Annonce
Udland

Gadekampe i Kashmir under FN's sikkerhedsrådsmøde

Flere hundrede demonstranter forsøgte at gennemføre protestmarch i byen, men de blev mødt af stor politistyrke

Det kom fredag til gadekampe i storbyen Srinagar i Kashmir, da FN's Sikkerhedsråd indledte dets første møde om den næsten 50 år gamle, fastlåste konflikt.

Flere hundrede demonstranter forsøgte at gennemføre en protestmarch i byen, men de blev mødt af politi, som spredte folkemængden med tåregas og luftgeværer.

Demonstranterne svarede igen ved at kaste sten, mens de brugte planker fra butikker og blikplader som skjold.

– Vi forsøger at marchere ind til centrum, men politiet anvender magt for at standse os, sagde en af demonstranterne.

Fredag blev der også meldt om sammenstød flere andre steder i Kashmirdalen, hvor grupper længe har kæmpet for en løsrivelse af området fra Indien.

Modi siger, at hans omstridte beslutning om at fratage delstaten Kashmir sin særlige status vil bane vej for en ny glorværdig æra i regionen.

- Kashmir kommer til at spille en vigtig rolle i Indiens udvikling, sagde Modi i en tale på Indiens uafhængighedsdag torsdag.

Kritikere af hindunationalisten Modi, som leder partiet Bharatiya Janata (BJP), kalder ham en autoritær manipulator, som vil gøre Indien til en gennemført hindunation.

/ritzau/AFP


Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Leder For abonnenter

For lidt og for meget: Pas på vores unge mennesker

Bare kom i gang! Tag dig sammen! Jeg har da aldrig taget skade af... Men på den anden side: Skal jeg ikke lige gøre det for dig? Pas nu godt på dig selv - og husk, at du altid kan spørge mig om hjælp. Det er da også alt for hårdt for dig, at ... For lidt og for meget fordærver som bekendt alt. Det gælder også for de unges fritidsarbejde. Fire rektorer på uddannelsesinstitutioner i Ringkøbing-Skjern har her i avisen hejst et advarende flag: De og deres lærere oplever, at mange unge arbejder alt for meget. Eleverne bliver trætte og deprimerede, når kalenderen byder på skoledage fra 8 til 15, efterfulgt af arbejde fra 16 til 22. Læg dertil, at der gerne skulle være tid til også at lave sine lektier - så hænger døgnet ikke ret godt sammen længere. På Facebook var nogle af kommentatorerne til rektorernes opråb ude med en opfordring til de unge om bare at tage sig sammen. Beskyldninger om curling og klassikeren 'i min tid ...' blev trukket af stalden - for set i bakspejlet har man selvsagt altid oplevet det, der var meget værre. Men er det curling at opfordre forældre og arbejdsgivere til ikke at presse de unge til for mange og for lange vagter? Jeg synes det ikke. Lige så godt, det er, at de unge i Ringkøbing-Skjern Kommune er blandt landets mest arbejdsomme, når det gælder fritidsjob ved siden af skolen - lige så skidt vil det være for både vores samfund og for de unge selv, hvis de knokler på i en grad, så de glemmer at gøre nok ved den uddannelse, som trods alt er deres hovedbeskæftigelse. Det er vigtigt og rigtigt, at vores børn og unge lærer, at ansvarlighed og arbejdsomhed betaler sig. Fritidsjob baner vejen for uddannelse og 'rigtige' voksenjob. Men for lidt og for meget fordærver alt - så kære forældre: Hold lige lidt snor i, at der er en fornuftig balance mellem skole og fritid. Kære virksomheder: Find fleksible løsninger for jeres unge ansatte, så de både kan passe jobbet og skolen. Og kære, kloge Facebook-kommentatorer: Hvis man pudser sine generationsbriller og kigger rigtig godt efter, er nutidens ungdom måske ikke så meget værre og mere forkælede, end vi selv var ...

Annonce