de små, er der tid til voksensnak og røverhistorier indimellem kunderne, der spørger til priser på bælter, pynteting og børnetøj og alt det andet, som parret Jakob og Camilla Pedersen fra Tim har fragtet med på loppemarked.

- Vi har et hus med 120 kvadratmeter pulterrum, og nu skulle der gøres forårsrent, fortæller Jakob Pedersen med et grin.

Camilla Pedersen har været på arbejde hele natten på Hotel Fjordgården, men kan sagtens holde sig vågen, fordi det er så hyggeligt at stå og snakke med sin mand, kunderne og alle de andre, hun kender, som også har en stand på loppemarkedet.

- Jeg har en kollega og to veninder, der også er her og Jakobs kusine står lige derover, siger hun og peger på den næste række af stande i hallen.

Familien forberedte standen allerede fredag aften, hvor børnene var med, og fra morgenstunden lørdag før markedet åbnede, var der tid til kaffe med de andre loppesælgere.

Loppemarkedet var i øvrigt udelukkende for private sælgere.

ROFI-Centrets parkeringspladser stod ikke ledige i mange minutter ad gangen, mens loppemarkedet var i gang. For der kom hele tiden nye, der skulle se på den mange forskellige slags lopper, der var på de 175 private stande. Foto: Mads Dalegaard
0/0
Annonce
Erhverv For abonnenter

Høhotel, laks og islændere: Skjern BnB går nye veje

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Stafet for Livet: Over 200.000 kroner til kampen mod kræften

Erhverv

Et paradis for islændere: Landi-Askja på opdagelse omkring Skjern Å

Ringkøbing For abonnenter

Forening for kirkegårdskultur: Tænk jer grundigt om, før I fjerner gravstenene

Danmark For abonnenter

Thorbjørn har skabt millionforretning på influencere: Branchens omsætning kan tredobles i år

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Vis lidt respekt for - og på - kirkegårdene

Et instagram moment finder man på Bispebjerg Kirkegård, når de japanske kirsebærtræer blomstrer. Så hippe er de lyserøde selfies, at de er nævnt i dagbladet Politikens 'ultimative byguide til nye studerende', som advarer om, at man får travlt i trængslen: "Du er langt fra den eneste, der fifler med at skrive #sakura på din telefon, og det tager tid at sikre det helt rigtige stoiske smil, når du skal fange dit hoppebillede", hedder det i avisens anbefalinger. Kirkegårde er åbne for alle, ikke kun for de sørgende. Men roen og gravfreden er nogle steder ved at blive overdøvet af selfies, solbadning og udflugter med det hele. For tre år siden gik det helt galt, da en to-dreng legede gemmeleg med sine forældre på Vestre Kirkegård i København: En gravsten faldt ned over drengen, som døde. Ulykken har betydet, at kirkeministeriet og arbejdstilsynet har krævet sikring af kirkegårdenes gravmonumenter. Ikke nogen billig øvelse - og økonomi er da også begrundelsen for, at menighedsrådet i No har besluttet at nedlægge sit lapidarium - stedet, hvor sten fra nedlagte grave står opbevaret. Hvis efterladte ikke inden årets udgang har bedt om at få udleveret sløjfede sten, vil de blive sendt til knusning, lyder det på et opslag ved kirken. Det er vel ikke helt urimeligt at spørge, om et enkelt tragisk dødsfald virkelig behøver at føre til destruktion af kulturarv, fordi menighedsråd føler sig økonomisk presset af sikkerhedskrav. Sikkerhedskrav, som vel at mærke ikke ville være nødvendige, hvis folk kunne færdes med helt almindelig pli på kirkegårdene. Det vil sige uden at tumle larmende omkring mellem - eller for den sags skyld på - gravstenene. Kirkegårdene er for både de døde og de levende. Førstnævnte gruppe tager formentlig både selfies og solbadning i stiv arm, men der er alle gode grunde til, at de levende gør sig klart, at kirkegårde er steder, hvor der først og fremmest skal være plads til ro og fordybelse. Hvis det var udgangspunktet for alle kirkegårdsbesøg, ville der næppe være brug for den helt vilde sikring af gravstenene, og vi ville kunne bevare den kulturhistorie, som stenene er enestående eksponenter for. Det er sten med sjæl - og det vil være blodig synd, hvis de skal ofres for ussel mammon og sjælløs mangel på respekt.

Tarm For abonnenter

73-årig giver atter Europa pedal: Mads Peder cykler ny cykel hjem fra Italien

Navne For abonnenter

Henriette blev kun 33 år: Hun nåede ikke med til barnedåb

Skjern

HydraSpecma investerer i ny fabrik og svensk hovedkontor

Skjern For abonnenter

Galleri: 581 deltog i stafet for livet

Annonce