Ringkøbing

Gaderenovering: Nu lukkes Nygade Nord

Sådan kommer Nygade Nord formentlig til at se ud til efteråret. Visualisering.
Folk med ærinde i Ringkøbings midtby skal til at tænke sig godt om; fra fredag den 15. marts spærres Nygade nemlig.

RINGKØBING: Har du ærinde i Ringkøbings midtby i bil, skal du fra og med fredag den 15. marts tænke dig godt om.

Fra denne dag begynder renoveringen af den strækning af Nygade, der kaldes Nygade Nord, og det indebærer, at gaden lukkes for trafik frem til uge 42 altså midt i oktober, fortæller ingeniør Michael Steen Vejrup fra Land, By og Kultur - Trafik og Vej ved Ringkøbing-Skjern Kommune.

- I første omgang vil vi fjerne belægningen i Nygade fra Nørregade til Chr. Hustedsvej, så forsyningen, fjernvarmen og RAH kan få skiftet rør, ledninger og kabler.

Michael Steen Vejrup understreger, at det dog altid vil være muligt at komme rundt til fods i gaden, men der kan i perioder være mindre omveje, der skal benyttes, når man skal fra A til B.

- Indtil mandag morgen den 18. marts vil det dog være muligt at komme ud af gaden via Nørregade, tilføjer han.

Men hvis man normalt bruger Nygade som adgangsvej eller til parkering, vil det være nødvendigt i anlægsperioden at finde en alternativ parkeringsplads og desuden få flyttet bilen inden mandag morgen, da man ellers risikerer, at den bliver lukket inde.

Som et forsøg vil kommunen forsøge at holde strækningen fra Chr. Hustedsvej mod nord til I.C. Christensens Alle åben for parkering, indtil gravearbejdet når til denne delstrækning - sandsynligvis i maj måned.

Ledningsrenovering

Den direkte anledning til opgravningen af Nygade er, at der skal lægges nye ledninger under Nygade Nord fra Nørregade til I.C. Christensens Alle til fjernvarme, regnvand og drikkevand.

Spildevandskloakken og elkabler renoveres ved samme lejlighed.

Det er forsyningen, der adskiller og fornyer kloaksystemet, og som renoverer vand og gadelys, mens Ringkøbing Fjernvarme udskifter de gamle fjernvarmerør til nye, og RAH lægger nye elkabler.

DML-huse, Ringkøbing, udfører gravearbejdet for kommunen, forsyningen og fjernvarmen, og det kommunens egne folk, der koordinerer arbejdet, forskønner gaden, lægger ny brolægning, og i nødvendigt omfang skifter vejtræer ud.

Forskønnet gade

Kommunen vil nemlig benytte lejligheden til at give gaden et nyt udseende med bredere fortove og en ny belægning, der er i bedre samklang med Ringkøbings smukke historiske bymidte.

En målsætning har også været så at sige at invitere de fodgængere, der nu stopper op, når de når enden af gågaden til at gå videre ud af Nygade Nord.

Nygade Nord bliver ikke gågade som resten af Nygade, men fodgængerne får bedre betingelser.

Vejbanen indsnævres, fortovene gøres bredere, og der skabes nogle byrum og nogle parkeringslommer.

- Vejtræerne skal bevares, men nogle af dem har det ikke så godt, og dem bliver vi nødt til at udskifte. Når vi kommer gang med arbejdet, finder vi ud af, hvor galt, det står til med dem, siger Michael Steen Vejrup.

Han tilføjer, at han godt er klar over, at folk i Ringkøbings indre by har været hårdt prøvet de senere år med store gaderenoveringer; men når Nygade Nord står færdig til efteråret, begynder det at lysne.

0/0
Annonce
Ringkøbing For abonnenter

Mangler du et job? Prøv hos købmanden, fiskehandleren, på campingpladsen og i iskiosken

Annonce
Annonce
Ringkøbing For abonnenter

Træet vokser ikke ind i himlen - men det giver Anne en arkitekturpris på 150.000 kroner

Kultur

En kraftig ret til en kølig forårsdag: Oksetyndsteg med blomkålspuré, svampe og rødvinssauce

Ringkøbing

Passager kom også alvorligt til skade ved soloulykke

Erhverv For abonnenter

Én ansøgning til fuldtidsjob: Min hovedpine er, hvordan vi skal skaffe arbejdekraft

Ringkøbing For abonnenter

Turismen i Ringkøbing-Skjern skal bruge 1500 nye medarbejdere de kommende år

112

Solo-ulykke mellem Velling og Lem: Føreren af bilen er fløjet med helikopter til Skejby

Ringkøbing

Følgebåd gik kold - i år skal det være: Christina vil svømme til Sverige