Ringkøbing

Gang i salget: Legetøjslopper giver læring

Brødrene Alexander og Rasmus solgte ud af deres legetøj på loppemarkedet i Ringkøbing, og det var med stor succes. Foto: Mads Dalegaard
Med 175 private stande på lørdagens loppemarked i Ringkøbing var der blevet ryddet grundigt op på legeværelser og pulterrum. Noget blev solgt, noget gjorde ikke. Men det var en hyggelig dag.

RINGKØBING: Der er ikke helt enighed om i hvilken lomme, pengene skal ende, men penge kom der, da brødrene Alexander og Rasmus Jul Kaae Kristoffersen solgte ud af deres legetøj på lørdagens loppemarked i ROFI-Centret.

- Vi sælger det, fordi vores mor synes, at der er fyldt op med ting, som vi aldrig bruger, fortæller Alexander på 12 år, der har brugt de seneste dage sammen med sin 16-årige bror på at samle LEGO-klodser til figurer og bygninger, der gør sig godt på loppebordet sammen med Playmobil, Duplo og lignende.

Og det klinger i kassen. Mindre end halvanden time efter åbningen er der solgt for over 500 kroner.

- Mor synes, at pengene skal gå til vores sommerferie, fortæller Rasmus, mens Alexander tænker, at det kunne være rart med lidt lommepenge i stedet for.

Camilla og Jakob Pedersen havde ryddet op på deres store pulterrum i håb om, at nogen kunne genbruge blandt andet børnetøjet. Samtidig fik de en hyggelig dag sammen. Foto: Mads Dalegaard

Styr på legesagerne

Sagen er endnu ikke afgjort, afslører Jette Kaae Kristoffersen med et smil. Hun holder sig lidt i baggrunden og lader drengene klare ærterne selv. For de gør det så godt. På telefonen har de lavet en liste over ting til salg med en mulig pris, og på en anden liste bliver der ført regnskab over det solgte.

- De er gået op i det med liv og sjæl, og de lærer en masse. De snakker selv priser med folk og er gode til at vise andre børn, hvad legetøjet kan, så det bliver mere spændende at købe, forklarer hun, mens sønnerne har kunder.

- Og så er det jo bare en rigtig hyggelig måde at være sammen på, tilføjer Jette Kaae Kristoffersen

Kaffe og sludder

I den anden ende af hallen er det et forældrepar, der nyder dagen. Mens bedsteforældrene passer de små, er der tid til voksensnak og røverhistorier indimellem kunderne, der spørger til priser på bælter, pynteting og børnetøj og alt det andet, som parret Jakob og Camilla Pedersen fra Tim har fragtet med på loppemarked.

- Vi har et hus med 120 kvadratmeter pulterrum, og nu skulle der gøres forårsrent, fortæller Jakob Pedersen med et grin.

Camilla Pedersen har været på arbejde hele natten på Hotel Fjordgården, men kan sagtens holde sig vågen, fordi det er så hyggeligt at stå og snakke med sin mand, kunderne og alle de andre, hun kender, som også har en stand på loppemarkedet.

- Jeg har en kollega og to veninder, der også er her og Jakobs kusine står lige derover, siger hun og peger på den næste række af stande i hallen.

Familien forberedte standen allerede fredag aften, hvor børnene var med, og fra morgenstunden lørdag før markedet åbnede, var der tid til kaffe med de andre loppesælgere.

Loppemarkedet var i øvrigt udelukkende for private sælgere.

ROFI-Centrets parkeringspladser stod ikke ledige i mange minutter ad gangen, mens loppemarkedet var i gang. For der kom hele tiden nye, der skulle se på den mange forskellige slags lopper, der var på de 175 private stande. Foto: Mads Dalegaard
0/0
Ringkøbing

En dag på butikssofaen: Is i farvandet, en ny bluse - og så videre til Toscana

Ringkøbing

Shoppepause: Sofaen skaber vigtige relationer

Ringkøbing

2 x 10 hurtige til Hingerne

Ringkøbing

På vej: Påskefarver og summende venner

Ringkøbing

Erhvervsfolk køber gammelt posthus: Vores ultimative drøm er et diskotek

Erhverv

Mini Bazar genåbnet - ny ejer er ikke bekymret for hærværk

Ringkøbing

Damtoften har fået sin egen hjertestarter

Ringkøbing

- Hvis man står stille og roligt nede i bageriet, kan du høre, at de skriger inde over køl og frost