Hvide Sande

Gammel grillbar i helt nye klæder

Siden 1995 har Cafe Gaflen haft hjemme i Hvide Sande, så der er snart jubilæum. Foto: Anita Rahbek

Efter 24 år på Metheasvej serverer Cafe Gaflen nye burgere, pommes frites og pølser på havnen.

Hvide Sande: Hvis man vil have en hotdog på havnen i Hvide Sande, kan Carsten Davidsen hurtigt diske op med en. I denne uge åbnede han glasdørene for en helt ny og velplaceret Cafe Gaflen på grillbarens nye adresse, lige midt i havnen på Otte Pedersvej.

- Vi fik en helt tosset god opbakning, da vi åbnede. De lokale har virkelig bakket op, siger fortæller han smilende i en kort pause mellem sultne kunder.

Cafe Gaflen, der især er kendt for sine gode burgere, har ligget på Metheasvej siden 1995, men de seneste tre til fire år har Carsten Davidsen sammen med hustruen Trine Davidsen arbejdet på at flytte til havnen. Her er der masser af turister og ansatte på havnen, der forhåbentlig gerne vil sætte tænderne i en ristet hotdog med det hele eller en hjemmelavet burger med økologisk kød fra Vestkysten Gårdbutik, der også leverer is til grillbaren.

Terrassen har udover en god udsigt over havnen også mange siddepladser. Foto: Anita Rahbek

Bedre indrettet

I november lukkede den gamle grillbar på Metheasvej, og siden er tiden gået med at få bygget færdig på havnen og få indrettet de 200 moderne og velindrettede kvadratmeter. Plus den store terrasse, hvor man bag glas, der tager den værste vestenvind, kan nyde udsigten og maden, selv på en fugtig og kold formiddag.

- Vi har ikke mere plads end før, men det er bedre indrettet, så arbejdsgangene er blevet nemmere, forklarer Carsten Davidsen, der også fortæller, at væggene er vaskbare og interiøret rengøringsvenligt.

I baglokalet er der også et helt nyt fryse- og kølerum og i selve spiseområdet er der blevet plads til næsten 50 siddepladser.

Trine Davidsen giver en hånd med i fritiden. Blandt andet med at få styr på det flyvende sand, der skal holdes nede med hjelme. Foto: Anita Rahbek

Midt i det hele

- Vi håber, at stamkunderne følger med. Der er allerede mange, der har fundet vej hertil, fortæller Trine Davidsen, der til dagligt arbejder ved Feriepartner.

- Men vi håber også, at der kommer flere turister. De kan næsten ikke undgå at se os, når de skal over slusen, fortæller hun.

Åbningstiderne på Cafe Gaflen er endnu ikke helt på plads. For parret vil gerne se, om der kommer nye eller andre behov for at holde åbent med den nye placering.

Carsten Davidsen har allerede lange mange hotdogs over disken, siden Cafe Gaflen åbnede på sin nye adresse i onsdags. Foto: Anita Rahbek
Baglokalet er stort og arbejdsvenligt, så selv når der bliver travlt, er det nemt at komme omkring. Foto: Anita Rahbek
0/0
Hvide Sande

Hvide Sande Havn leverer nyt millionoverskud

112

Uheld i påsketrafikken: Tre kørt til observation

Kultur

Vores Smag: Bondegårdsæg med smag af vestkysten

Ringkøbing

- Hvis man står stille og roligt nede i bageriet, kan du høre, at de skriger inde over køl og frost

112

Vidner søges: Tre nødblus sendte helikopter i luften

Hvide Sande

Æggesafari, ravsafari og havnerundfart

112

Tørt græs og lyng brød i brand nær hus