Annonce
Ringkøbing

Gambling-sagen: 49-årig håber, helbredet holder til en tur i Højesteret

En nu 49-årig mand fra Ringkøbing-området brugte i 2012 og 2013 store summer på at spille på sportskampe hos Unibet. Billedet her er fra en Liverpool-kamp i august 2012. Arkivfoto: Scanpix
En 49-årig mand fra Ringkøbing-området ser frem til at få afsluttet en langstrakt sag mod Unibet. I Højesteret vil spiludbyderen kæmpe for at få en udbetalt erstatning på 1,2 millioner kroner retur fra vestjyden. Han vil til gengæld forsøge at trække erstatningen fra Unibet op på godt to millioner kroner.

Ringkøbing: Syv år.

Så længe siden er det, at en mand fra Ringkøbing-området sendte en mail til Unibet for at forklare, at han spillede af ren desperation - for om muligt at vinde noget af det tabte tilbage. Og at han ønskede at få Unibet til at spærre hans konto.

Da mandens konto hos spiludbyderen blev lukket et år senere - i efteråret 2013 - havde den vestjyske storspiller fyret omkring to millioner kroner af hos Unibet. Han mente - og mener den dag i dag - at spiludbyderen på et tidligere tidspunkt burde have indset, at kunden fra Ringkøbing havde et alvorligt problem med sin hang til gambling.

I december 2017 tabte den i dag 49-årige mand første slag ved byretten i Herning, men året efter var der oprejsning i Vestre Landsret: Unibet blev dømt til at tilbagebetale 1,2 millioner kroner.

Den internationale spiludbyder har dog et sidste kort på hånden, idet Procesbevillingsnævnet har givet Unibet tilladelse til at føre sagen i Højesteret. Her er sagen berammet til afvikling torsdag 23. januar 2020.

Annonce

Bonus på kontoen

En stor del af de penge, han spillede op, havde vestjyden modtaget som erstatning for psykiske lidelser. I hans optik lokkede Unibet ham til at spille uden at tage højde for hans mentale tilstand.

Modgang i livet har taget hårdt på den 49-årige mand, der senest har været ramt af blodpropper i hjernen:

- Sagen trækker tænder ud. Jeg har været bange for, om jeg ville være i live til sagens afslutning. Jeg skal ikke afhøres i Højesteret, men hvis helbredet tillader det, tager jeg med som tilhører, siger manden, der ønsker at være anonym.

Han oplyser, at han har fundet nogle nye dokumenter og mailkorrespondancer, der - ifølge den 49-årige - blandt andet viser, at Unibet meget tidligt i forløbet flere gange satte bonusbeløb ind på hans spilkonto. Ifølge ham skete det for at lokke ham til at fortsætte:

- Det er direkte ulovligt ifølge spilleloven. Der må ikke uddeles individuelle bonusser, siger manden, der i dag er helt ude af sin spilafhængighed.

Det er en principsag

Som modsvar på Unibets krav om at få de 1,2 millioner kroner retur, vil vestjyden og hans advokat procedere for, at spiludbyderen i stedet skal punge ud med yderligere godt 800.000 kroner, så hele tabet erstattes.

Vestre Landsret valgte i sin tid at opgøre regningen fra oktober 2012 og frem til efteråret 2013, hvor hans konto hos spiludbyderen blev lukket.

Ifølge manden fra Ringkøbing-området har det juridiske tovtrækkeri udviklet sig til en principsag for ham, og han ser gerne, 'at Unibet får en reprimande i Højesteret.'

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Skandale: Kan livet fortsætte uden Postnord?

Læserbrev: Hvordan har Postnord fundet af, at det kun er brevene, de taber på? De må have fundet løsningen på at skille koldt og varmt vand. Efter det er blandet... Meget fornuftigt har postbudene både breve og pakker med ud. Det er vel heller ingen ulempe for Postnord, at det er brevene, der er befordringspligt på. De har fået serveret en politisk malkeko. Det er ender vel med, at brevene må tage op til en måned om at komme frem... Allerede nu er det betydelig langsommere end med dagvognen på Christian Den Fjerdes tid. Hvem har fået problemerne? Politikerne. Hvem har skabt dem? Politikerne. Der er flere mistænkte. En af de hovedmistænkte er Kristian Jensen. Det passer med hans taktik fra skattevæsenet. De startede med at slagte aktiverne og fordele dem. Derefter trykkede de på digitaliseringsknappen. Så satte de sig ned. Undrede sig over, at svenskerne ikke løste problemet for dem... Man kan sige meget om svenskerne, men speciel dumme er de altså ikke... Det er en skandale med de milliarder, der allerede er pumpet i projektet. Senest har de sendt adskillige personer på permanent ferie, og har planer om at sende endnu flere samme vej. Bare rejsebureauerne har rejser nok til dem... Det er ren kukkeluk at bruge milliarder på det! Udbringning af pakker er der mange, der har kapacitet til. Skildpaddebrevene må kunne løses på anden vis. Quickbreve er næsten lige så dyre som pakker. Derfor kan man vel sende dem som en pakke? Anbefalede breve kan vel håndteres på samme måde? Udbringning af B- breve kunne for eksempel overdrages til kommunerne. Ved at tilføre flere ansatte kunne hjemmehjælperne sagtens løse opgaven. Der bliver hældt millioner/milliarder i Postnord, som kunne bruges til det. Samtidig kunne ældreplejen i eget hjem blive opgraderet. Hvis postbudet, ligesom i gamle dage, havde tjek på om alle var ok. på ruten. Sikken en tryghed, det kunne give. Skildpaddebrevene kunne måske alternativt distribueres sammen med reklamerne på ugebasis. Nu mener nogen i det politiske, at vi skal købe Postdanmark tilbage fra Postnord. Heldigt, at vi ikke har fået malet alle postkasserne endnu. Der bliver udgifter nok til biler, skilte, tøj og til svenskerne. Men big business for dem, der sælger maling og profiltøj. Kan livet fortsætte uden Postnorddanmark? Eller går det i stå?

Annonce