Annonce
Hvide Sande

Gang i indsamling af underskrifter: Jagtforening frygter lukning af skydebane

Formanden for Hvide Sande Jagtforening frygter for foreningens fremtid, hvis Ringkøbing-Skjern Kommune vælger at lukke en flugtskydningsbane ved Langsand. Arkivfoto: John Randeris
- Hvorfor nedlægge noget, der aldrig har været klaget over, siger formanden for Hvide Sande Jagtforening, Per Madsen - han frygter, at Ringkøbing-Skjern Kommune vælger at lukke en flugtskydningsbane ved Langsand.
Annonce

Hvide Sande: - Vi er nok Danmarks eneste skydebane, der aldrig har haft en klage.

Per Madsen, der er formand i Hvide Sande Jagtforening, har haft rigeligt at se til med at besvare henvendelser på mobilen i de seneste dage.


Jeg synes, det er ringe at lægge det op på kommunens hjemmeside uden at varsle os.

Per Madsen, formand i Hvide Sande Jagtforening


Årsagen er den, at et af foreningens medlemmer i fredags tilfældigt læste på en dagsorden fra teknik- og miljøudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune, at flugtskydningsbanen ved Langsand angiveligt er i fare for at blive lukket:

- Vi er overhovedet ikke blevet kontaktet om det. Jeg synes, det er ringe at lægge det op på kommunens hjemmeside uden at varsle os, tilføjer Per Madsen, der søndag mødtes med de øvrige i jagtforeningens bestyrelse for at drøfte situationen.

Helt præcist står der dette i dagsordenen om skydebanen i Hvide Sande under et punkt, der omhandler forslag til kommuneplan 2021-2033: 'Den eksisterende skydebane ved Langsand planlægges fremadrettet som et rekreativt område uden en skydebane grundet beliggenheden i byen.'

Annonce

Mange skriver under

Hvide Sande Jagtforening har straks sat gang i en indsamling af underskrifter i håb om at få politikerne til at ændre mening.

Mandag først på eftermiddagen havde 280 personer digitalt givet deres opbakning til at bevare flugtskydningsbanen, der ligger i et grønt område på kanten af Ringkøbing Fjord - lidt øst for et rensningsanlæg og virksomheden Atlantic Sapphire.

- Vi er nødt til at sætte alt på spil for det her. Hvis vi ikke har skydebanen, så er der ikke noget, der hedder Hvide Sande Jagtforening, fastslår Per Madsen.

Formanden for teknik- og miljøudvalget, John G. Christensen (S), forklarer, at der endnu ikke er besluttet noget vedrørende den pågældende skydebane, men at den indgår i en større plan med at fastsætte de fysiske rammer for kommunens udvikling i årene fremover.

John G. Christensen siger dog om en mulig lukning af flugtskydningsbanen ved Langsand, at 'det kan godt gå hen og blive konsekvensen':

- Den ligger inde i byen, så skydebanen kan komme i vanskeligheder, siger udvalgsformanden.

John G. Christensen tilføjer, at flere skydebaner er under den kommunale radar; at der altså er tale om et overordnet blik.

Således bliver det også beskrevet i seneste dagsorden fra teknik- og miljøudvalget, at 'eksisterende skydebaner rammelægges som støjende fritidsanlæg.'

Annonce

Høringsfase i otte uger

Teknik- og miljøudvalgets indstilling går nu videre til økonomiudvalget og byrådet, hvorefter der venter en offentlig høringsfase i otte uger:

- Der bliver de også hørt. De får direkte besked, siger John G. Christensen med henvisning til Hvide Sande Jagtforening.

Ifølge foreningens formand er flugtskydningsbanen ved Langsand åben hver lørdag i perioden fra påske og frem til 1. september, hvor der fra fire standpladser kan skydes efter lerduer i et tidsrum fra klokken 10 til 16.

Der ud over er det i august også muligt for foreningens omkring 130 medlemmer at benytte faciliteterne på banen om aftenen på onsdage:

- Foreningen har vist haft banen i over 40 år. Hvorfor nedlægge noget, der aldrig har været klaget over, lyder det undrende fra Per Madsen.

Han tilføjer, at der hverken fra kommunens eller politiets side har været indvendinger af nogen art i forbindelse med rutinemæssige godkendelser af skydebanen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Dyretransport-chauffører stiller minister ultimatum: Henvend dig inden tirsdag, eller vi nægter at arbejde

CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Skjern For abonnenter

Far sløjfede et dige for 27 år siden - nu har sønnerne fået dom for, at de skal bygge det igen

Annonce