Annonce
Ringkøbing-Skjern

En byggebranche med speederen i bund giver kø på kommunekontorer

Kommunen ansatte allerede sidste år en ny sagsbehandler, men en opgørelse fra kommunens byggesagskontor viser, at mængden af miljø- og byggesager i første kvartal 2021 er 45 procent højere end samme kvartal i 2019. Pressefoto: Ringkøbing-Skjern Kommune
Mens corona-nedlukningen har ført til tomme ordrebøger hos nogle erhverv, har produktionsvirksomhederne i Ringkøbing-Skjern Kommune haft overraskende travlt. Så travlt, at også kommunens ansatte, der behandler ansøgninger om byggesager, er kommet på overarbejde

Ringkøbing-Skjern: Det går godt i Ringkøbing-Skjern Kommune. Så godt faktisk, at kommunen allerede sidste år ansatte en medarbejder mere i byggesagskontoret. Det skulle sikre, at bunken af ansøgninger om byggetilladelser fra bl.a. virksomheder ikke blev for høj, og ventetiden blev for lang.

Men uanset, at der er flere hoveder og hænder om sagsbehandlingen, er ventetiden igen for lang. Simpelthen fordi store dele af erhvervslivet i kommunen har udvidelser med i fremtidsplanerne, skriver Ringkøbing-Skjern Kommune i en pressemeddelelse.

- Det er et dilemma, for på én og samme tid er der tale om en rigtig god historie - og om en ikke så god historie, siger borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune, Hans Østergaard, om byggesagsbehandlingen, der i Ringkøbing-Skjern Kommune på mange måder er blevet et barometer for virksomhedernes tilpasningsdygtighed og evne til at vækste - selv under en coronanedlukning.

Annonce

45 pct flere byggesager

Kommunen ansatte allerede sidste år en ny sagsbehandler, men en opgørelse fra kommunens byggesagskontor viser, at mængden af miljø- og byggesager i første kvartal 2021 er 45 procent højere end samme kvartal i 2019.

- Vores sagsbehandlingstid er p.t. på 8-10 uger på byggesager og på ca. 12 uger for landzonesager. Vi er presset af, at der er vækst i samfundet, og derfor er sagsbehandlingen lidt længere, end vi selv kunne ønske os, forklarer leder af kommunens Byg- og Miljø-afdeling, Gunnar Frandsen.

Han tilføjer, at med indførelse af et nyt bygningsreglement i 2018 blev der indført øget dokumentationskrav i forbindelse med afslutning af byggesager samt krav om, at alle byggesager nu skal afsluttes med en ibrugtagningstilladelse. Begge dele betyder, at ressourceforbruget er øget betragteligt i forhold til tidligere på selv små byggesager.


Vores sagsbehandlingstid er p.t. på 8-10 uger på byggesager og på ca. 12 uger for landzonesager.

Gunnar Frandsen, leder af kommunens Byg- og Miljø-afdeling


Gunnar Frandsen understreger, at selv om sagsbehandlingstiden holder sig inden for de servicemål for den kommunale erhvervsrettede sagsbehandling for miljøgodkendelser af virksomheder og husdyrbrug samt byggesager, som KL og regeringen har aftalt, så er ambitionen i Ringkøbing-Skjern Kommune fortsat at gøre det endnu bedre - og hurtigere.

- Vi forsøger at være i tæt dialog med virksomheder, som har behov for at udvide, så vi i fællesskab får skabt de gode løsninger. Vi har en høj prioritering af virksomhedernes sager, og med de øgede ressourcer, der er tilført byggesagsområdet, håber vi, at virksomhederne snart vil komme til at opleve en hurtigere sagsbehandling, forklarer Gunnar Frandsen.

Spørgeskemaerne fra DI til virksomhederne, hvor de bliver bedt om at veje og vurdere de enkelte kommuners erhvervsvenlighed, bliver i netop disse dage udsendt til virksomheder i hele landet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hvide Sande

'Hvide Sande' har stadig førstepladsen i danskernes tv-hjerter - og er nu kommet med i eksklusiv klub

Annonce