Annonce
Ringkøbing

Gambling-sagen: 49-årig håber, helbredet holder til en tur i Højesteret

En nu 49-årig mand fra Ringkøbing-området brugte i 2012 og 2013 store summer på at spille på sportskampe hos Unibet. Billedet her er fra en Liverpool-kamp i august 2012. Arkivfoto: Scanpix
En 49-årig mand fra Ringkøbing-området ser frem til at få afsluttet en langstrakt sag mod Unibet. I Højesteret vil spiludbyderen kæmpe for at få en udbetalt erstatning på 1,2 millioner kroner retur fra vestjyden. Han vil til gengæld forsøge at trække erstatningen fra Unibet op på godt to millioner kroner.
Annonce

Ringkøbing: Syv år.

Så længe siden er det, at en mand fra Ringkøbing-området sendte en mail til Unibet for at forklare, at han spillede af ren desperation - for om muligt at vinde noget af det tabte tilbage. Og at han ønskede at få Unibet til at spærre hans konto.

Da mandens konto hos spiludbyderen blev lukket et år senere - i efteråret 2013 - havde den vestjyske storspiller fyret omkring to millioner kroner af hos Unibet. Han mente - og mener den dag i dag - at spiludbyderen på et tidligere tidspunkt burde have indset, at kunden fra Ringkøbing havde et alvorligt problem med sin hang til gambling.

I december 2017 tabte den i dag 49-årige mand første slag ved byretten i Herning, men året efter var der oprejsning i Vestre Landsret: Unibet blev dømt til at tilbagebetale 1,2 millioner kroner.

Den internationale spiludbyder har dog et sidste kort på hånden, idet Procesbevillingsnævnet har givet Unibet tilladelse til at føre sagen i Højesteret. Her er sagen berammet til afvikling torsdag 23. januar 2020.

Annonce

Bonus på kontoen

En stor del af de penge, han spillede op, havde vestjyden modtaget som erstatning for psykiske lidelser. I hans optik lokkede Unibet ham til at spille uden at tage højde for hans mentale tilstand.

Modgang i livet har taget hårdt på den 49-årige mand, der senest har været ramt af blodpropper i hjernen:

- Sagen trækker tænder ud. Jeg har været bange for, om jeg ville være i live til sagens afslutning. Jeg skal ikke afhøres i Højesteret, men hvis helbredet tillader det, tager jeg med som tilhører, siger manden, der ønsker at være anonym.

Han oplyser, at han har fundet nogle nye dokumenter og mailkorrespondancer, der - ifølge den 49-årige - blandt andet viser, at Unibet meget tidligt i forløbet flere gange satte bonusbeløb ind på hans spilkonto. Ifølge ham skete det for at lokke ham til at fortsætte:

- Det er direkte ulovligt ifølge spilleloven. Der må ikke uddeles individuelle bonusser, siger manden, der i dag er helt ude af sin spilafhængighed.

Annonce

Det er en principsag

Som modsvar på Unibets krav om at få de 1,2 millioner kroner retur, vil vestjyden og hans advokat procedere for, at spiludbyderen i stedet skal punge ud med yderligere godt 800.000 kroner, så hele tabet erstattes.

Vestre Landsret valgte i sin tid at opgøre regningen fra oktober 2012 og frem til efteråret 2013, hvor hans konto hos spiludbyderen blev lukket.

Ifølge manden fra Ringkøbing-området har det juridiske tovtrækkeri udviklet sig til en principsag for ham, og han ser gerne, 'at Unibet får en reprimande i Højesteret.'

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce