Annonce
112

Gaderøveri: Ung mand fik stjålet 1000 kroner

Gaderøveriet, hvor en ung mand fik stjålet 1000 kroner, skete ud for det grønne hus ved Nørregade i Ringkøbing. Foto: Google Maps
Politiet søger vidner til et røveri, der skete i Nørregade i januar.

RINGKØBING: En 19-årig mand fik i januar stjålet 1000 kroner, da han gik ad Nørregade i Ringkøbing. En eller to personer passede ham op bagfra og holdt ham for øjnene samtidig med at han fik en skarp genstand presset mod sin ryg.

Samtidig fik han at vide, at han skulle give dem sin pung. Gerningsmanden talte dansk uden accent. Den 19-årige fandt sin pung frem og rakte den bagud mod stemmen, der beordrede ham til at blive stående med lukkede øjne i to minutter.

Da han kort efter åbnede øjnene igen, var gerningsmændene væk. Til gengæld fandt han sin pung liggende på fortovet, men der manglede 1000 kroner fra pungen. Efter røveriet, som skete ud for det lysegrønne hus ved Nørregade 24, gik den 19-årige videre mod Skolevænget.

Annonce

Skinnende blå jakke

Politiet har intet signalement af de to gerningsmænd, da den 19-årige ikke så dem. Men han var selv klædt i en skinnende blå dunjakke, som gik til hoften. Han er desuden mørkhåret, almindelig af bygning, omkring 180 centimeter høj og har hvid hudfarve.

Den 19-årige kontaktede politiet ganske kort efter røveriet, og der blev afhørt mulige vidner i området omkring Nørregade, blandt andet hos bageren og nogle håndværkere, som arbejdede lige overfor. Men der var ikke held ved det. Derfor efterlyser politiet nu vidner, som kan have set gaderøveriet eller har bemærket noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet.

Røveriet skete torsdag 16. januar mellem kl. 16.30 og 17.00, hvor den 19-årige gik fra parkeringspladsen bag Jyske Bank ad Nygade mod Nørregade.

Informationer kan gives til politiet på tlf. 114.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Liveblog: 139 danskere med corona er døde

Leder For abonnenter

Kirken skal være åben for alle på én gang

Vi kan efterhånden ikke være i tvivl om, at følgende ligesom er måden at opføre sig på lige nu: Bliv hjemme. Hold afstand. Undgå nærkontakt med andre. Statsminister Mette Frederiksen har sagt det mere end én gang. Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm har sagt det mere end én gang. Næsten alle fra 7 til 97 år kan gentage de tre opfordringer, hvis de bliver vækket midt om natten. Når det er sagt, var det lige før, at jeg fik fornemmelsen af, at en af statsministerens holdkammerater, kirkeminister Joy Mogensen, havde pjækket fra sit job de seneste uger. Det var i hvert et faktum, at 1. april - og nej, det var ikke en aprilsnar - blev ideen om at genåbne kirkerne i løbet af påsken lanceret. Større form for modstrid med de regler, myndighederne selv har opstillet for at undgå, at coronasmitten spreder sig, skal der ledes lang tid efter. Bare tanken om at samle kirkegængere, og der er altså tale om mange ældre mennesker med et skrøbeligt helbred, var langt ude. Samtidig er der ingen tvivl om, at både præster og menighedsråd har arbejdet hårdt og kreativt for, at kirkelivet har levet videre så godt som muligt. Det er blandt andet sket ved at sende ugens prædiken via sociale medier. Der er endda eksempler på flere til tilhørere til en prædiken på nettet i forhold til en traditionel prædiken, der som bekendt kræver, at folk kigger forbi kirken. Der vil dog stadig være faste kirkegængere, der ikke kan være med på de betingelser, og det kan ikke være rigtigt. Derfor var det glædeligt at læse, hvad provesteforeningens formand Peter Birchs blandt andet havde at sige om ministeriets idé: "Når vi genåbner, skal det være for, at vi kan samles. Den her udmelding lægger op til en påskefejring efter først til mølle-princippet, og det er uigennemtænkt. Det er uacceptabelt at gøre gudstjenesten til noget for nogle. Gudstjenesten er og skal altid være åben for alle". Om det er Peter Birchs udmelding, Joy Mogensen har fået tilsendt, eller om hun har slået øverste etage til efter en nedsmeltning, skal jeg lade stå hen i det uvisse. Et eller andet er der i hvert fald sket fra 1. april til 2. april, for kirkerne forbliver lukket i påsken, og sådan skal det selvfølgelig være.

Annonce