Annonce
Udland

Gadekampe i Kashmir under FN's sikkerhedsrådsmøde

Flere hundrede demonstranter forsøgte at gennemføre protestmarch i byen, men de blev mødt af stor politistyrke

Det kom fredag til gadekampe i storbyen Srinagar i Kashmir, da FN's Sikkerhedsråd indledte dets første møde om den næsten 50 år gamle, fastlåste konflikt.

Flere hundrede demonstranter forsøgte at gennemføre en protestmarch i byen, men de blev mødt af politi, som spredte folkemængden med tåregas og luftgeværer.

Demonstranterne svarede igen ved at kaste sten, mens de brugte planker fra butikker og blikplader som skjold.

– Vi forsøger at marchere ind til centrum, men politiet anvender magt for at standse os, sagde en af demonstranterne.

Fredag blev der også meldt om sammenstød flere andre steder i Kashmirdalen, hvor grupper længe har kæmpet for en løsrivelse af området fra Indien.

Modi siger, at hans omstridte beslutning om at fratage delstaten Kashmir sin særlige status vil bane vej for en ny glorværdig æra i regionen.

- Kashmir kommer til at spille en vigtig rolle i Indiens udvikling, sagde Modi i en tale på Indiens uafhængighedsdag torsdag.

Kritikere af hindunationalisten Modi, som leder partiet Bharatiya Janata (BJP), kalder ham en autoritær manipulator, som vil gøre Indien til en gennemført hindunation.

/ritzau/AFP


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fest på toilettet: De unge trænger til et sted at være

Det er egentlig lidt ynkeligt. Tre gange inden for kort tid har kommunens vej- og parkafdeling måttet rydde op i toiletbygningen på havnen i Ringkøbing efter endnu en improviseret fest; den seneste gang endda med nytårskonfetti og det hele. Et eller andet må være galt, når en flok unge holder fest med øller og høj technomusik en hverdagsaften på et offentligt toilet! Både det med hverdagsaftenen og det med det offentlige toilet. Ens første tanke er selvfølgelig: Har de ikke et andet sted at være? Har de ikke noget andet at tage sig for? For unge, der er engageret i kommunens omfattende foreningsliv, er der selvfølgelig masser af tilbud. Men hvad med dem, der ikke er medlem af en forening, ikke falder inden for rammerne af de eksisterende ungdomsklub-muligheder, og som ikke rigtig føler, at de har et sted at være? Nu ser det heldigvis ud til, at de får et sted at kunne være: Stort set alt er faldet på plads omkring stationsbygningen i Ringkøbing, der allerede fra begyndelsen af april vil danne rammen om et nyt ungdomshus. Kommunen har lovet at yde tilskud til driften og huslejen, mens Ib Malgaard Lauridsens Fond smider 1,6 millioner kroner i renoveringen af bygningerne. Også fra anden side er der håb om støtte, så initiativtagerne forhåbentlig kan nå de fem millioner kroner, der er brug for til en gennemgribende renovering af bygningen. Det kan dog tage et godt stykke tid, før man når så langt. Men heldigvis betyder det ikke, at de unge så skal vente utålmodigt på at tage bygningen i brug. Ifølge Niklas Stentoft fra Ringkøbing Ungdomsråd drejer det sig for de unge ikke så meget om, at stedet ser flot og nyrenoveret ud, som at de har et sted, hvor de kan være. Derfor tages ungdomshuset i anvendelse lige fra dag ét. Det er sådan, det skal være. Mon i virkeligheden ikke de unges fornemmelse for ejerskab af ungdomshuset bliver større, når det ikke er flunkende flot og nyrenoveret, når de rykker ind, men de derimod kan se, hvordan huset forvandles for øjnene af dem, efterhånden som det lykkes at skaffe de nødvendige penge? Og mon ikke ungdomshuset trods alt vil vise sig at være et hyggeligere sted at opholde sig end et offentligt toilet en iskold mandag aften? Også selv om man ikke kan tage hverken bajere eller boombox med?

Annonce