Annonce
Ringkøbing

Gang i salget: Legetøjslopper giver læring

Brødrene Alexander og Rasmus solgte ud af deres legetøj på loppemarkedet i Ringkøbing, og det var med stor succes. Foto: Mads Dalegaard
Med 175 private stande på lørdagens loppemarked i Ringkøbing var der blevet ryddet grundigt op på legeværelser og pulterrum. Noget blev solgt, noget gjorde ikke. Men det var en hyggelig dag.

RINGKØBING: Der er ikke helt enighed om i hvilken lomme, pengene skal ende, men penge kom der, da brødrene Alexander og Rasmus Jul Kaae Kristoffersen solgte ud af deres legetøj på lørdagens loppemarked i ROFI-Centret.

- Vi sælger det, fordi vores mor synes, at der er fyldt op med ting, som vi aldrig bruger, fortæller Alexander på 12 år, der har brugt de seneste dage sammen med sin 16-årige bror på at samle LEGO-klodser til figurer og bygninger, der gør sig godt på loppebordet sammen med Playmobil, Duplo og lignende.

Og det klinger i kassen. Mindre end halvanden time efter åbningen er der solgt for over 500 kroner.

- Mor synes, at pengene skal gå til vores sommerferie, fortæller Rasmus, mens Alexander tænker, at det kunne være rart med lidt lommepenge i stedet for.

Annonce
Camilla og Jakob Pedersen havde ryddet op på deres store pulterrum i håb om, at nogen kunne genbruge blandt andet børnetøjet. Samtidig fik de en hyggelig dag sammen. Foto: Mads Dalegaard

Styr på legesagerne

Sagen er endnu ikke afgjort, afslører Jette Kaae Kristoffersen med et smil. Hun holder sig lidt i baggrunden og lader drengene klare ærterne selv. For de gør det så godt. På telefonen har de lavet en liste over ting til salg med en mulig pris, og på en anden liste bliver der ført regnskab over det solgte.

- De er gået op i det med liv og sjæl, og de lærer en masse. De snakker selv priser med folk og er gode til at vise andre børn, hvad legetøjet kan, så det bliver mere spændende at købe, forklarer hun, mens sønnerne har kunder.

- Og så er det jo bare en rigtig hyggelig måde at være sammen på, tilføjer Jette Kaae Kristoffersen

Kaffe og sludder

I den anden ende af hallen er det et forældrepar, der nyder dagen. Mens bedsteforældrene passer de små, er der tid til voksensnak og røverhistorier indimellem kunderne, der spørger til priser på bælter, pynteting og børnetøj og alt det andet, som parret Jakob og Camilla Pedersen fra Tim har fragtet med på loppemarked.

- Vi har et hus med 120 kvadratmeter pulterrum, og nu skulle der gøres forårsrent, fortæller Jakob Pedersen med et grin.

Camilla Pedersen har været på arbejde hele natten på Hotel Fjordgården, men kan sagtens holde sig vågen, fordi det er så hyggeligt at stå og snakke med sin mand, kunderne og alle de andre, hun kender, som også har en stand på loppemarkedet.

- Jeg har en kollega og to veninder, der også er her og Jakobs kusine står lige derover, siger hun og peger på den næste række af stande i hallen.

Familien forberedte standen allerede fredag aften, hvor børnene var med, og fra morgenstunden lørdag før markedet åbnede, var der tid til kaffe med de andre loppesælgere.

Loppemarkedet var i øvrigt udelukkende for private sælgere.

ROFI-Centrets parkeringspladser stod ikke ledige i mange minutter ad gangen, mens loppemarkedet var i gang. For der kom hele tiden nye, der skulle se på den mange forskellige slags lopper, der var på de 175 private stande. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Skoleledere om folketingspolitikere: Et klart løftebrud!

Læserbrev: Regeringen går mod egne løfter, når den vil spare på erhvervsskoler og gymnasier. 28,9 mio. på erhvervsskolerne og 18 mio. på gymnasier: så meget vil Regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Konservative, Alternativet og Liberal Alliance spare om året fra 2021-2023. Dét vil ramme skolerne hårdt. Allerede nu er både erhvervsskoler og gymnasier hårdt ramt af det berygtede 2% omprioriteringsbidrag – en pæn indpakning af en årlig besparelse, der ikke kan undgås at tage en bid af kvaliteten af uddannelserne. Så glæden var stor, da vi kunne se, at denne besparelse var fjernet med finanslovsforslaget for 2020. Nuvel, selv den største optimist forventede nok ikke, at vi fik de penge tilbage, som allerede var forsvundet (og netop allerede taget direkte fra vores unge menneskers uddannelser), men vi var alligevel lettede over at besparelserne nu var fortid! Sådan gik det ikke. Besparelserne er en direkte konsekvens af en underfinansiering af den nye uddannelse: Forberedende Grunduddannelse (FGU). Et manglende budget på intet mindre end 60 millioner! Lad os, før alt andet, slå fast: vi bakker op om den nye FGU. Men vi er uforstående over for, at man ikke har fundet ”nye” penge til dette formål. Det er en svinestreg, intet mindre – at ungdomsuddannelserne igen skal ”bøde” med besparelser for at finansiere nye tiltag. I de kommende 10 år vil vi lokalt i Ringkøbing Skjern se et drastisk fald i størrelsen af ungdomsårgange. Det presser vores ungdomsuddannelser til max. Sammenholdes denne udvikling med de mange besparelser, kan dét at bevare et attraktivt uddannelsestilbud til de unge blive svært udfordret – hvilket vil gå ud over bosætningen. Det vil være en katastrofe for en kommune, der i forvejen har svært ved at tiltrække tilstrækkelig arbejdskraft.

Videbæk

Intens eftersøgning endte lykkeligt: Hundehvalpen Nala stak af efter uheld på motorvej, men er fundet igen

Annonce