Annonce
Ringkøbing

Gamere skal mødes i Lem Hallen: Håber på 250 deltagere

E-sport er i hastig fremgang, og når de unge mødes i Lem Hallen, så handler det om at skabe fællesskab. Billedet her er fra LAN-party i Tistrup. Arkivfoto: Annett Bruhn
For første gang vil tre unge arrangere LAN-party i Lem Hallen, og de håber på et minderigt event som skal styrke sammenholdet mellem alle, der har interesse for computerspil.

LEM: Indtil videre er der 28 tilmeldte til ITC Lan, der holdes i Lem Hallen den 16. til 18. august, men der er blevet budgetteret med 250 deltagere til det nye LAN-party, hvor computerglade unge mødes for at dyrke deres passion for spil.

Og 250 deltagere er realistisk, vurderer Jesper Daniel Knudsen, der står for arrangementet sammen med Tobias Jespersen og Christoffer H. Jørgensen. Jesper Daniel Knudsen er selv handelsskoleelev, mens de andre to er lærlinge. De holder derfor også tilmeldingen åbent helt op til dagen, og i forhold til den interesse, der er, så skal de nok nå det budgetterede.

- Vi skal jo ikke tjene på det. Vi vil bare gerne skabe et minderigt event, siger Jesper Daniel Knudsen, der med hjælp fra sponsorer har fået en underskudsgaranti.

Arrangørerne har allerede planlagt et lignende arrangement til næste år, så i år bliver det lidt af et pilotprojekt. Bliver der overskud, skal det gå i næste års pulje. LAN-partyet arrangeres i samarbejde med ITC - Industriel Teknologicenter for Ringkøbing-Skjern Kommune. Målet er, at de unge skal få øjnene op for deres muligheder i industrien, og de muligheder der er for at mødes med hinanden som lærlinge og lave ting sammen i fritiden.

Annonce

Køretur for lang

Men det handler også om at skabe fællesskab mellem de unge, der sidder hjemme foran computeren. Et LAN-party er en glimrende mulighed for at møde dem, man sidder og spiller med over nettet, og få nogle relationer, der rækker længere end skærmen. E-sport er i hastig fremgang blandt de unge, og i dag holdes der kæmpe stævner, hvor de unge har computeren med, og måler sig op mod de store talenter, så de selv ved, hvor deres niveau er, ligesom der holdes konkurrencer.

Dog foregår det ofte i Aarhus og København, og der er en lang køretur for de unge. Her er det lige i nærheden af forældrene, som kan komme for at se, at deres teenagebørn trives. Og det er netop det at være på egne ben i trygge rammer, der gør det.

- Sådan et party er en ekstrem hyggelig weekend, hvor forældrene ikke lige kommer og beder om at få tømt opvaskemaskinen. Det er en weekend, hvor man kun gør det, man selv synes er sjovt, forklarer Jesper Daniel Knudsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Gør din borgerpligt - gå på restaurant

Hånden på hjertet... Hvornår har du sidst spist på en restaurant i din hjemby? Hvornår har du og din bedre halvdel sagt til hinanden: "I aften går vi ud at spise på Restaurant Xxx"? Hvornår har du og en flok venner senest sat hinanden stævne på en af byens restauranter for få en kulinarisk oplevelse? Og det tæller altså ikke, at I en fredag aften dropper madlavningen og henter en pizza eller noget andet ud af huset-mad. Vi taler om et rigtigt restaurantbesøg med menukort, opvartning og hele pibetøjet. Det er længe siden, ikke sandt? Et tilbagevendende samtaleemne blandt borgere her i kommunen er, hvorfor pokker vi ikke har ret mange gode restauranter. Ikke et ondt ord om ud af huset-spisesteder eller burger-, kylling- og pommefrites-restauranter, som vi har masser af; de kan såmænd sagtens være udmærkede. Vi taler om restauranter med kok i køkkenet, spisekort og tjener, der serverer en god middag, lavet på gode råvarer til en pris, der gør det muligt for en familie at spise ude uden at blive ruineret. De findes selvfølgelig - ingen nævnt, ingen glemt. Men når vestjyder taler med hinanden om restaurant-situationen, høres en tilbagevendende klage: Der er alt for få steder, hvor vi kan spise en ordentlig middag til rimelig penge! Vi lokale er ikke alene om beklagelserne. Den seneste tilfredshedsundersøgelse blandt turister viser, at de, der rejser til vort område, har den samme oplevelse; og den er særlig gal i Ringkøbing-Skjern Kommune på trods af, at vi har millioner af turistovernatninger hvert år. Udfordringen giver turistbranchen grå hår i hovedet. Med god grund. Et bredt udbud af spisesteder af god kvalitet øger et turistmåls tiltrækningskraft. De behøver ikke at være Michelin-klasse; men de må gerne hæve sig over fast food- og buffet-niveau. Hele turistbranchen og kommunen med har fokus på madområdet, hvor nøgleordet ikke mindst er "lokale råvarer". Desværre rykker det bare ikke rigtig. Kokkene vil åbenbart hellere arbejde østpå, tjenerne ligeså, og efterspørgslen svinger vildt, alt afhængig af årstiden. Det er ikke nemt... Der er kun en udvej. Vi må alle gøre vores borgerpligt. Vi må til at spise noget mere ude!

112

Frækt indbrud i Hvide Sande: Tyve stjal designermøbler for 110.000 kroner

Annonce